020 - 262 1630

Haal het maximale uit jouw personeel met een competentietest

woensdag 09 november 2022

Voor een goede werksfeer en optimale productiviteit op de werkvloer worden allerlei methoden toegepast binnen bedrijven. Workshops, bedrijfsuitjes, optimaal ingerichte werkplekken, flexwerken en nog heel veel meer. Je wilt tenslotte dat werknemers tevreden zijn en zich op hun gemak voelen op hun werkplek om de productiviteit hoog te houden en verzuim te minimaliseren. Maar wist je dat het optimaal benutten van de talenten van jouw personeel ook heel belangrijk is voor de werktevredenheid en de productiviteit?

Talenten benutten

We zijn allemaal bekend met een burn-out. Door overbelasting, personeelstekorten, een hoge werkdruk en onvrede op de werkvloer raakt een medewerker overspannen en uiteindelijk burned-out. Het is een ontzettend nare aandoening die helaas veel voorkomt binnen bedrijven. Maar heb je wel eens gehoord van een bore-out? Ook de bore-out komt steeds vaker voor binnen organisaties. Werknemers kunnen letterlijk ziek worden van verveling op het werk als er een gebrek is aan stimulatie, verbinding en uitdaging.

Naast overbelasting is een gebrek aan uitdaging en interesse in het werk een groot probleem binnen bedrijven. Veel mensen geven aan niet tevreden te zijn met de werkzaamheden die zij verrichten binnen de organisatie en missen mentale uitdaging of werk dat aansluit bij hun kunnen en interesses. Hierdoor raken ze verveeld, verliezen ze de interesse in hun werk en neemt de productiviteit en de werktevredenheid in rap tempo af. In het ergste geval resulteert dit in ziekteklachten en verzuim.

Gelukkig kun je hier als organisatie veel aan doen. Door de talenten en competenties van jouw personeel in kaart te brengen, kun je er gericht voor zorgen dat iedereen binnen het bedrijf op de juiste plek zit. Zo verhoog je eenvoudig de motivatie, het werkplezier en de productiviteit binnen de organisatie.

Wat is een competentietest?

Binnen het bedrijfsleven wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van assessments om sollicitanten en personeelsleden te toetsen op allerlei vaardigheden. Dit maakt het werk van de hr-afdeling een stuk aangenamer. Persoonlijkheidstesten zijn hierbij erg populair, maar ook de competentietest is een fantastische tool om nieuw en bestaand personeel te toetsen.

Om de competenties van personeelsleden, of nieuwe sollicitanten, in kaart te brengen kun je gebruikmaken van een competentietest. Een competentietest is een speciaal opgestelde test die de persoonlijkheid, talenten en vaardigheden van mensen kan toetsen en in kaart kan brengen. Zo krijg je een uniek kijkje in de competenties van een individu. Met de kennis die wordt vergaard via de test kan worden bepaald of de persoon in kwestie op zijn of haar plek is binnen de organisatie en welke rol of functie het beste past bij de unieke kwaliteiten van het individu.

The Bridge competentietest

The Bridge competentietest is een uitstekende assessmenttool om de unieke vaardigheden en talenten van jouw personeel of van sollicitanten in kaart te brengen. De test meet maar liefst 34 competenties binnen de clusters Besturen, Uitvoer, Houding en Mentaal. De scores op elke competentie worden overzichtelijk in kaart gebracht en zijn dus makkelijk te interpreteren en toe te passen door de hr-afdeling.

Met behulp van The Bridge competentietest kunnen alle competenties van personeelsleden en nieuwe sollicitanten worden aangewend binnen organisaties. Zo nemen de productiviteit en de efficiëntie enorm toe, terwijl personeelsleden op hun plek zitten en de werktevredenheid hoger is dan voorheen.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

GP Groot