020 - 262 1630

Assessment tool

vrijdag 05 april 2024

Wat is een assessment tool?

Een assessment tool is een hulpmiddel waarmee je eerlijk inzicht krijgt in de persoonlijkheid, voorkeuren, interesses en capaciteiten van werknemers en potentiële kandidaten. Met een assessment tool kunnen medewerkers zichzelf evalueren en krijgen werknemers snel inzicht in talent. Afhankelijk van de doelstellingen zijn er verschillende assessment tools beschikbaar die helpen bij de ontwikkeling van medewerkers en de selectie van de juiste kandidaten. Voorbeelden van een assessment tool zijn de Big Five persoonlijkheidstest, een drijfverentest, een loopbaanscan en de capaciteitentest.

The Bridge Personality persoonlijkheidstest als assessment tool

The Bridge Personality persoonlijkheidstest is geschikt voor de selectie en ontwikkeling van personeelsleden. Deze assessment tool helpt bij de ontwikkeling van individuele medewerkers, teams en volledige organisaties. Voor teams is er een teamrapport beschikbaar en voor organisaties is maatwerk mogelijk. The Bridge Personality onderscheidt zich van andere assessment tools door de wetenschappelijke onderbouwing van de test. Deze assessment tool is gebaseerd op de Big Five, de 16 Jung Types en het bekende 4-kleuren model. Met The Bridge Personality krijg je hierdoor inzicht in zowel de capaciteiten, gedragsvoorkeuren, persoonlijkheid en interesses van kandidaten die de test invullen.

Een capaciteitentest helpt bij diverse doeleinden

Een capaciteitentest is een assessment tool die ingezet kan worden om bijvoorbeeld het huidige werkniveau, verbeterpunten en het maximale prestatieniveau in kaart te brengen. Met The Bridge Ability Suite capaciteitentest kun je de cognitieve vaardigheden van elke medewerker of potentiële kandidaat meten.

Hiernaast geeft de capaciteitentest inzicht in de intelligentie van de kandidaat. De test bestaat uit drie onderdelen van 18 minuten waarmee de numerieke aanleg, verbale aanleg en logisch denken worden getoetst. Met de test maak je snel inzichtelijk wie aan een grotere uitdaging toe is, wie perfect in het team past en welke potentiële kandidaat een openstaande vacature het beste kan invullen.

Gebruik een korte persoonlijkheidstest voor het toetsen van kandidaten

Een korte persoonlijkheidstest is een assessment tool die je kunt inzetten tijdens werving en selectie van nieuwe medewerkers. The Bridge Personality Quickscan is gebaseerd op het Big Five model en geeft hierdoor een goed beeld van de werkprestatie en het toekomstige arbeidsgedrag van een kandidaat.

Anders dan The Bridge Personality is de Quickscan in slechts 12 minuten voltooid. De kandidaat beantwoordt 72 vragen in de vorm van normatieve en ipsatieve stellingen, waarmee de voorkeuren en het gedrag van een kandidaat goed in kaart worden gebracht. De test is beschikbaar in 20 verschillende talen, zodat elke kandidaat de test in zijn of haar moedertaal kan invullen. Tot slot meet de test of de kandidaat de test eerlijk heeft ingevuld. Hierdoor krijg je als werkgever een volledig beeld van een potentiële medewerker tijdens het selectieproces.

Een korte capaciteitentest als snelle assessment tool

The Bridge Ability Online is een korte capaciteitentest die in 18 minuten duidelijkheid geeft over de capaciteiten van (potentiële) medewerkers. De korte intelligentietest kan ingezet worden voor het beantwoorden van vragen rondom selectie, recruitment en loopbaanplanning. De korte selectietest is een assessment tool die helpt bij het screenen van grote groepen kandidaten, waardoor je snel talenten ontdekt.

Door de korte capaciteitentest in te zetten tijdens de voorselectie in het wervingsproces, hoef je minder kandidaten uit te nodigen, waardoor je tijd en geld bespaart. De korte capaciteitentest is beschikbaar op mbo-, hbo- of wo-niveau, waardoor elke kandidaat binnen elke sector gebruik kan maken van de korte capaciteitentest.

Voorbeeldrapport van een assessment tool

Je kunt hier een voorbeeldrapport inzien van de Bridge Personality assessment tool. Eerst worden in dit rapport de scores weergegeven van de 34 competenties die vallen onder de Big Five persoonlijkheidstrekken. Deze competenties kunnen worden gekoppeld aan vrijwel elk functieprofiel. Hierna wordt het Jung Type van de deelnemer vermeld en worden de scores op de 4-kleuren weergegeven in een kleurenwiel. Op de laatste pagina van het rapport worden de scores getoond van 8 veelgebruikte competenties. Je kunt in de Test-Toolkit van TestGroup zelf kiezen welk rapport je voor The Bridge Personality inzet. Er zijn 8 verschillende rapporten.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Selectie assessment tool

Veel mensen denken dat ze goed zijn in het inschatten van anderen, maar bij sollicitatiegesprekken blijkt dit vaak lastig. Zo voldoet bijna de helft van de nieuwe werknemers na een jaar niet aan de verwachtingen, wat leidt tot hoge kosten en verspilde tijd. Onderzoek toont aan dat een standaard sollicitatiegesprek maar weinig voorspelt over hoe iemand zal presteren in zijn werk, slechts ongeveer 4%.

Gelukkig is er een oplossing: een online selectie assessment. Dit kan de voorspellende waarde van je selectieprocedure verhogen tot zo'n 25%. Met dit assessment krijg je snel een duidelijk beeld of een kandidaat past bij de functie. Je test niet alleen hun persoonlijkheid en competenties, maar ook hun intelligentie. Zo krijg je een objectief beeld van de sterke en zwakke punten van een kandidaat, waardoor je makkelijker ongeschikte sollicitanten eruit filtert. Dit bespaart tijd en zorgt voor betere personeelskeuzes.

Gebruik de online sales assessment tool om commerciële kwaliteiten te toetsen

Kandidaten die zich aanmelden voor een commerciële functie, kunnen zichzelf over het algemeen goed verkopen. Hierdoor is het voor recruiters lastig om te bepalen of de kandidaat eerlijk is over zijn of haar kwaliteiten. Met de online sales assessment tool krijg je inzicht in welk verkooptype de kandidaat is en in welke fase van het verkoopproces de kandidaat uitblinkt. Het sales assessment geeft scores op de zes verkoopstappen:

  • 1. Plannen en voorbereiden
  • 2. Contact leggen
  • 3. Behoefte creëren
  • 4. Oplossingen presenteren
  • 5. De deal sluiten
  • 6. Relatiebeheer

Op basis van de scores kunnen recruiters snel bepalen in welk team de kandidaat het beste zal presteren. De online sales assessment is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en geeft daardoor een eerlijk beeld van de commerciële kwaliteiten van de kandidaat.

Assessment tool voor teams

TestGroup's team assessment is de topkeuze voor teams in Nederland en andere Europese landen. Deze eenvoudig te gebruiken assessment tool helpt teams te groeien. Elk teamlid vult een assessment tool (The Bridge Personality) in en krijgt een eigen rapport. Daarnaast ontvangt het hele team een gezamenlijk rapport. Het bestellen en opzetten van het assessment is makkelijk en snel; binnen één dag is het voor jouw team geregeld.

Het doel? Jouw team beter laten presteren en samenwerken. Het teamrapport geeft duidelijke adviezen over hoe de prestaties en samenwerking verbeterd kunnen worden, rekening houdend met ieders unieke persoonlijkheid. Dit assessment biedt antwoorden op jouw vragen over het team en biedt een dieper inzicht in de structuur en dynamiek van jouw team. Kortom, het is een effectieve tool om je team naar een hoger niveau te tillen.

Online interview tool voor de selectie van geschikte kandidaten

The Bridge AI is een online interview tool voor HR-medewerkers en recruiters. De test bestaat uit drie open vragen. Na het invullen van de test gebruikt de software de gegeven antwoorden om een kandidaatrapport samen te stellen. In dit rapport vind je scores op basis van de Six Drives en de Big Five persoonlijkheidskenmerken. Hierdoor krijg je een goede indruk van de gedragsvoorkeuren en de persoonlijkheid van een potentiële kandidaat. De online interview assessment tool is geen vervanging van een persoonlijk sollicitatiegesprek, maar kan wel ingezet worden voor de voorselectie van de juiste kandidaten. Het grootste voordeel van deze assessment tool is dat het online assessment geen vooroordelen heeft. Hierdoor is er meer ruimte voor diversiteit bij het selecteren van de juiste kandidaten voor jouw bedrijf.

Assessment tool bestellen

Je kunt onze online assessment tools bestellen op drie verschillende manieren. Als jouw bedrijf incidenteel gebruik maakt van een assessment tool dan is losse afname het meest geschikt. De testen zijn verkrijgbaar vanaf € 45,- per test. Als je regelmatig testen en online assessments nodig hebt, dan is afname met credits de beste optie voor jou. Testen zijn bij deze vorm van afname verkrijgbaar vanaf € 15,- per test. Je krijgt met credits tot 60% korting op aankoop van de testen en hoe meer credits je koopt, hoe lager de prijs per credit. Tot slot kun je onbeperkt gebruik maken van onze testen met een abonnement. Deze vorm van afname is geschikt voor grote organisaties die testen en online assessments in hoog volume afnemen. De testen zijn bij een abonnement verkrijgbaar vanaf slechts € 5,- per test.

Kan ik achteraf betalen?

Bij een losse afname of afname met credits wordt de betaling achteraf per factuur gedaan. Als je gebruik maakt van het abonnement, dan kun je in maandelijkse termijnen betalen. Wil je een test uitproberen? Dan kun je kiezen voor ons introductiepakket. Je kiest een test naar keuze en na afloop ontvang je het rapport waar je samen met een TestGroup-consultant doorheen gaat. Je ontvangt ook twee handige boekjes die meer vertellen over het gebruik van de testen. De kosten van het introductiepakket zijn € 165,-.

Hoe krijg ik toegang tot de testen?

Bij een losse afname wordt de test binnen 30 minuten verzonden. Na afname is de rapportage direct beschikbaar, zodat jij snel verder kunt met de vervolgstappen. Bij afname via credits of een abonnement krijg je toegang tot een eigen account waar je testen kunt bestellen en rapportages kunt inzien.

Hoe eenvoudig is het om de rapportage af te lezen?

De testen en rapportages zijn eenvoudig te gebruiken en te interpreteren. Mocht de rapportage niet duidelijk zijn, dan is er altijd een TestGroup-consultant beschikbaar om verheldering te geven. Indien gewenst is het ook mogelijk om een kwalificatietraining te volgen.

Waar kan ik de assessment tools bestellen?

Je kunt de verschillende assessment tools die op deze pagina zijn behandeld, bestellen bij TestGroup. Kies de assessment tool die jij wilt bestellen en selecteer, indien nodig, het juiste niveau. Afhankelijk van hoe vaak je een assessment tool nodig hebt kun je kiezen uit de verschillende manieren van afname. Weet je niet goed welke assessment tool het beste aansluit bij jouw doelstelling? Dan kun je gerust contact met ons opnemen om meer informatie over de juiste assessment tool te krijgen.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality vormt een mooi eerste hulpmiddel om het gesprek met elkaar aan te gaan.”

Jessica Kuijper, beleidsmedewerker P&O

ROC Horizon College