The Bridge Personality: 4-Kleurentest

woensdag 05 juni 2024

De populairste 4-kleurentest voor bedrijven en organisaties

The Bridge Personality is al 15 jaar de meest gebruikte 4-kleuren persoonlijkheidstest door bedrijven en organisaties, zonder dat er een licentie of training nodig is. Je kunt direct aan de slag met de 4-kleurentest. Er is ook een handig teamrapport beschikbaar, waardoor het zeer geschikt is voor HR-professionals en coaches. Je kunt deze test bestellen per kandidaat of afnemen via een eigen account op ons online assessment platform.

4-kleurentest: blauw, groen, rood, geel

The Bridge Personality is een veel gebruikte 4-kleurentest, gebaseerd op de theorie van Jung. Er zijn verschillende rapporten beschikbaar. Zo kun je kiezen uit een 16 Jung Type rapport, een 4-kleuren rapport of een 16 Jung Type + 4-kleurenrapport

Het 4-kleurenmodel geeft persoonlijkheid weer in 4 kleuren. Het is beschikbaar voor kandidaten die The Bridge Personality hebben ingevuld.

The Bridge Personality 4 kleurentest

The Bridge Personality - 4- kleurentest

The Bridge Personality meet persoonlijkheid in 34 persoonlijkheidsdimensies (Big Five) en gedragsvoorkeuren in 16 Jung Types. Daarnaast is ook het Bridge Personality 4-kleurenrapport beschikbaar voor kandidaten die The Bridge Personality hebben ingevuld. Dit Bridge rapport geeft persoonlijkheid weer in 4 kleuren:

 • Blauw: beslissingen nemen met correcte en volledige informatie;
 • Groen: zorgen voor harmonie en hechten waarde aan relaties;
 • Geel: met enthousiasme zorgen voor dynamiek in een groep;
 • Rood: doelgericht sturen op een optimaal resultaat.

Het 4-kleurenwiel

Het kleurenprofiel van de kandidaat wordt getoond in het Bridge 4-kleurenwiel. In dit wiel wordt de kleurenvoorkeur van de kandidaat weergegeven. In het teamrapport kunnen ook de kleurenvoorkeuren van teamleden in een team 4-kleurenwiel worden weergegeven.

In-company training: het toepassen van de 4-kleurentest in je organisatie

In deze in-company 4-kleurentest training van 1 dag leer je het 4-kleurenmodel van The Bridge Personality te gebruiken voor coaching, training en loopbaanbegeleiding. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen. Inbegrepen: trainingsmaterialen en The Bridge Personality (plus teamrapport) voor alle deelnemers.

The Bridge Personality 4-kleurentest bestellen

 • The Bridge Personality 4-kleurentest is te bestellen als losse test (per kandidaat) of via een eigen account op het Bridge Assessment Platform;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Wij zetten de persoonlijkheidstest binnen 30 minuten klaar;
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar;
 • Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan;
 • Geen verplichte training nodig.

4-kleuren & teams

Wil je weten hoe jouw team beter en gelukkiger functioneert? Voor teams is er nu ook het 4-kleuren teamrapport beschikbaar. Dit teamprofiel helpt je om grip te krijgen op het beter samenwerken in teams. Met de inzichtelijke kleurenprofielen leren collega’s elkaar beter begrijpen en wordt aansturen en coachen veel efficiënter.

4-kleuren training voor teams: doe-het-zelfpakket

Wil je een teamsessie organiseren voor je team en zelfstandig de 4-kleurentest en het teamrapport voor je team toepassen? Dan hebben we voor jou een teamworkshop: doe-het-zelfpakket beschikbaar. In dit doe-het-zelfpakket krijg je alle materialen, testen en rapporten om zelf je 4-kleuren teamsessie te geven.

Beschikbare rapporten voor The Bridge Personality

 • Big Five-rapport
 • Big Five + 16 Jung Type rapport
 • 4-kleuren rapport
 • 16 Jung Types + 4-kleurenrapport
 • Sales rapport
 • Maatwerkrapport (keuze uit competenties)

Kwalificatietraining: 4-kleuren & 16 Jung Types

Wil je zelf leren hoe je de 4-kleuren en de 16 Jung Types kunt gebruiken in jouw organisatie? Tijdens de 1-daagse Bridge kwalificatietraining worden de 16 verschillende Jung Types en het 4-kleurenmodel behandeld. Je krijgt tijdens deze training alles aangereikt wat nodig is om deze modellen succesvol toe te passen in jouw werk als hr-professional, consultant, trainer of coach. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het teamrapport. Deze training kan zowel op locatie als online worden gevolgd en er kunnen maximaal 12 personen deelnemen. Bij de training zijn de benodigde materialen en The Bridge Personality inbegrepen voor alle deelnemers.

Als gebruiker van The Bridge Personality kun je de 16 Jung Types en het 4-kleurenmodel dagelijks gebruiken in jouw werkzaamheden. Tijdens deze in-company training van 1 dag leer je alles over de 16 Jung Types en het 4-kleurenmodel in The Bridge Personality en hoe je dit kunt gebruiken voor jouw organisatie of klanten. Er wordt tijdens deze training aandacht besteed aan het toepassen van de 16 verschillende Jung persoonlijkheidstypen en het 4-kleurenmodel bij training, coaching, loopbaanbegeleiding en het terugkoppelen van The Bridge Personality rapporten aan kandidaten, klanten of collega's. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het ethisch en correct gebruik van deze modellen.

De Bridge-kwalificatietraining: 16 Jung Types & 4-kleuren is geschikt voor hr-managers, coaches, loopbaanadviseurs, trainers of consultants en wordt in-company georganiseerd. De training kan online of op een locatie naar keuze worden gegeven. Bij de training zijn de materialen, sheets van de training, The Bridge Personality (16 Jung Types + 4-kleurenrapport) en een Bridge Personality teamrapport voor de groep inbegrepen.

Meer informatie over de 4-kleurentest

Wil je meer informatie over The Bridge Personality of het 4-kleurenrapport? Neem dan hier contact met ons op.

Organiseer zelf je 4-kleurentest teamworkshop

Met het 4-kleurentest teamsessie doe-het-zelfpakket krijg je alle tools die je nodig hebt om zelf een teamworkshop te organiseren. Tijdens deze workshop maak je gebruik van individuele Bridge Personality rapporten voor ieder teamlid en het Bridge Personality teamrapport voor het hele team. Alle benodigde materialen voor de workshop zijn inbegrepen in het pakket, waardoor je direct aan de slag kunt.