020 - 262 1630

Een beroepentest helpt keuzes maken

woensdag 05 juni 2024

Een beroepentest helpt keuzes maken

Wanneer we kinderen vragen wat ze willen worden zijn ze vastberaden. Bijna iedereen wil dokter, topsporter of piloot worden. Toch slaat bij veel mensen op een gegeven moment de twijfel over beroep en carrière toe. Een beroepentest kan uitkomst bieden.

Steeds vaker twijfel over beroepskeuze

Volgens de officiële cijfers waren er een paar jaar geleden maar liefst 937 duizend mensen tussen de 15 en 75 jaar met een ander beroep dan het jaar ervoor. Mensen die dus allemaal een carrièreswitch gemaakt hebben. Heb je twijfels over je beroep en carrière, dan ben je daarin blijkbaar niet de enige.

Ook tijdens de coronapandemie zijn veel mensen gaan nadenken over hun toekomstige carrière. Soms min of meer gedwongen, bijvoorbeeld omdat iemand zijn baan is kwijtgeraakt en op zoek moet naar een ander beroep. Maar ook omdat iemand gewoon toe is aan iets anders.

Hoe weet je nu of je de juiste keuze maakt en je er goed aan doet om je carrière over een andere boeg te gooien? Een beroepentest kan antwoord geven op een hoop vragen. Naast deze test is ook een drijfverentest, loopbaanscan, competentietest of Big Five persoonlijkheidstest geschikt om te helpen met het maken van een keus voor een bepaald beroep.

Waarom een beroepentest?

Een beroepentest helpt bij de oriëntatie naar een nieuw beroep. Of je echt op je plek zit in een job, hangt namelijk af van verschillende dingen. Natuurlijk spelen je eigen aanleg en vaardigheden een rol, maar ook je ambities, interesses en je idealen bepalen of je lekker in je vel zit in een bepaald beroep.

Keuzes die we maken rondom onze loopbaan en carrière lijken meestal heel voor de hand te liggen. Hoe vaak laten we ons bij het maken van keuzes niet beïnvloeden door vrienden, familie en de media?

Veel mensen komen er later achter dat ze liever een ander beroep hadden gehad. Een professionele beroepentest helpt bij het maken van studie- en loopbaankeuzes.

Voorbeeldpagina uit het rapport van de beroepentest

Je kunt hier een voorbeeldrapport van de beroepentest hbo/wo inzien. Er is ook een beroepskeuzetest voor mbo beschikbaar. Onderstaand zie je een voorbeeldpagina uit de hbo-/wo-versie.

Professionele beroepentest

Een beroepentest met een betrouwbare uitkomst is The Bridge Career. Dit is een professionele test in de vorm van een online assessment. Je hoeft voor deze test de deur dus niet uit en je kunt de test doen op het moment dat het jou uitkomt.

The Bridge Career is samen met de Universiteit Utrecht ontwikkeld. De beroepentest duurt 35 minuten en na afloop ontvang je meteen een uitgebreid rapport dat je meer inzicht zal geven over de carrière die bij jou past.

De test geeft duidelijkheid wanneer je op zoek bent naar antwoorden op onder meer de volgende vragen:

  • Wat vind ik belangrijk in een job?
  • Wat voor studie of opleiding past bij mij?
  • Welke carrièreswitch past bij me?

The Bridge Career is beschikbaar op mbo-, hbo- en wo-niveau en het is de meest uitgebreide beroepentest die in Nederland verkrijgbaar is.

Bestellen

Je kunt The Bridge Career beroepentest hier bestellen. Je bestelling wordt binnen 30 minuten verwerkt, ook in het weekend. Ga je veel testen afnemen? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Video: The Bridge Career beroepentest

Met The Bridge Career vind jij de antwoorden op je loopbaanvragen. The Bridge Career is de meest uitgebreide professionele beroepentest van Nederland en daarbuiten. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle mbo-, hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?’ Omdat The Bridge Personality antwoord geeft op dit soort vragen, kunnen wij bij Aeres Agree sneller de juiste match maken.”

Silvie van Aanholt, senior consultant

Ervaring van Aeres Agree met The Bridge Personality