Test voor opleidingsadvies: kies je opleiding

woensdag 05 juni 2024

Wat is opleidingsadvies?

Opleidingsadvies is van cruciaal belang bij het maken van de juiste keuze voor een opleiding. Het is mogelijk om een advies op maat te ontvangen op basis van een studie- en beroepskeuzeonderzoek dat online wordt uitgevoerd. Met deze uitkomsten kun je een opleiding kiezen die je motiveert en waar je aan kunt werken om een toekomst vol perspectief te creëren.

Het kiezen van de juiste opleiding is van groot belang voor een succesvolle toekomst. Een goede voorbereiding hierop is dan ook essentieel. We begrijpen dat het in de huidige tijd, mede door het nieuwe leenstelsel, belangrijk is om direct de juiste keuze te maken. Maar hoe weet je welke opleiding het beste bij je past? Met een test voor opleidingsadvies kun je een weloverwogen beslissing nemen uit het grote aanbod aan opleidingen.

Als je jezelf wilt ontwikkelen door middel van een opleiding, training of cursus, ontdek je al snel dat er op veel terreinen diverse mogelijkheden worden aangeboden. Dit kan het lastig maken om de juiste opleiding, training of cursus te kiezen. Misschien weet je zelfs nog niet precies op welk vlak je jezelf verder wilt ontwikkelen? Een test voor opleidingsadvies kan je helpen om hier meer inzicht in te krijgen.

Heb je nog geen idee welke mbo-/hbo- of wo-studie je straks wilt volgen? Of spreekt een bepaald vakgebied jou aan, maar kun je geen keuze maken uit het aanbod van opleidingen? Door het maken van The Bridge Career test voor opleidingsadvies ontdek je welke studierichtingen het beste aansluiten bij jouw interesses en eigenschappen. Deze professionele test voor opleidingsadvies is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een opleiding of cursus en/of training, op mbo-, hbo- of wo-niveau. TestGroup hiervoor heeft een studiekeuzetest hbo/wo, een loopbaantest hbo/wo en een beroepskeuzetest mbo.

Welke opleiding past bij jou? Kies een opleiding met een test voor opleidingsadvies

Een studiekeuze maken is niet altijd even makkelijk. Of je nu op zoek bent naar een vervolgopleiding of gewoon een cursus en/of training, het blijft moeilijk. Door het maken van The Bridge Career test voor opleidingsadvies ontdek je welke studierichtingen het beste aansluiten bij jouw interesses en eigenschappen. Wil je nog meer informatie over je talenten? Met een online assessment krijg je een compleet overzicht van je capaciteiten en persoonlijkheid.

Professionele test voor opleidingsadvies voor mbo-, hbo- of wo-opleidingen

The Bridge Career test voor opleidingsadvies is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een opleiding of cursus en/of training, op mbo-, hbo- of wo-niveau. Deze test helpt je bij het kiezen van een studie die past bij jouw interesses. Je krijgt inzicht in jouw favoriete beroepssectoren (zoals 'Ondernemer' of 'Sport') en activiteiten (zoals 'Management' of 'Dienstverlening). Bij deze test geef je steeds aan hoe interessant bepaalde werkzaamheden voor jou lijken. De test bepaalt vervolgens welke opleiding bij jou past.

Voordelen van de test voor opleidingsadvies:

 • Direct aan de slag: je bestelling wordt binnen 30 minuten verwerkt;
 • Geeft aan welke mbo-, hbo- of wo-studies het beste bij je passen (van hoog naar laag);
 • Ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht;
 • Je rapport is direct na het invullen beschikbaar;
 • Deze test maakt gebruik van twee loopbaanmodellen: de RIASEC-codes van Holland en de loopbaanankers van Schein;
 • Je krijgt inzicht in je carrièrevoorkeuren en loopbaanankers;
 • The Bridge Career maakt gebruik van de normative-ipsative split-technologie®. Deze techniek zorgt ervoor dat de test niet te manipuleren is. Zo krijg je waarheidsgetrouwe informatie over je carrièrevoorkeuren.

Voorbeeldrapport van de test voor opleidingsadvies

Bekijk hier een voorbeeldrapport van de professionele test voor opleidingsadvies hbo/wo. Dit is de hbo-/wo-versie, er is ook een test voor opleidingsadvies op mbo-niveau. In de rapporten staan scores op de 8 drijfveren en wordt ook je Holland code vastgeteld.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Duur van de test:

35 minuten

Daarom The Bridge Career:

 • Meest uitgebreide test voor opleidingsadvies die voor mbo-, hbo- en wo-studenten verkrijgbaar is;
 • Geeft je een overzicht van de beroepen die bij je passen;
 • Ontwikkel je in een richting die echt bij je past;
 • Kwaliteit: gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Een test voor opleidingsadvies bestellen

The Bridge Career test voor opleidingsadvies is te bestellen als losse test (per deelnemer) of via een eigen account op de Bridge assessment software.

Video: test voor opleidingsadvies

Met The Bridge Career kun jij de juiste mbo-/hbo- of wo-opleiding uitkiezen. The Bridge Career is de meest uitgebreide test voor opleidingsadvies van Nederland. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is.