020 - 262 1630

Kort online assessment

zaterdag 20 april 2024

Een kort online assessment is een ‘snelle’ online tool die ingezet kan worden voor vraagstukken rond selectie, ontwikkeling, outplacement, mobiliteit, loopbaanplanning of re-integratie. Wij adviseren je graag welke testen je het beste in een kort online assessment kunt opnemen.

Kort online assessment

TestGroup biedt een breed pakket aan mogelijkheden voor een kort online assessment. Aanvullend hebben wij ook korte online assessment modules beschikbaar voor 360-graden-feedback en loopbaanadvies. Een kort online assessment bestaat meestal uit een korte capaciteitentest en een korte persoonlijkheidstest. Een kandidaat is ongeveer 30 minuten met het assessment bezig. Het rapport is direct na afloop beschikbaar.

Voorbeeldrapport van een kort online assessment

Download hier een voorbeeldrapport van een kort online assessment.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Voordelen van een kort online assessment:

  • Snel inzetbaar tegen een gunstige prijs;
  • De mogelijkheid om veel kandidaten of medewerkers tegelijk te testen;
  • Professionele ondersteuning bij selectie-, ontwikkel- en loopbaanvraagstukken voor zowel HR als management;
  • Versnelling en objectivering van selectieprocedures;
  • Concreet loopbaanadvies voor medewerker en organisatie;
  • Rapport direct na afronding beschikbaar.

Wat zit er in een kort online assessment?

Je kunt zelf bepalen welke onderdelen je in een kort online assessment wilt opnemen. De volgende onderdelen zijn beschikbaar:

Korte capaciteitentest

De korte capaciteitentest (The Bridge Ability Online) bestaat uit drie onderdelen, namelijk numerieke capaciteiten, verbale capaciteiten en abstracte capaciteiten. Binnen slechts 18 minuten biedt deze test een volledig beeld van de intelligentie van jouw kandidaat of medewerker. Het is een snelle en effectieve test die geschikt is voor selectie-, recruitment- of loopbaanplanningsvraagstukken. Door het screenen van grote groepen kandidaten op basis van deze test, selecteer je niet alleen op basis van het cv, maar ontdek je ook snel het talent van de kandidaat. Dit bespaart kosten, omdat je minder kandidaten hoeft uit te nodigen. Een kandidaat heeft deze test in 18 minuten afgerond.

Korte persoonlijkheidstest

Een korte persoonlijkheidstest is een handige manier om snel inzicht te krijgen in de persoonlijkheid van een kandidaat, met name voor recruitment- en selectiedoeleinden. De korte versie van The Bridge Personality Quickscan bestaat uit slechts 72 vragen en maakt gebruik van een nieuwe, revolutionaire methode om de persoonlijkheid van een kandidaat binnen 12 minuten te bepalen. De test is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde Big Five-model en is daarom uitermate geschikt voor het selecteren van nieuwe medewerkers.

Deze korte persoonlijkheidstest is ontworpen volgens het zeer valide Big Five persoonlijkheidsmodel. Het is een krachtige en beknopte persoonlijkheidstest die een goede voorspeller is van werkprestaties en toekomstig arbeidsgedrag. Deze test is daarom ideaal voor gebruik in wervings- en selectieprocessen van personeel.

Wij adviseren je graag indien je een kort online assessment voor je organisatie wilt inzetten. Zo weet je precies welke testen je het beste in het korte online assessment kunt opnemen. Neem hiervoor contact op met TestGroup.

Over TestGroup

TestGroup ontwikkelt kwalitatief hoogwaardige online assessments en biedt daarnaast de mogelijkheid voor het ontwikkelen van maatwerk. Ook adviseren wij opdrachtgevers over het gebruiken van deze online assessments binnen HR-afdelingen. Hierdoor zullen onze online assessments actief bijdragen aan de positieve ontwikkelingen binnen organisaties. Online assessments bieden HR-medewerkers de mogelijkheid om managers binnen organisaties professioneel te adviseren en te ondersteunen.

Een kort online assessment in een andere taal?

Onze online tools zijn beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Litouws, Nederlands, Pools, Roemeens, Portugees, Russisch, Tsjechisch en Spaans. 

Kort online assessment bestellen

  • Je kunt hier voor je kandidaat of medewerker een kort online assessment bestellen;
  • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
  • Wij zetten het korte online assessment binnen 30 minuten voor je kandidaat of medewerker klaar;
  • Na het invullen is het rapport meteen beschikbaar.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality vormt een mooi eerste hulpmiddel om het gesprek met elkaar aan te gaan.”

Jessica Kuijper, beleidsmedewerker P&O

ROC Horizon College