020 - 262 1630

Het beste sales personeel selecteren met een persoonlijkheidstest

zaterdag 22 oktober 2016

Wordt u op straat wel eens aangesproken om een krantenabonnement af te sluiten? En krijgt u ’s avonds soms een telefoontje om uw internetpakket uit te breiden? Dan hebben verkopers die aardig, extravert, emotioneel stabiel en meegaand zijn de meeste kans u iets te verkopen.

Dit blijkt uit onderzoek dat testuitgever TestGroup heeft gedaan naar het voorspellen van verkoop- of salesresultaten met persoonlijkheidstesten. Meer informatie over dit onderzoek vind je hier.

Enkele punten uit het onderzoek:

  • Een persoonlijkheidstest kan goed worden gebruikt om verkoopprestaties te voorspellen;
  • Verkopers die hoog scoren op bovenstaande factoren blijken meer te verkopen en een betere algemene beoordeling van hun managers te ontvangen;
  • Specifieke eigenschappen zoals het bijhouden van een verkoopadministratie blijken juist weer beter voorspeld te worden door specifieke karaktertrekken zoals detailgerichtheid;
  • Ook verkopers die openstaan voor nieuwe ervaringen blijken het goed te doen.

Als verkopers geselecteerd moeten worden die relatief specifieke taken moeten uitvoeren, zoals het omgaan met bezwaren van klanten en administratief werk, dan is het gebruik van specifieke persoonlijkheidsfacetten zoals attentheid of detailgerichtheid beter. Het onderzoek toont aan dat de waarde van persoonlijkheidskenmerken in de test afhangt van de verkooptaak die moet worden voorspeld.

Blijkbaar bestaat een verkoopfunctie uit specifieke deeltaken die dermate verschillend zijn dat ze worden voorspeld door verschillende persoonlijkheidskenmerken. Het is daarom belangrijk om in de selectiepraktijk duidelijk te specificeren wat de te voorspellen verkooptaak is voordat het optimaal voorspellende persoonlijkheidskenmerk kan worden geselecteerd.

Dit onderzoek is uitgevoerd met The Bridge Personality, de persoonlijkheidstest van TestGroup. Omdat deze test is gevalideerd voor de selectie van verkopers, is het zeer geschikt om te gebruiken tijdens de selectie van verkopers, sales managers of sales medewerkers.

Meer informatie

Wil je meer informatie over The Bridge Personality? Neem dan contact met ons op via: 020-2621630 of [email protected]

Bestellen

Je kunt The Bridge Personality hier voor je kandidaat bestellen.

Video: Online Sales Assessment

Ben je op zoek naar de perfecte test om je sales kandidaten te selecteren? Met het Bridge sales assessment kun je jouw onderbuikgevoel onderbouwen met gevalideerde wetenschap. Zo voorkom je dat je een 'false-positive' aanneemt. Met het Bridge sales assessment selecteer je de kandidaat met het meeste sales talent. Het online sales assessment zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij in een overzichtelijk en compact rapport.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Artra