020 - 262 1630

Recruitment software voor werving en selectie

dinsdag 14 december 2021

Het gemiddelde wervingsproces neemt veel tijd in beslag. Er moeten kandidaten geselecteerd worden, de sollicitatiegesprekken moeten door iemand gevoerd worden en op basis hiervan wordt er vaak een tweede selectie gemaakt. Met recruitment software voor werving en selectie loopt dit proces soepeler en sneller. Interview software zorgt er namelijk voor dat je van tevoren goed kunt inschatten of een kandidaat de juiste capaciteiten heeft om een functie te vervullen, maar dat is niet het enige voordeel. Lees snel verder om erachter te komen hoe recruitment software voor werving en selectie ingezet kan worden.

Recruitment software in een notendop

Met recruitment software kun je op een snelle manier inschatten of een kandidaat de juiste capaciteiten heeft om een specifieke functie goed uit te voeren. Hiernaast kom je met interview software meer te weten over de persoonlijkheidskenmerken van een kandidaat. Aan de hand hiervan kunnen recruiters en hr-medewerkers een weloverwogen beslissing maken bij het kiezen van de juiste persoon. Onze interview software, ofwel The Bridge AI, is een online interview tool van het hoogste kaliber.

De software is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en wetenschappelijk onderbouwd waardoor je op voorhand goed kunt inschatten wat de kandidaat met zich meebrengt. De test bestaat uit 3 open vragen die samen worden gesteld op basis van de functie. De kandidaat geeft antwoord op de vragen, waarna het rapport vrijwel direct klaarstaat. In de rapportage vind je informatie over de persoonlijkheidskenmerken van de kandidaat. Deze scores zijn gebaseerd op het Big Five model. De competenties worden getoetst aan de hand van de Six Drives en tot slot kun je de antwoorden op de open vragen inzien.

De voordelen van recruitment software

De voordelen van het gebruik van interview software zijn divers. Allereerst bespaar je met interview software een hoop tijd. Alhoewel de interview tool geen perfecte vervanger van een persoonlijk gesprek is, kun je de tool wel inzetten voor de voorselectie van geschikte kandidaten. Hierdoor bespaar je als bedrijf tijd omdat er geen persoonlijk gesprek vereist is voor het eerste gesprek. De kandidaat kan de test direct invullen op zijn of haar eigen computer en na het invullen zijn de resultaten voor zowel de kandidaat als de recruiter meteen inzichtelijk. De kandidaat hoeft dus niet te wachten en de recruiter kan snel verder met de volgende stappen in het selectieproces.

Een ander groot voordeel aan het werken met interview software is dat het eerlijke resultaten oplevert. De kandidaat heeft namelijk geen last van nervositeit tijdens het eerste gesprek maar vult de vragen in alle rust in. De software maakt bovendien gebruik van kunstmatige intelligentie, waardoor het wenselijk invullen van de test herkend wordt. Tot slot zorgt de interview software ervoor dat er kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en capaciteiten. De tool heeft geen menselijke vooroordelen en zorgt daardoor voor meer variatie aan persoonlijkheden en kennis in het team.

Het enige wat ontbreekt bij een online interview tool als The Bridge AI is het persoonlijke contact. De AI zorgt er weliswaar voor dat antwoorden niet wenselijk gemanipuleerd kunnen worden, maar vervangt een persoonlijke klik niet. The Bridge AI wordt daarom meestal ingezet als hulpmiddel bij de voorselectie van de beste kandidaten.

Zo kun je the Bridge AI inzetten in jouw bedrijf

Een online interview wordt doorgaans ingezet om nieuwe kandidaten te selecteren. In dit geval gebruik je the Bridge AI als vervanger voor het eerste sollicitatiegesprek. Je kunt de interview software inzetten om alle kandidaten die op een vacature reageren te toetsen. De kandidaten met de hoogste score worden vervolgens eenvoudig inzichtelijk gemaakt. Hierdoor gaat het selectieproces van nieuwe medewerkers een stuk sneller.

Je kunt de tool ook inzetten om medewerkers te toetsen voordat zij doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheden. Het online interview voorkomt dat medewerkers overwerkt raken, omdat de rapportage laat zien waar de sterke en zwakke punten van medewerkers liggen. Op basis hiervan kunnen de juiste mensen doorgroeien binnen het bedrijf en kunnen de overige kandidaten met concrete actiepunten aan de slag voor persoonlijke en zakelijke verbetering.

Zo maakt het rapport bijvoorbeeld duidelijk hoe goed iemand invloed kan uitoefenen op andere mensen. Deze vaardigheid komt in een managementfunctie goed van pas. Het laat ook zien hoe de emotionele stabiliteit van de kandidaat is, wat in veel verschillende functies belangrijk is. Dit zijn slechts onderdelen van de volledige rapportage die laten zien hoe waardevol het rapport kan zijn. Ben je benieuwd naar hoe de volledige rapportage eruit ziet? Klik hier om een voorbeeldrapport te bekijken.

Wetenschappelijke onderbouwing en kunstmatige intelligentie

The Bridge AI is ontworpen met behulp van geavanceerde technologie. De AI maakt gebruik van Natural Language Processing waardoor de software in staat is om menselijke taal in geschreven en gesproken vorm te herkennen en te begrijpen. De persoonlijkheidskenmerken worden geprofileerd op basis van het Big Five model. Dit model is het resultaat uit jarenlang psychologisch onderzoek waaruit blijkt dat de persoonlijkheid van mensen ingedeeld kan worden in vijf dimensies: openheid, ordelijkheid, extraversie, meegaandheid en emotionele stabiliteit. Alle scores tezamen geven een goed beeld van de persoonlijkheid van de kandidaat.

De Six Drives bieden duidelijkheid over de drijfveer achter het gedrag van de kandidaat. Met de rapportage krijg je inzicht in hoe analytisch iemand is ingesteld, hoe goed iemand kan samenwerken met anderen, hoe gericht iemand is op prestatie, status en risico’s en of iemand gedreven wordt door beloningen of niet. Tot slot geven de antwoorden op de open vragen de capaciteiten van de kandidaat weer. Zo kan de AI bijvoorbeeld naar voorbeelden vragen waaruit blijkt dat de kandidaat goed met anderen kan samenwerken. Op basis van de open vragen kunnen hr-medewerkers en recruiters voorspellen of de kandidaat de functie aankan.

Online recruitment voor werving & selectie software bestellen

The Bridge AI is specifiek afgestemd op de werksituatie en kan daarom alleen besteld worden door bedrijven, overheden, instanties en organisaties. De test is niet beschikbaar voor particulieren. Hoe je de online interview software het beste kunt bestellen is afhankelijk van hoeveel testen je in totaal nodig hebt. Heb je slechts één test nodig? Dan kun je de test bestellen op onze bestelpagina. Heb je meerdere testen nodig of ben je van plan om zeer regelmatig testen en assessments af te nemen? Dan kun je het beste gebruik maken van ons abonnement. Neem in dit geval contact met ons op voor meer informatie. Voor het afnemen van testen en assessments krijg je toegang tot het Bridge Assessment Platform. Hier vind je jouw persoonlijke omgeving, waar alle bestelde testen, assessments en uitslagen klaarstaan.

Alle testen staan binnen 30 minuten na de bestelling klaar om ingevuld te worden. De kandidaat hoeft hierdoor niet lang te wachten voordat het online interview afgenomen kan worden. De test is eenvoudig in gebruik en voor het aflezen van de rapportage heb je geen voorkennis nodig. Indien gewenst kun je een cursus boeken voor een uitgebreide uitleg over onze testen, maar als het niet lukt om de rapportage af te lezen dan staan er TestGroup-consultants klaar om de rapportage uit te leggen. Weet je niet zeker of onze interview software geschikt is voor het doel dat jij voor ogen hebt? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keus!

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

GP Groot