020 - 262 1630

Professionele talententest voor het mbo

woensdag 15 maart 2023

Wat is een talententest?

Met de talententest mbo krijg je inzicht in je persoonlijke talenten en hoe je deze optimaal kunt ontwikkelen en gebruiken in je werk, mbo-studie en vrije tijd. Welke talenten heb jij? Wat zijn jouw sterke punten? Waar haal je voldoening uit en wanneer haal je het beste uit jezelf? Deze inzichten zijn van onschatbare waarde voor je persoonlijke en professionele groei. Onze visie achter de talententest is dat je niet te veel moet focussen op het verbeteren van je zwakke punten. Investeer in plaats daarvan je tijd en aandacht in wat je goed kunt en waar je nog beter in wilt worden!

Het doel van de talententest is om te onderzoeken welke werkomstandigheden bijdragen aan jouw geluk en plezier in je werk. Hiervoor hebben we verschillende theorieën gebruikt. Je motivatie om te werken neemt toe wanneer je op je werk zoveel mogelijk autonomie, verbondenheid en competentie ervaart. Uit onderzoek blijkt dat mensen die de ruimte krijgen om te groeien en te bloeien op hun werk betere prestaties leveren en minder last hebben van stress en burn-out. In de talententest voor het mbo worden eigenschappen getoetst die aangeven hoe je over jezelf denkt en hoe deze bruikbaar zijn in een werksituatie.

Door het invullen van The Bridge Career, een professionele mbo-talententest, ontvang je een professioneel rapport met daarin de mbo-opleidingen die goed bij jou passen. Keuze uit 232 mbo-beroepen en 320 mbo-opleidingen.

Wat is het mbo?

Het mbo-onderwijs is de afkorting voor middelbaar beroepsonderwijs. De meeste mbo-scholen heten ook wel een ROC (Regionaal Opleidingencentra). Aan een ROC kun je opleidingen volgen in de sectoren: economie, techniek, bouw, zorg en in de sociale beroepen. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) zorgt ervoor dat het niveau van de mbo-opleidingen overal hetzelfde is. Naast de ROC's zijn er ook nog AOC's (Agrarische Opleidingencentra). Je kunt aan een AOC agrarische mbo-opleidingen volgen. Bijvoorbeeld in de natuur, visserij, tuinbouw en landbouw. Ook zijn er particuliere instellingen waar je een mbo-opleiding kunt volgen.

Mbo-opleiding kiezen, wat is belangrijk?

Richt je eerst op wat leuk is en zoek daar een opleiding bij. Kies niet eerst voor een school, want nergens worden alle mbo-opleidingen aangeboden! Ga pas een school zoeken, als jij een leuke mbo-opleiding hebt gevonden. Als je je herkent in één of meer van onderstaande vragen, kan een professionele mbo-talententest veel duidelijkheid geven.

Heb je de onderstaande vragen?

 • Ik weet helemaal niet wat ik later wil worden;
 • Ik ben begonnen met een mbo-opleiding, maar ik loop vast en weet nu niet hoe verder;
 • Ik heb al wel een mbo-opleiding op het oog, maar ik aarzel of dit voor mij de juiste keuze is;
 • Ik wil als werkende graag een keuze voor een nieuwe mbo-opleiding maken.

Professionele mbo-talententest

Door het invullen van The Bridge Career, een professionele mbo-talententest, ontvang je concreet advies over welke mbo-opleidingen goed bij jou passen. Deze beroepskeuzetest brengt je interesses, beroepskeuze en de voor jou geschikte mbo-opleiding(en) uitgebreid in kaart. Je ontvangt hiervan een uitgebreide rapportage.

The Bridge Career talententest:

Met deze test kun je de mbo-studie uitkiezen die het beste bij jou past. The Bridge Career MBO bestaat uit 312 vragen en is daarmee de meest uitgebreide mbo-talententest van Nederland. Toch ben je maar 30 minuten met deze test bezig, dit komt door de algoritmes (AI) die in de test zijn verwerkt.

Voorbeeldrapport van de talententest voor het mbo

Je kunt hier een voorbeeldrapport inzien van de talententest voor het mbo. In het rapport staan scores op 232 mbo-beroepen en 320 mbo opleidingen, jouw scores op de 8 loopbaanankers en uiteraard ook je Holland Code.

Voordelen van de talententest mbo:

 • Nieuwste technologie: krijg beter advies door toepassing van algoritmes (AI);
 • Direct aan de slag: je bestelling wordt binnen 30 minuten verwerkt;
 • Geeft aan welke mbo-opleidingen het beste bij je passen (van hoog naar laag);
 • Ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht;
 • Het rapport is direct na het invullen beschikbaar;
 • Je krijgt inzicht in je carrièrevoorkeuren en loopbaanankers;
 • The Bridge Career maakt gebruik van de normative-ipsative split-technologie®. Deze techniek zorgt ervoor dat de test niet te manipuleren is. Zo krijg je waarheidsgetrouwe informatie over je carrièrevoorkeuren.

Talententest mbo bestellen

Je kunt The Bridge Career (talententest MBO) hier bestellen.

Meer weten over de Bridge Career?

Neem dan hier contact met ons op. Mailen kan ook: info@testgroup.eu.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality vormt een mooi eerste hulpmiddel om het gesprek met elkaar aan te gaan.”

Jessica Kuijper, beleidsmedewerker P&O

ROC Horizon College