020 - 262 1630

Oefenen met capaciteitentesten: vijf voordelen

vrijdag 21 oktober 2016

Het is zeker aan te raden om een capaciteitentest te oefenen. Oefenen helpt je om je resultaten te verhogen. Maar waarom moet je de capaciteitentest oefenen? Welke voordelen heeft dat? En hoe kun je de capaciteitentest oefenen?

Oefenen met capaciteitentesten: vijf voordelen

Het is zeker aan te raden om een capaciteitentest te oefenen. Oefenen helpt je om je resultaten te verhogen. Maar waarom moet je de capaciteitentest oefenen? Welke voordelen heeft dat? En hoe kun je de capaciteitentest oefenen?

Voordelen

  • Het oefenen van een capaciteitentest zal er niet voor zorgen dat je in een keer een stuk slimmer wordt. Het oefenen van een capaciteitentest zorgt er wel voor dat je je vaardigheid met dit soort testen verbeterd. Door te oefenen ga je namelijk sneller verbanden en patronen zien die nodig zijn om sommige testen te maken.
  • Een ander groot voordeel van oefenen is dat je weet wat je kunt verwachten. Heb je nog nooit een cijferreeks opgelost en je gaat er nu ineens een aantal maken onder tijdsdruk, dan zal het moeilijk zijn om het beste uit jezelf te halen.
  • Door te oefenen ga je je zekerder voelen over het maken van een capaciteitentest (net als met het oefenen van een presentatie), hierdoor ga je beter presteren.
  • De capaciteitentest oefenen zorgt ervoor dat je weet waar je aan toe bent en hoe je de vragen het best kunt aanpakken. Heb je nooit eerder dit soort vragen gezien, dan krijg je ineens te maken met nieuwe vragen en situaties. Dan moet je tijdens het maken van de test nog uit gaan zoeken hoe je de situaties het beste kunt aanpakken.
  • Tijdens het oefenen kom je er ook achter of je goed of slecht bent in bepaalde onderdelen. Misschien start je de capaciteitentest met een onderdeel waar je niet zo goed in bent. Als je eerder deze testen hebt gemaakt, dan weet je dat er verderop in de test nog onderdelen volgen waar je wellicht wel goed in bent. Het is vervelend om de test te beginnen met een onderdeel waar je niet goed in bent. Beter even oefenen dus!

Meer informatie

Wil je meer informatie over de capaciteitentesten van TestGroup? Neem dan hier contact met ons op.

Meer informatie over het oefenen met capaciteitentesten? Kijk dan hier op onze instructiepagina. Een aanrader voor het oefenen met capaciteitentesten is ook het assessment boek van Wim Bloemers.

Bestellen

Je kunt hier een capaciteitentest voor je medewerker of kandidaat bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer capaciteitentesten afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?’ Omdat The Bridge Personality antwoord geeft op dit soort vragen, kunnen wij bij Aeres Agree sneller de juiste match maken.”

Silvie van Aanholt, senior consultant

Aeres Agree

Tips & Advies

> Ga naar overzicht