020 - 262 1630

Kleurentest persoonlijkheid

woensdag 23 juni 2021

De 4-kleuren persoonlijkheidstest (The Bridge Personality) geeft met behulp van een eenvoudige en aansprekende kleurentaal inzicht in gedragsvoorkeuren en biedt concrete handvatten voor de ontwikkeling van de persoonlijke effectiviteit. Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich. De combinatie van de 4 kleuren beschrijft de unieke persoonlijkheid van medewerkers of kandidaten.

Het 4-kleurenwiel

In het 4-kleurenrapport van The Bridge Personality worden de kleurenvoorkeuren van de deelnemer weergegeven in een handig 4-kleurenwiel. Wil je de de 4-kleuren persoonlijkheidstest inzetten voor je team? Dan worden de kleuren van de teamleden weergegeven in een team 4-kleurenwiel.

4-kleurentaal: welke kleur ben jij?

De 4 kleuren geven een op prettige manier inzicht in de eigen reacties en gedrag en helpen te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien. Bovendien zijn ze makkelijk te onthouden en zorgen ze er bij conflicten voor dat het gesprek niet te persoonlijk of onprettig wordt. Een kleur bevat ook geen oordeel. ‘Ik bespeur veel Rood op een slechte dag’ klinkt heel wat leuker dan: ‘wat doe je drammerig en dominant vandaag’.

Iedereen gebruikt in meer of mindere mate alle 4 de kleuren, maar hoeveel van een bepaalde kleur we gebruiken verschilt: we hebben allemaal onze eigen unieke kleurenmix. Afhankelijk van de situatie kan die volgorde veranderen. Ook gebruikt iedereen de kleuren met een andere intensiteit. Twee mensen kunnen precies dezelfde kleurenvolgorde hebben. Maar als de één bijvoorbeeld een 63% voorkeur voor Blauw heeft, en de ander ‘slechts’ een 51% voorkeur, zullen ze toch ander gedrag laten zien.

4 kleurentest persoonlijkheid

Voorbeeldrapporten

Voor de kleuren persoonlijkheidstest zijn diverse rapporten beschikbaar. Zo is er een 16 Jung Type rapport, een 4-kleuren rapport of een 16 Jung Type + 4-kleurenrapport. Deze rapporten zijn beschikbaar nadat een kandidaat The Bridge Personality heeft ingevuld.

Kleurentest persoonlijkheid bestellen

 • Je kunt hier een 4-kleuren persoonlijkheidstest (The Bridge Personality) voor je kandidaat of medewerker bestellen;
 • Let op: alleen beschikbaar voor bedrijven, organisaties en overheden, niet voor particulieren;
 • Kies 'Persoonlijkheidstest' op de bestelpagina en selecteer het '4-kleuren rapport';
 • Wij zetten de test binnen 30 minuten voor je kandidaat klaar;
 • Prijzen: vanaf 15 euro per kandidaat (bij een abonnement);
 • Indien gewenst kun je na afloop even met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan;
 • Grote afname? Neem dan een eigen account op het Bridge Assessment Platform.

Hoe werkt het?

De 4 kleuren van The Bridge Personality worden gemeten via een uitgebreide online vragenlijst. Deze bestaat uit 240 vragen die de deelnemer in eigen tijd en tempo invult. Deze slimme test zorgt ervoor dat de kandidaat altijd vragen krijgt die voor hem/haar het meest relevanKleurentest persoonlijkheid bestellen

Een ‘slimme test’ dus geen sociaal wenselijke voorkeurskleur

Omdat kandidaten 4-kleurentesten vaak proberen te ‘sturen’ of sociaal wenselijk proberen in te vullen, maakt The Bridge Personality maakt gebruik van algoritmes die de vragen in de test aanpassen. Hierdoor is deze test niet te sturen en krijgt de kandidaat een zeer betrouwbaar beeld van de voorkeurskleur.

Het 4-kleurenrapport

Het invullen van deze 4-kleuren persoonlijkheidstest resulteert in een een uniek persoonlijk 4-kleurenrapport. Het rapport geeft met behulp van het makkelijke en toegankelijke 4-kleurenmodel (blauw, groen, rood en geel) inzicht in gedragsvoorkeuren en biedt concrete tools voor de ontwikkeling van werkprestaties op individueel, team- en organisatieniveau.

Het 4-kleurenrapport kijkt niet alleen naar de 4 kleurenvoorkeuren maar geeft ook een mooi kleurenwiel met daarin de 72 verschillende wielposities.

Ook geschikt voor teams: het teamrapport

The Bridge Personality is ook te gebruiken voor teams, hiervoor is een teamrapport beschikbaar. In dit teamrapport worden de kleurenvoorkeuren van de teamleden ingedeeld in de 72 verschillende wielposities van het kleurenwiel.

Kenmerken

 • Fraai en uitgebreid persoonlijkheidsrapport;
 • Perfect voor teams: er is ook een teamrapport beschikbaar;
 • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans;
 • Te gebruiken als maatwerkrapport: selecteer zelf de gewenste competenties;
 • Persoonlijke suggesties voor ontwikkeling;
 • Inzicht in de managementstijl en samenwerkingsstijl;
 • Ontwikkelen van interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden;
 • Versterk de samenwerking met collega’s.

Video: 4-kleuren teamworkshop: doe-het-zelfpakket

Met het teamworkshop doe-het-zelfpakket kun je nu je eigen 4-kleuren teamworkshop organiseren. Je krijgt van TestGroup een doe-het-zelfpakket met daarin alle benodigde materialen om je teamworkshop uit te voeren. Een TestGroup-consultant kan je assisteren bij het doornemen van de rapporten en de presentatie van de teamworkshop. Als je eenmaal de juiste tools in handen hebt, ben je er klaar voor om zelf met je team aan de slag te gaan, op een tijd een plek die jij kiest - geen externe trainer vereist.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

GP Groot