020 - 262 1630

Persoonlijkheidstest voor de ICT

dinsdag 20 maart 2018

Steeds meer ICT-organisaties hebben moeite met het vinden van geschikt ICT-personeel. TestGroup heeft een persoonlijkheidstest beschikbaar die u kunt inzetten voor het selecteren van uw ICT-personeel. Zo weet u zeker of u het juiste niveau in huis haalt.

Persoonlijkheidstesten voor ICT

TestGroup biedt organisaties en professionals binnen de ICT de mogelijkheid om een persoonlijkheidstest af te nemen die specifiek geschikt is voor de ICT-branche. Na het online afnemen van de persoonlijkheidstest ontvangt u het rapport. Indien u voor het eerst deze test gebruikt kan een TestGroup-consultant met u het rapport doornemen.

Zo ontstaat inzicht in het persoonlijkheidsprofiel van de ICT-professional. De test geeft een nauwkeurig inzicht in hoe de persoon functioneert in de werkomgeving; onder normale omstandigheden en onder druk. Ook wordt duidelijk welke rol diegene in een team heeft en of dit past bij het huidige team. Dit werkt vaak verhelderend voor de ICT-professional zelf. Managers krijgen met de uitkomsten van persoonlijkheidstesten handvatten om ICT-professionals gericht te coachen en te begeleiden.

Veel organisaties in de ICT doen een beroep op een persoonlijkheidstest om met meer zekerheid ICT’ers te werven, hun teams optimaal samen te stellen en managementvaardigheden gericht te verbeteren.

Ook kunt u met de persoonlijkheidstest kijken of uw sollicitanten geschikt zijn voor het werk binnen de ICT-branche. In combinatie met een capaciteitentest kunt u bepalen of uw ICT-kandidaat het juiste niveau (mbo, hbo of wo) heeft voor de functie.

De persoonlijkheidstest beantwoord vragen als:

  • Wat motiveert de ICT’er?
  • Hoe kunt u de ICT’er het beste begeleiden?
  • Wat zijn mogelijke loopbaanstappen voor de ICT-professional?
  • Welke ICT-opleidingen kunnen er gevolgd worden?
  • Wat zijn de sterke punten en verbeterpunten; eigenschappen en karaktertrekken?
  • Welke communicatiestijl verkiest de ICT’er?
  • Hoe gaat de ICT-professional met collega's om?
  • Hoe gedraagt de ICT'er zich onder druk?
  • Zijn er tekenen van frustratie op de werkvloer?
  • Welke managementstijl motiveert de ICT'er het meest?

TestGroup heeft voor u de geschikte persoonlijkheidstest voor ICT. Deze kunt u inzetten bij zowel externe als interne werving, maar ook voor de ontwikkeling van ICT-collega’s.

U kunt zo nog beter bepalen of de juiste persoon op de juiste plaats wordt gezet. Dit geeft u duurzame oplossingen voor uw capaciteitsvraagstukken.

Meer informatie over het inzetten van persoonlijkheidstesten binnen de ICT?

Neem dan hier contact met ons op.

Bestellen

Je kunt hier een persoonlijkheidstest voor je kandidaat of medewerker bestellen.

Video: The Bridge Personality

Zoek jij de beste persoonlijkheidstest? Een moderne persoonlijkheidstest die kan zien of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen? Een persoonlijkheidstest die gebruik maakt van zowel de Big Five als de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel?

Welkom bij The Bridge Personality, een moderne, adaptieve persoonlijkheidstest die organisaties echt helpt met recruitment, selectie én de ontwikkeling van medewerkers.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Voor ons bieden de uitkomsten van The Bridge Personality niet alleen inzichten bij het werven. Ze vormen ook een leidraad voor de lange termijn, zowel voor de leidinggevende als voor de ontwikkeling van de medewerker zelf”

Anne Huijgen

Young Group

Tips & Advies

> Ga naar overzicht