Een persoonlijkheidstest voor een mobiliteitstraject

woensdag 05 juni 2024

Wat is een mobiliteitstraject?

Wanneer een medewerker niet langer kan terugkeren naar zijn oude functie of huidige werkgever, kan een mobiliteitstraject worden ingezet. Tijdens dit traject wordt de medewerker begeleid en voorbereid op een nieuwe functie, middels een mobiliteitsdienstverband.

Wanneer het dienstverband van een medewerker bij zijn huidige werkgever eindigt, kan hij direct aansluitend in dienst treden bij een aanbieder van mobiliteitsdienstverbanden. Dit is een organisatie die de medewerker begeleidt bij het vinden van een nieuwe stap in zijn carrière.

Bij een mobiliteitsdienstverband zijn de arbeidsvoorwaarden in de regel hetzelfde als of minstens gelijkwaardig aan die van de oude werkgever, inclusief de (ABP-)pensioenopbouw. Het biedt de medewerker zekerheid, rust en alle ruimte om zich te concentreren op zijn volgende carrièrestap.

Andere termen die soms gebruikt worden voor een mobiliteitsdienstverband zijn outplacement met overname van het dienstverband, contractovername en mobiliteitstraject.

Wat is arbeidsmobiliteit?

Arbeidsmobiliteit verwijst naar de mate waarin mensen zich kunnen verplaatsen op de arbeidsmarkt. Je medewerkers zijn arbeidsmobiel wanneer zij met hun opleiding en vaardigheden nieuwe (zwaardere) functies kunnen vervullen. Medewerkers met een grote mate van mobiliteit hebben meer kans op een baan in de toekomst.

Een persoonlijkheidstest inzetten tijdens een mobiliteitstraject

TestGroup krijgt als aanbieder van testen voor mobiliteitstrajecten regelmatig vragen van klanten over de inzet van The Bridge Personality (persoonlijkheidstest), The Bridge Career (loopbaantest) en The Bridge Ability Suite (capaciteitentest) tijdens een mobiliteitstraject. The Bridge Personality wordt tijdens een mobiliteitstraject gebruikt voor het achterhalen van de voorkeuren en competenties van de kandidaat.

Als vertrek noodzakelijk is geworden, is een mobiliteitstraject een professionele, zorgvuldige en effectieve manier om de medewerker te begeleiden naar een nieuwe baan bij een andere werkgever. In de dynamische wereld van vandaag zijn zowel de eisen van de functie als de toegevoegde waarde van mensen onderhevig aan veranderingen.

The Bridge Personality persoonlijkheidstest

The Bridge Personality wordt tijdens een mobiliteitstraject gebruikt voor het achterhalen van de voorkeuren en competenties van de kandidaat. Vaak als onderdeel van een online assessment. De kennis uit dit assessment kan weer worden gebruikt voor het zetten van nieuwe stappen in de loopbaan.

Combineren met een loopbaantest - The Bridge Career

Tijdens mobiliteitstrajecten wordt de inzet van The Bridge Personality vaak gecombineerd met The Bridge Career. Deze professionele beroepskeuzetest voor outplacement geeft een mooi overzicht van mogelijke beroepen en bijpassende opleidingen.

Voordelen van The Bridge Personality voor een mobiliteitstraject:

The Bridge Personality is een zeer betrouwbare en valide persoonlijkheidstest voor het verkrijgen van inzicht in de persoonlijkheid en competenties van je werknemers.

  • Zeer makkelijk in te zetten tijdens een mobiliteitstraject;
  • Geen verplichte training nodig;
  • Ook losse afname: je werknemer vandaag getest.

Kenmerken van The Bridge Personality

  • Gebaseerd op zowel de Big Five als de 16 Jung Types;
  • Ook een 4-kleurenrapport beschikbaar;
  • Ook te gebruiken voor teams met het Bridge Personality-teamrapport;
  • Te gebruiken met een maatwerkrapport: selecteer zelf de gewenste competenties;
  • Meet of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen;
  • De meeste gebruikte persoonlijkheidstest voor een mobiliteitstraject in de Benelux;
  • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Voorbeeldrapporten

Er zijn verschillende rapporten beschikbaar voor The Bridge Personality:

Persoonlijkheidstest bestellen

Deze persoonlijkheidstest is te bestellen als losse test (per kandidaat) of via een eigen account op ons assessment platform.

Video: The Bridge Personality

Zoek jij de beste persoonlijkheidstest? Een moderne persoonlijkheidstest die kan zien of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen? Een persoonlijkheidstest die gebruik maakt van zowel de Big Five als de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel?

Welkom bij The Bridge Personality, een moderne, adaptieve persoonlijkheidstest die organisaties echt helpt met recruitment, selectie én de ontwikkeling van medewerkers.