020 - 262 1630

Je persoonlijkheid is een stabiele factor; ook op de werkvloer

woensdag 05 juni 2024

Ooit werd gedacht dat life-events of zeer impactvolle gebeurtenissen mensen sterk veranderden. Dat de geboorte van een kind of het doormaken van een ernstige ziekte dus direct invloed had op je persoonlijkheid. Uit wetenschappelijk onderzoek is inmiddels gebleken dat het menselijk karakter of je persoonlijkheid eigenlijk juist zeer stabiel is en zich niet laat bepalen door life-events. Mensen hebben over het algemeen een zeer stabiele en vaste persoonlijkheid en inzicht in de persoonlijkheid van iemand is dus zeker waardevol. Helemaal nu gebleken is dat die persoonlijkheid zich niet ineens laat veranderen. En dat is goed nieuws voor werkgevers, want persoonlijkheidstesten bieden dus een stabiel en betrouwbaar inzicht in een werknemer.

Wat is een persoonlijkheidstest

Persoonlijkheidstesten zijn ontwikkeld om het karakter van een toekomstige werknemer bloot te leggen. Iemands persoonlijkheid heeft namelijk in grote mate invloed op toekomstig arbeidsgedrag. Een goede persoonlijkheidstest tracht werkgevers inzicht te geven in het persoonlijkheidsprofiel van de kandidaat en helpt bedrijven besluiten of iemand past bij de functie. Inzicht in de kandidaat, zonder daar een weken durende samenwerking of kennismaking voor op te tuigen.

De populariteit van persoonlijkheidsvragenlijsten is groot en die populariteit is sinds 2001 met bijna 63% toegenomen. Vrijwel elke grote onderneming maakt gebruik van het waardevolle inzicht in de persoonlijkheid van een kandidaat en neemt een test af.

Persoonlijkheid is stabiel

Terug naar het onderzoek waaruit bleek dat persoonlijkheid dus niet zomaar aan verandering onderhevig is. Dat maakt de informatie die uit een persoonlijkheidstest naar voren komt dus nog waardevoller. Want het verkregen inzicht zal dus niet verloren gaan, wanneer een potentiële werknemer de avond na de test, bijvoorbeeld vader wordt. Deze life-events bleken voor iedereen een andere invloed te hebben op het persoonlijk profiel en slechts in zeer beperkte mate invloed te hebben op iemands persoonlijkheid. Vaak was er zelfs geen invloed te ontdekken. Het menselijk karakter is dus stabiel en laat zich goed onderzoeken.

The Big Five persoonlijkheidstest

De meest gebruikte persoonlijkheidstest voor werkgevers is de Big Five persoonlijkheidstest. Deze professionele test is ontwikkeld aan de hand van de theorie dat de persoonlijkheid van de mens bestaat uit 5 karaktereigenschappen.

De Big Five genoemd.

Deze karaktereigenschappen vormen samen het hoofdbestanddeel van de persoonlijkheid van de kandidaat. De Big Five persoonlijkheidsscan is een zeer valide en betrouwbaar instrument dat, door gebruik te maken van innovaties, sturend antwoorden en sociaal wenselijke responses eruit pikt.

Het inzicht dat verkregen wordt, is dus ook nog langdurig bruikbaar en inzetbaar voor veel doeleinden. Denk daarbij aan sollicitaties maar ook in latere fases in de loopbaan van de medewerker.

Persoonlijkheidstest afnemen

Wil je ook een langdurig en stabiel inzicht in de persoonlijkheid van een kandidaat of medewerker? The Bridge Personality is een persoonlijkheidstest die gebruik maakt van de Big Five theorie. Het is de meest gebruikte test onder recruiters, hr-professionals en ondernemers. De kandidaat krijgt altijd relevante vragen en er wordt gemeten of de kandidaat eerlijk heeft geantwoord.

Meer weten over de mogelijkheden van persoonlijkheidstesten met een stabiele en valide uitkomst? Neem direct contact op met de professionals van Testgroep. Bestel je The Bridge Personality? Dan kan de kandidaat binnen 30 minuten starten met de test. Ga voor betrouwbaar, valide en professioneel inzicht in kandidaten dat ook nog langdurig bruikbaar is met De Bridge personality test.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?’ Omdat The Bridge Personality antwoord geeft op dit soort vragen, kunnen wij bij Aeres Agree sneller de juiste match maken.”

Silvie van Aanholt, senior consultant

Ervaring van Aeres Agree met The Bridge Personality