Welke test kun je gebruiken voor het kiezen van je loopbaan of studie?

woensdag 05 juni 2024

Vergelijk de testen van TestGroup hier

Bij TestGroup kun je terecht voor veel verschillende tests en online assessments voor loopbaan of studie. Deze zijn geschikt voor bedrijven die hun kandidaten of medewerkers willen testen, maar ook voor particulieren. Stuk voor stuk zijn de testen geschikt om zicht te krijgen op de talenten, inzetbaarheid en potentieel van personen. Weet je niet precies welke test je moet kiezen? Lees dan hieronder onze omschrijvingen van drie meest gekozen beroepskeuzetesten en studiekeuzetesten.

Beroepskeuzetest

Een van onze populaire testen is The Bridge Career MBO, de meest uitgebreide mbo-beroepskeuzetest van Nederland. Deze test duurt slechts 30 minuten en na afloop kun je direct het resultaat inzien. Tijdens het maken van deze beroepskeuzetest zul je aan het denken worden gezet. Over jezelf, beroepskeuze, je schoolkeuze en jouw verdere loopbaan. Welke interesses heb je? Wat zijn jouw competenties? En zie je jezelf al een bepaalde baan hebben?

Het resultaat van The Bridge Career MBO is een lijst met mbo-opleidingen die bij jou passen. Ook krijg je inzicht in je loopbaanankers, carrière voorkeuren en geschikte beroepen. Sta jij aan het begin van je carrière en wil je meer weten over alle mbo- mogelijkheden? Dan is deze test iets voor jou.

Loopbaantest

Voor iedereen die op zoek is naar een loopbaantest op hbo-/wo-niveau is er The Bridge Career. Dit is onze professionele loopbaantest voor loopbaankeuze, beroepskeuze en studiekeuze in het hoger onderwijs. Ook deze test is geschikt voor bedrijven, organisaties en particulieren.

Wanneer je The Bridge Career test doet, zul je vragen tegenkomen over welke loopbaanstappen bij jou passen en wat jij belangrijk vindt in een studie of baan. Deze test helpt jou als het ware in het vinden van een geschikte opleiding of een (nieuwe) job. Je zult te zien krijgen welke opleiding bij jou passen, welk vervolg je aan jouw loopbaan kunt geven en welke baan nu écht bij jou past.

Studiekeuzetest

Tegenwoordig is er zoveel keuze uit hbo- en wo-studies dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Welke studie past goed bij jou? En welke opleidingen sluiten aan bij jouw loopbaan voorkeuren? Met de professionele studiekeuzetest van The Bridge Career kom jij te weten waar jouw talenten liggen en welke studies voor jou geschikt zijn.

The Bridge Career is de meest uitgebreide studiekeuzetest op de markt. De test duurt 25 minuten en na afloop krijg je inzicht in jouw scores op 200 beroepen en 134 hbo- en wo-studies. Deze test is geschikt voor (potentiële) studenten die zoekende zijn naar die ene studie die aansluit op hun interesses. Met onze studiekeuzetest krijg je een goed idee van welke studie past bij jouw voorkeuren.

Heb je nog vragen over onze beroepskeuzetest, loopbaantest of studiekeuzetest? Of over een van de andere online assessments? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.