020 - 262 1630

E-Assessment | Je kandidaat vandaag getest

woensdag 05 juni 2024

Wat is een e-assessment?

Tegenwoordig zijn e-assessments bij de meeste bedrijven niet meer weg te denken als onderdeel van sollicitatieprocedures of ter ondersteuning van ontwikkelvraagstukken voor medewerkers of teams. Met een e-assessment test je bestaande medewerkers of kandidaten voor een functie op eigenschappen die bepalend zijn voor hun succes in de organisatie of voor hun ontwikkeling, zoals drijfveren, competenties, intelligentie, gedrag of persoonlijkheidskenmerken. Het gebruik van objectieve meetinstrumenten met een gevalideerde, hoge voorspellende waarde maakt het mogelijk om (grote groepen) sollicitanten vooraf te screenen en de kans op succes in hun functie te vergroten.

E-assessments worden steeds populairder, omdat ze bedrijven en kandidaten enorm veel tijd en geld besparen en goed passen bij de huidige cultuur van meer werken op afstand. Bovendien dragen ze sterk bij aan een goede ‘kandidaat experience’, als kennismaking met je organisatie en voor het sturen van verwachtingen.

Betrouwbaarheid van e-assessments

Om de betrouwbaarheid van e-assessments te waarborgen, is een duidelijke structuur met een rustige testomgeving van groot belang. Dit geeft kandidaten vertrouwen in een correct resultaat en dat komt de meetresultaten ten goede, ook ten aanzien van de betrouwbaarheid en het complete beeld. TestGroup houdt hier uiteraard al rekening mee.

Naast de verdere ontwikkeling van medewerkers of de mogelijkheden voor teamontwikkeling (met een team assessment), zijn de inzichten van assessments uiteraard waardevol voor het aannemen van nieuw personeel. Want een nieuwe medewerker werven, selecteren en inwerken kost veel geld. Daarom wil je vooraf graag veel weten over de kans op succes. Een e-assessment geeft daarvan een geobjectiveerd beeld en is bijvoorbeeld waardevol voor het vervolggesprek over de kwaliteiten en ontwikkelpunten van medewerkers of teams. Dit stimuleert de groei van medewerkers en biedt kansen om hen te boeien en binden of om te werken aan bijvoorbeeld werkgeluk of duurzame inzetbaarheid.

Je wilt graag psychologische e-assessment testen inzetten voor je organisatie? Maar je hebt geen zin in lange trainingen of dure licentietarieven? TestGroup heeft voor jou de oplossing!

Waaruit bestaat een e-assessment?

Een e-assessment is een assessment dat online wordt afgenomen. Standaard bestaat een e-assessment uit een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest. Het is uiteraard ook mogelijk om andere testen aan het e-assessment toe te voegen.

Voorbeeldrapport van het e- assessment 

Download hier een voorbeeldrapport van e-assessment. Dit is het meest uitgebreide assessment rapport met de scores op de 34 Big Five competenties, de 16 Jung Types, de 4-kleuren en de scores op 8 competenties.

Voorbeeldpagina uit het rapport

E-assessment bestellen

 • Je kunt hier het e-assessment voor je kandidaat of medewerker bestellen;
 • De testen en e-assessments van TestGroup zijn alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Het e-assessment wordt binnen 30 minuten voor je kandidaat of medewerker klaargezet;
 • Na afloop is het e-assessment rapport direct beschikbaar;
 • Na afloop kun je met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan (indien gewenst).

Met een e-assessment minder mismatches

Omdat kandidaten voor veel functies moeilijk te vinden zijn, is het belangrijk om snel en effectief een beeld te krijgen van de competenties van sollicitanten. Een e-assessment kan je hiermee helpen. Een standaard e-assessment bestaat uit een persoonlijkheidstest en capaciteitentest. Deze twee testen zorgen ervoor dat de kans wordt verkleind dat je de verkeerde kandidaat ('false-positive') aanneemt. Zo bespaar je veel kosten en bovendien zijn de kosten van een e-assessment vele malen lager dan de kosten voor het aannemen van de verkeerde kandidaat.

Uit welke onderdelen bestaat het e-assessment van TestGroup?

Een e-assessment voor selectie beslaat meestal een capaciteitentest (mbo-, hbo-, of wo-niveau) en een big five persoonlijkheidstest. Wanneer het e-assessment voor ontwikkeling wordt ingezet, wordt ook vaak gekozen voor een 4-kleuren persoonlijkheidstest en een loopbaantest. Je kunt op de bestelpagina zelf aangeven welke testen je in het e-assessment wilt opnemen.

Welke e-assessment testen zijn er?

 • The Bridge Personality: de uitgebreide persoonlijkheidstest die ook competenties en Jung Types meet. Een van de meest gebruikte instrumenten voor Coaching en Recruitment.
 • The Bridge Personality Quickscan: een korte persoonlijkheidstest. In 12 minuten een zeer betrouwbaar persoonlijkheidsrapport van je kandidaten.
 • The Bridge Ability Suite: een complete en uitgebreide capaciteitentest. Je test je kandidaat op rekenvaardigheden, taalvaardigheden en logisch denken.
 • The Bridge Ability Online: een korte capaciteitentest. In 20 minuten test je de kandidaat op rekenvaardigheid, taalvaardigheid en logisch denken.
 • The Bridge Career: een professionele loopbaantest. Beschikbaar in een hbo-/wo-versie en een mbo-versie.

Je weet al hoe het e-assessment werkt?

Je kunt je kandidaten hier aanmelden. Onze medewerkers van cliënt-support regelen de rest!

Je weet nog niet hoe het werkt?

Je kunt vandaag nog met de Bridge assessment instrumenten aan de slag!

 • Je neemt contact met ons op om kort de procedure door te nemen;
 • Je bepaalt welke assessmentinstrumenten je bij de kandidaat wilt afnemen;
 • Wij zetten de testen voor de kandidaat klaar en je ontvangt alle inloggegevens per e-mail;
 • Je kandidaat vult de testen thuis of op kantoor in;
 • Onze consultant neemt contact met je op om de rapporten telefonisch door te nemen;
 • Indien gewenst, kunnen wij ook zonder deze bespreking de rapporten doormailen;
 • Klaar!

Bestellen

Je kunt hier een e-assessment voor je kandidaat of medewerker bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je liever in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments afnemen. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot