020 - 262 1630

Studie of beroep kiezen? Doe een professionele test voor carrièrekeuze

woensdag 05 juni 2024

Wat is een professionele test voor carrièrekeuze?

Een professionele beroepstest of beroepskeuzetest is een instrument dat iemand kan gebruiken om meer inzicht te krijgen in zijn of haar ambities en loopbaan. De arbeidsmarkt biedt een grote verscheidenheid aan functies, en het is onmogelijk om van alle beroepen precies te weten welke taken en aspecten bij hen horen. Daarom vinden sommige mensen het moeilijk om te kiezen welke beroepen geschikt zijn en welke werkzaamheden passen bij hun unieke profiel. Een persoonlijkheidstest kan een nuttig middel zijn om dit inzicht te verkrijgen. Daarnaast wordt ook vaak een beroepstest of carrièrekeuze test gebruikt.

Hoe werkt een professionele carrièrekeuze test?

Een carrièrekeuze test is meestal eenvoudig in te vullen en is relatief goedkoop als hulpmiddel om inzicht te krijgen in loopbaanwensen. Over het algemeen komen uit een carrièrekeuze test voorkeuren voor bepaalde vakgebieden of beroepsrichtingen naar voren, maar meestal worden er geen concrete beroepen genoemd. De persoon die de test heeft gedaan, moet de uitslag gebruiken om verdere keuzes te maken in de loopbaan, bijvoorbeeld door te solliciteren of door opleidingen te volgen in de gewenste beroepsrichting. Het verkrijgen van inzicht in interessegebieden is een belangrijke reden om een carrièrekeuze test te doen. Deze interessegebieden vormen een belangrijk fundament voor verdere stappen in de loopbaan.

Wil je weten welke baan bij jou past? Maak dan The Bridge Career professionele carrièrekeuze test. Deze test biedt antwoord op de vraag welke baan bij jou past. Er zijn zoveel beroepen en sectoren waarin je aan de slag kunt. Weet je nog niet wat je na je opleiding wilt doen? Leer jezelf beter kennen en ga gericht op zoek naar de perfecte baan. Op basis van jouw antwoorden in deze beroepskeuzetest wordt duidelijk wat jij belangrijk vindt in een baan. Aan het einde van de carrièrekeuze test krijg je een mooi loopbaanrapport en zie je meteen welke vacatures bij jouw interesses aansluiten. De carrièrekeuze test is beschikbaar op mbo-, hbo- en wo-niveau

Ruim 40% van werkend en studerend Nederland zegt niet tevreden te zijn met hun beroepskeuze of studiekeuze. Een professionele beroepskeuzetest kan veel duidelijkheid geven.

Doe een professionele carrièrekeuze test

Ruim 40% van werkend en studerend Nederland zegt niet tevreden te zijn met hun beroepskeuze of studiekeuze. Toch blijven velen hangen in hun huidige studie of baan. Vanwege gebrek aan informatie over betere opties. Vervelende gevolgen zoals gebrek aan motivatie, onzekerheid, burn-out of zelfs depressie kunnen het gevolg zijn.

Als je je herkent in één of meer van onderstaande stellingen, kan een studie- en beroepskeuzetest veel duidelijkheid geven.

 • Ik weet helemaal niet wat ik later wil worden;
 • Ik vind mijn huidige werk niet leuk;
 • Ik wil een nieuwe baan, maar ik weet niet wat ik leuk vind;
 • Ik ben begonnen met een opleiding, maar ik loop vast;
 • Ik heb al wel een studie op het oog, maar ik weet niet of dit de juiste studie is;
 • Ik weet niet welke mbo-, hbo- of wo-studie het beste bij mij past;
 • Ik wil als werkende graag een nieuwe opleiding gaan volgen.

Voor degenen die graag precies willen achterhalen welke studies of beroepen goed aansluiten bij hun wensen, heeft TestGroup een professionele beroepskeuzetest ontwikkeld. The Bridge Career carrièrekeuze test wordt online afgenomen en bestaat uit 312 vragen. Je bent er ongeveer 30 minuten mee bezig. Het rapport is direct na afloop beschikbaar.

Voorbeeldrapport van de professionele carrièrekeuze test voor hbo/wo

Bekijk hier een voorbeeldrapport van de professionele beroepskeuzetest voor hbo/wo. In het rapport staan scores op vrijwel alle hbo- en wo-beroepen. Daarnaast wordt de voorkeur op alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland weergegeven, van hoog naar laag.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Voorbeeldrapport van de professionele carrièrekeuze test voor mbo

Bekijk hier een voorbeeldrapport van de professionele beroepskeuzetest voor mbo. In het rapport staan scores op vrijwel alle mbo-beroepen. Daarnaast wordt de voorkeur op alle mbo-opleidingen in Nederland weergegeven, van hoog naar laag.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Een professionele carrièrekeuze test: The Bridge Career

De Bridge Career is een professionele loopbaantest. Het is een zeer uitgebreide test, dit zorgt voor een zeer grondig onderzoek van je loopbaankeuzes. Het resultaat is een uitgebreid beroepskeuzerapport waarin je alles terugleest over de opleiding en beroepen die het beste aansluiten bij je loopbaanvoorkeuren.

Prijs van de professionele carrièrekeuze test

Het is mogelijk om deze beroepskeuze los af te nemen (per kandidaat), de prijs is dan 109 euro (excl. btw). Ook particulieren kunnen deze test bestellen. Ga je vaker beroepskeuzetesten gebruiken? Neem dan een eigen account op het Bridge Assessment Platform. Je kunt dan in eigen beheer online assessments inzetten. De prijzen per test zijn dan veel lager.

Bestellen: professionele carrièrekeuze test

 • Je kunt de beroepskeuzetest bestellen op de bestelpagina voor online assessments;
 • Beschikbaar voor organisaties en particulieren;
 • Wij zetten de beroepskeuzetest binnen 30 minuten klaar, je ontvangt de inlogcodes per e-mail;
 • De test blijft gereed staan totdat de kandidaat het heeft afgerond;
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar;
 • Je kunt achteraf (per factuur) betalen.

Video: professionele carrièrekeuze test

Met The Bridge Career vind jij de antwoorden op je loopbaanvragen. The Bridge Career is de meest uitgebreide professionele beroepskeuzetest van Nederland en daarbuiten. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle mbo, hbo- of wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is. The Bridge Career is beschikbaar in een mbo-versie en een hbo/wo-versie.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?’ Omdat The Bridge Personality antwoord geeft op dit soort vragen, kunnen wij bij Aeres Agree sneller de juiste match maken.”

Silvie van Aanholt, senior consultant

Ervaring van Aeres Agree met The Bridge Personality