020 - 262 1630

Teamsessie: de 4-kleuren van The Bridge Personality

vrijdag 03 maart 2023

Een teamsessie is een bijeenkomst waarbij een coach of manager het team een gedetailleerd inzicht geeft in hun persoonlijkheid, kwaliteiten, voorkeuren, capaciteiten en competenties. Tijdens zo'n sessie wordt besproken hoe teamleden elkaar zien en hoe ze elkaars kracht kunnen benutten. Door het begrijpen en accepteren van onderlinge verschillen ontstaat er een betere samenwerking en een sterker teamgevoel. Dit vergroot de effectiviteit van het team en zorgt voor meer enthousiasme om samen te werken.

Wanneer teamleden elkaar goed begrijpen en hun voorkeuren kennen, presteren ze beter. Dit leidt tot meer motivatie, minder fouten en verzuim, en een positieve werkomgeving voor zowel collega's als klanten.

Teamsessie met de 4 kleuren van The Bridge Personality persoonlijkheidstest

Wat wil je met je team bereiken? Welke doelen heeft het team? Waar bevinden zich verbeterpunten en waar kan je team extra motivatie gebruiken? De Bridge Personality teamsessie met de 4-kleuren helpt teams beter presteren. Voorafgaand aan de teamsessie vullen alle teamleden The Bridge Personality persoonlijkheidstest in. De teamleden krijgen een individueel persoonlijkheidsrapport, voor het team wordt een teamrapport opgemaakt.

Teamworkshop de 4-kleuren

4-kleuren teamsessie doe-het-zelfpakket

Met het teamsessie: doe-het-zelfpakket ontvang je alle benodigde materialen om je eigen teamsessie te organiseren. Uiteraard zal een consultant van TestGroup je hierbij ondersteunen. Indien gewenst zal de consultant de rapporten en de presentatiematerialen van de workshop met je doornemen. Op deze manier kun je zelf met je team aan de slag. Het doe-het-zelfpakket voor de teamsessie is geschikt voor bijna elk type team, variërend van minimaal 3 personen tot maximaal 16 personen. Het is eenvoudig om deze teamsessie zelf te organiseren. Alle materialen voor de teamsessie ontvang je van TestGroup. 

Vergroot teamprestaties

Teams zijn de bouwstenen van je organisatie. Succesvolle teams zorgen voor betere resultaten, een positieve sfeer en meer productiviteit. Maar zelfs voor de beste teams is het goed om hun gedrag regelmatig onder de loep te nemen – vooral in tijden van verandering of nieuwe uitdagingen.

Daarom een teamsessie met The Bridge Personality

 • Resultaten van teams verbeteren;
 • De communicatie binnen teams verbeteren;
 • Samenwerking verbeteren;
 • Onderling begrip verhogen;
 • Minder conflicten, meer positiviteit.

Voorbeeld: teamrapport van The Bridge Personality

Met welk team je ook werkt, het teamrapport van The Bridge Personality helpt mensen om beter samen te werken, zodat het succes van de organisatie wordt versterkt. Je kunt hier een voorbeeld van een teamrapport van The Bridge Personality inzien.

The Bridge Personality geeft uniek inzicht in wat mensen beweegt. Door het gebruiken van het teamrapport ben je in staat om snel tot een teamanalyse te komen en daarmee oefeningen en adviezen in te zetten voor het vergroten van teamprestaties.

Voorbeeldpagina uit het teamrapport

De teamsessie geeft antwoord op de volgende vragen

 • Ben ik mij bewust van mijn eigen voorkeursstijlen?
 • Waarom gaat de communicatie met bepaalde teamleden soms wat moeizaam?
 • Benutten we de verschillen in ons team wel optimaal?

Doel van The Bridge Personality teamsessie

 • Bijdrage leveren aan de individuele ontwikkeling van de teamleden;
 • Verbeteren van de samenwerking door het herkennen en waarderen van de verschillen tussen teamleden;
 • Creëren van een prettig werkklimaat waarin de talenten van de teamleden maximaal worden benut.

Voorbereiding op de teamsessie

Voorafgaand aan de teamsessie krijgt ieder teamlid een uitnodiging om online The Bridge Personality in te vullen. Tijdens de teamsessie ontvangt ieder teamlid zijn of haar Bridge Personality 4-kleuren-rapport. Van het gehele team wordt het Bridge Personality-teamrapport opgemaakt.

Bestellen: teamsessie: doe-het-zelfpakket

Je kunt zelf je eigen teamsessie met je team organiseren. Hiervoor heeft TestGroup een teamsessie: doe-het-zelfpakket beschikbaar. Deze kun je bestellen op de bestelpagina.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Een TestGroup-trainer bespreekt dan met jou de specifieke wensen en kan ook het programma van de teamsessie hierop aanpassen.

Over TestGroup

TestGroup ondersteunt organisaties met het geven van professionele en inspirerende teamworkshops. We hebben meer dan 12 jaar ervaring met het verbeteren van teamprestaties bij diverse organisaties, zoals Microsoft en Shell. Deze en andere bedrijven profiteerden van workshops en trainingen middels de inzet van The Bridge Personality.

Video: het 4-kleuren teamsessie doe-het-zelfpakket

Organiseer zelf je teamsessie

Met het teamsessie doe-het-zelfpakket kun je nu je eigen Bridge Personality teamsessie organiseren. Je krijgt van TestGroup een doe-het-zelfpakket met daarin alle benodigde materialen om je teamsessie uit te voeren. Een TestGroup-consultant kan je assisteren bij het doornemen van de rapporten en de presentatie van de teamtraining. Als je eenmaal de juiste tools in handen hebt, ben je er klaar voor om zelf met je team aan de slag te gaan, op een tijd een plek die jij kiest.

Andere interessante tips

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder

Kwink Groep