020 - 262 1630

Welk beroep past bij jou? Doe een beroepskeuzetest

woensdag 05 juni 2024

Herken je de gedachtegang van 'Tja, ik vind mijn werk leuk en interessant, veel aspecten passen bij mij en toch...'? Ben je bekend met de vele overpeinzingen en vragen die door je hoofd kunnen schieten als het gaat om werk? Wat zoek je nu precies? Wat mis je en wat ben je bereid om op te geven voor een nieuwe stap in je loopbaan? Ben je bereid om te verhuizen of te investeren in opleidingen? Ben je bereid om een stap terug te doen in salaris? Overweeg je om voor jezelf te beginnen of niet? Er zijn talloze vragen die door je hoofd kunnen spelen en het kan lastig zijn om antwoorden te vinden.

Wanneer je enkele jaren werkervaring hebt opgedaan, krijg je meer inzicht in wat je belangrijk vindt, motiveert en waardeert in werk. Ook ontwikkel je waarschijnlijk een beeld van jouw sterke en minder sterke competenties. Desondanks kun je behoorlijk piekeren over de volgende stap in je loopbaan. Besluiten om op dit punt niets te doen is eigenlijk geen optie. Je weet dat je op termijn iets moet doen om weer met volle energie en passie in jouw werk te zitten.

Zoek je een nieuw beroep? Maar weet je niet wat bij je past? Doe dan een beroepskeuzetest

Ben je op zoek naar een nieuw beroep, maar heb je geen idee welke beroepen het beste aansluiten bij jouw talenten en persoonlijkheid? Doe dan de The Bridge Career beroepskeuzetest en ontdek welke beroepen echt bij jou passen. Met de hbo/wo beroepskeuzetest kun je uitvinden welk hbo/wo beroep het beste bij je past. Met de beroepskeuzetest mbo kun je zien welk mbo beroep het beste bij jouw situatie past. Zo kom jij erachter welk beroep je wilt.

Om een geschikt beroep te vinden is het belangrijk om kritisch te zoeken naar een baan die past bij jouw persoonlijkheid. Op deze manier zul je gelukkiger en succesvoller zijn dan wanneer je een beroep uitoefent dat niet bij je past. Maar hoe kom je erachter welk beroep bij jouw persoonlijkheid past? Door het invullen van een beroepskeuzetest krijg je een overzicht van welke beroepen en sectoren het beste bij jou passen. The Bridge Career beroepentest houdt hierbij niet alleen rekening met jouw persoonlijkheid, maar ook met jouw competenties en waarden.

Ben je benieuwd welk beroep het beste bij jou past? Of twijfel je of je huidige baan wel aansluit bij wat jij écht leuk vindt? Met behulp van The Bridge Career ontdek je welk beroep het beste bij jou past.

Welk beroep vind jij leuk? Een beroepskeuzetest helpt

Als je je herkent in één of meer van de onderstaande vragen, kan een beroepskeuzetest veel duidelijkheid geven.

  • Ik weet niet wat ik later wil worden;
  • Ik ben begonnen met een studie maar ik loop vast en weet niet welke richting ik uit moet;
  • Ik heb een opleiding op het oog maar ik twijfel of dit voor mij de juiste studie is;
  • Ik weet niet of een hbo- of juist een wo-studie het beste bij mij past;
  • Ik wil als werkende graag een goede keuze voor een nieuwe opleiding maken.

The Bridge Career is een professionele beroepskeuzetest. Omdat het tevens een zeer uitgebreide beroepskeuzetest (318 vragen) is, zorgt dit voor een zeer grondig onderzoek van je loopbaankeuzes. Het resultaat is een uitgebreid beroepskeuzerapport waarin je alles terugleest over de opleiding en beroepen die het beste aansluiten bij je loopbaanvoorkeuren.

Naast deze test gebruiken organisaties ook vaak een capaciteitentest voor mbo, een capaciteitentest voor hbo of een capaciteitentest voor wo/master om te kijken of sollicitanten goed bij het niveau van een functie passen.

Voorbeeldrapporten van The Bridge Career

Download hier een voorbeeldrapport van The Bridge Career (hbo/wo versie).

Download hier een voorbeeldrapport van The Bridge Career (mbo versie).

Voorbeeldpagina uit het beroepskeuzerapport (hbo/wo)

Voorbeeldpagina uit het beroepskeuzerapport (mbo)

Zo helpt een beroepskeuzetest met je keuze:

  • Geeft inzicht in de mogelijkheden voor het vervolg van je loopbaan;
  • Geeft je een overzicht van de opleidingen die bij jou passen (MBO/HBO/WO);
  • Ontwikkel je in een richting die echt bij je past;
  • Kwaliteit: gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek;
  • Relatief gunstige en beperkte investering.

Wetenschappelijk onderbouwde beroepskeuzetest

The Bridge Career is een beroepskeuzetest die wetenschappelijk is onderbouwd. Het research- en ontwikkelingsteam van TestGroup heeft deze test ontwikkeld in samenwerking met universiteiten in binnen- en buitenland. TestGroup is een expert op het gebied van het voorspellen van werkgedrag met behulp van persoonlijkheidsvragenlijsten, intelligentietesten en loopbaantesten. Wij adviseren organisaties wereldwijd over het gebruik van online assessments. The Bridge Career beroepskeuzetest maakt gebruik van twee wetenschappelijke loopbaanmodellen: de RIASEC-codes van Holland en de loopbaanankers van Schein.

Beroepskeuzetest bestellen

The Bridge Career is hier te bestellen als losse test (per stuk) of via een eigen account op het Bridge assessment platform.

Meer informatie over The Bridge Career:

Wil je meer weten over het gebruik van The Bridge Career? Je kunt hier contact met TestGroup opnemen.

Ben je op zoek naar een persoonlijkheidstest voor je organisatie? Je vindt hier de tien tips voor het invullen van een persoonlijkheidstest.

Video: The Bridge Career

Met The Bridge Career vind jij de antwoorden op je loopbaanvragen. The Bridge Career is de meest uitgebreide professionele loopbaantest van Nederland en daarbuiten. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is. Er is ook een mbo-versie van The Bridge Career beschikbaar.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?’ Omdat The Bridge Personality antwoord geeft op dit soort vragen, kunnen wij bij Aeres Agree sneller de juiste match maken.”

Silvie van Aanholt, senior consultant

Ervaring van Aeres Agree met The Bridge Personality