020 - 262 1630

Persoonlijkheidstest voor de ICT

woensdag 05 juni 2024

Steeds meer ICT-organisaties hebben moeite met het vinden van geschikt ICT-personeel. TestGroup heeft een persoonlijkheidstest ontwikkeld die je kunt inzetten voor het selecteren van je ICT-personeel. Zo weet je zeker of je het juiste niveau in huis haalt. Wil je bestaand personeel omscholen? Testgroup heeft ook een online assessment voor omscholen naar ICT beschikbaar.

Persoonlijkheidstesten voor ICT

TestGroup biedt organisaties en professionals binnen de ICT de mogelijkheid om een persoonlijkheidstest af te nemen die specifiek geschikt is voor de ICT-branche. Na het online afnemen van de persoonlijkheidstest ontvangt je direct persoonlijkheidsrapport voor de ICT. Indien je voor het eerst deze test gebruikt kan een TestGroup-consultant telefonisch het rapport met je doornemen.

Zo ontstaat inzicht in het persoonlijkheidsprofiel van de ICT-professional. De test geeft een nauwkeurig inzicht in hoe de persoon functioneert in de werkomgeving; onder normale omstandigheden en onder druk. Ook wordt duidelijk welke rol diegene in een team heeft en of dit past bij het huidige team. Dit werkt vaak verhelderend voor de ICT-professional zelf. Managers krijgen met de uitkomsten van persoonlijkheidstesten handvatten om professionals gericht te coachen en te begeleiden.

Veel organisaties in de ICT doen een beroep op een persoonlijkheidstest om met meer zekerheid ICT’ers te werven, hun teams optimaal samen te stellen en managementvaardigheden gericht te verbeteren.

Ook kun je met de persoonlijkheidstest kijken of je sollicitanten geschikt zijn voor het werk binnen de ICT-branche. In combinatie met een capaciteitentest kun je bepalen of je kandidaat het juiste niveau (mbo, hbo of wo) heeft voor de functie.

ICT persoonlijkheidstest gebaseerd op de Big Five 

De persoonlijkheidstest voor ICT is gebaseerd op de Big 5 persoonlijkheidstheorie. Deze test bevat vijf belangrijke persoonlijkheidskenmerken die samen ongeveer 80% van iemands karakter beschrijven. Over de Big Five persoonlijkheidstest is wetenschappelijke overeenstemming dat het de beste manier is om persoonlijkheid wil meten. Als je meer wilt weten over de Big Five, kun je ook terecht op Wikipedia.

De vijf kenmerken die in de Big 5 persoonlijkheidstest worden gemeten zijn 1) Openheid voor ervaringen, 2) Consciëntieusheid, 3) Extraversie, 4) Vriendelijkheid en 5) Emotionele stabiliteit.

Voorbeeldrapport: persoonlijkheidstest voor de ICT

Je kunt hier een compleet voorbeeldrapport van de persoonlijkheidstest voor de ICT inzien. Op de laatste pagina van het rapport staan 8 specifieke competenties die voor werken in de ICT belang zijn.

De persoonlijkheidstest beantwoord vragen als:

  • Wat motiveert de ICT’er?
  • Hoe kunt je de ICT’er het beste begeleiden?
  • Wat zijn mogelijke loopbaanstappen voor de ICT-professional?
  • Wat zijn de sterke punten en verbeterpunten; eigenschappen en karaktertrekken?
  • Welke communicatiestijl verkiest de ICT’er?
  • Hoe gaat de professional met collega's om?
  • Hoe gedraagt de ICT'er zich onder druk?
  • Zijn er tekenen van frustratie op de werkvloer?
  • Welke managementstijl motiveert de ICT'er het meest?

TestGroup heeft voor jou de geschikte persoonlijkheidstest voor ICT. Deze kun je inzetten bij zowel externe als interne werving, maar ook voor de ontwikkeling van collega’s en teams. Je kunt zo nog beter bepalen of de juiste persoon op de juiste plaats wordt gezet. 

Meer informatie over het inzetten van persoonlijkheidstesten binnen de ICT?

Neem dan hier contact met op met TestGroup.

Persoonlijkheidstest bestellen

Je kunt een persoonlijkheidstest voor je kandidaat of medewerker bestellen op de bestelpagina.

Video: persoonlijkheidstest voor de iCT

Zoek jij de beste persoonlijkheidstest? Een moderne persoonlijkheidstest die kan zien of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen? Een persoonlijkheidstest die gebruik maakt van zowel de Big Five als de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel?

Welkom bij The Bridge Personality, een moderne, adaptieve persoonlijkheidstest die organisaties echt helpt met recruitment, selectie én de ontwikkeling van medewerkers.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot