020 - 262 1630

Een studie kiezen met een studiekeuzetest

woensdag 05 juni 2024

The Bridge Career studiekeuzetest geeft je meer inzicht in je voorkeuren voor alle universitaire studies en alle hbo opleidingen in Nederland. Het is een zeer uitgebreide test en zorgt zo voor een zeer grondig onderzoek van je studiekeuzes.

Voor een weloverwogen beslissing over je toekomst, probeer de professionele studiekeuzetest van TestGroup.

Geen idee wat je wilt studeren? Lijkt alles leuk en interessant? Of weet je absoluut niet welke opleiding of studie bij je zou kunnen passen? Moet je een opleiding kiezen uit de vele honderden opleidingen? Of volg je op dit moment een opleiding en heb je het gevoel dat die niet goed bij je past?

Het kiezen van een studie in 5 stappen

Het kiezen van de juiste studie kan een lastige beslissing zijn. Er is een overvloed aan keuzemogelijkheden en het is een belangrijke en spannende stap. Om je te helpen bij je studiekeuze hebben we een stappenplan voor je opgesteld. 

 • Stap 1: Begrijp jezelf. Wat zijn je sterke punten en wat vind je leuk? Denk aan schoolvakken waar je plezier in hebt of de activiteiten die je in je vrije tijd doet en zoek vervolgens naar studies die daarbij aansluiten. Hieronder vind je tools die je daarbij kunnen helpen.
 • Stap 2: Ontdek je opties. Verzamel zoveel mogelijk informatie over de opleidingen die je interessant vindt. Zoek ook naar alternatieve studies. Hierdoor kom je wellicht studies tegen die beter bij jou passen dan de opleidingen die je aanvankelijk op het oog had. Wil je weten wat je opties zijn? Vul dan een professionele studiekeuzetest in, hierbij krijg je de opties in een mooi studiekeuzerapport.
 • Stap 3: Wat verwacht je van een studie? Wat heb je nodig om met plezier en succes te kunnen studeren? Denk hier goed over na, bij voorkeur voordat je naar (online) open dagen gaat. Aarzel niet om onze studenten te vragen naar hun ervaringen. Dit kan tijdens open dagen, maar ook online.
 • Stap 4: Nadenken en overwegen. Hopelijk heb je nu een aantal opleidingen op je shortlist staan. Vergelijk deze opleidingen en overweeg of ze bij jouw interesses en vaardigheden passen. Loop vervolgens mee bij de opleidingen die je het meest interessant lijken. Na het meelopen heb je vaak een goed idee of de opleiding echt bij jou past. Als dat niet zo is, is dat geen probleem. Er zijn genoeg andere studies om uit te kiezen. Bovendien kun je altijd een stap terug doen. 
 • Stap 5: Maak een beslissing. Je weet nu wat je wilt, wat je kunt en welke studie het beste bij jou past. Vertrouw ook op je gevoel. Bij welke meeloopdag voelde je je het meest op je gemak? Dat is meestal de beste keuze. Onthoud dat je interesses kunnen veranderen. Dat is prima. Tijdens je studie leer je vaardigheden op academisch niveau, zoals analyseren, argumenteren, rapporteren en presenteren. Dit zijn vaardigheden die je de rest van je leven van pas komen, ongeacht wat je gaat doen.

Kies je studie met een studiekeuzetest

Een studiekeuzetest is over het algemeen eenvoudig in te vullen en is een relatief goedkoop en snel middel om inzicht te krijgen in je studie-opties. Er is een studiekeuzetest voor hbo- en wo studies en een studiekeuzetest voor mbo-studies.

Waarom The Bridge Career studiekeuzetest?

The Bridge Career is een professionele studiekeuzetest. Omdat het een zeer uitgebreide test is, zorgt dit voor een zeer grondig onderzoek van je studiekeuzes. Het resultaat is een uitgebreid en fraai studiekeuzerapport waarin je alles terugleest over de opleiding en beroepen die het beste aansluiten bij je studievoorkeuren.

Voorbeeldrapport van The Bridge Career

 • Download hier een voorbeeldrapport van The Bridge Career (hbo/wo versie)
 • Download hier een voorbeeldrapport van The Bridge Career (mbo versie)

Voor welke studenten en scholieren is deze studiekeuzetest geschikt?

Veel van onze (particuliere) klanten zijn jonge mensen met twijfels over welke studie het best bij hen past. De eindexamendatum komt steeds dichterbij en de druk om iets te kiezen neemt toe. Mensen komen bij ons met uiteenlopende vragen als:

 • Wat moet ik doen als ik word uitgeloot?
 • Onder invloed van leeftijdgenoten vind ik steeds iets anders leuk. Wat wil ik nu eigenlijk zélf?
 • Ik wil een jaar gaan reizen. Maar wat als ik daarna nog steeds niet weet wat ik moet gaan studeren?
 • Voorbeeld: Ik wil iets met mensen, maar kan niet kiezen tussen psychologie, pedagogiek, logopedie en fysiotherapie.

Een studiekeuzetest maakt op een gestructureerde wijze een overzicht van jouw voorkeuren.

Professionele studiekeuzetest bestellen? Er zijn 5 stappen.

 • Als eerste stap bestel je de studiekeuzetest. Dit kan je hier doen.
 • Wij zetten de test binnen 30 minuten voor je klaar. Je ontvangt de inloggegevens per e-mail
 • Vervolgens ga je online de test maken.
 • Na het invullen krijg je (per email) direct een rapport met de uitkomsten.
 • In de laatste stap ga je met het rapport aan de slag om een studie of opleiding te kiezen.

Video: een studie kiezen met een studiekeuzetest

Met The Bridge Career kun jij de juiste studie uitkiezen. The Bridge Career is de meest uitgebreide studiekeuzetest van Nederland. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is. Er is ook een mbo studiekeuzetest beschikbaar.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot