020 - 262 1630

Profielkeuze havo en profielkeuze vwo

The Bridge Career is een zeer uitgebreide profielkeuzetest havo/vwo en achterhaalt op betrouwbare wijze bij welk profiel de voorkeur ligt. Deze profielkeuzetest bevat 321 vragen die gericht zijn op mogelijke interessegebieden. Na het invullen van de test krijg je een uitgebreid en betrouwbaar profielkeuzerapport. Hierin staat ook welke van de vier havo-/vwo-profielen het beste aansluit.

Een havo of vwo profiel kiezen met een profielkeuzetest

In het derde jaar van havo en vwo kiezen leerlingen een profiel. Er zijn vier verschillende profielen, maar ook combinaties zijn mogelijk. Een vervolgopleiding vraagt soms een bepaald vak of profiel. Belangrijk om daar bij de profielkeuze rekening mee te houden. Twijfels over de profielkeuze? The Bridge Career is een zeer uitgebreide profielkeuzetest havo/vwo en achterhaalt op betrouwbare wijze bij welk profiel de voorkeur ligt.

De vier profielen voor havo en vwo

Er is keuze uit vier verschillende profielen. Daarnaast wordt een keuze gemaakt voor één of twee profielkeuzevakken. Vrijwel elke middelbare school biedt alle vier de profielen aan. Dit zijn de vier profielen:

 • Natuur en Techniek (NT): bij NT gaat het om het bedenken van oplossingen voor natuurwetenschappelijke problemen. Binnen dit profiel zijn de vakken wiskunde B, natuurkunde en scheikunde verplicht. Daarnaast is er keuze voor één van de volgende profielkeuzevakken: natuur, leven en technologie, informatica, biologie of wiskunde D.
 • Natuur en Gezondheid (NG): bij de keuze voor NG gaat de beroepskeuze richting de medische, biologische of agrarische sector. Binnen dit profiel zijn de vakken wiskunde A, biologie en scheikunde verplicht. Daarnaast is er keuze voor één van de volgende profielkeuzevakken: natuur, leven en technologie, aardrijkskunde of natuurkunde.
 • Economie en Maatschappij (EM): EM is net als CM een breed profiel, maar waar bij CM taal en cultuur centraal staat, ligt hier de nadruk op economie. Binnen dit profiel zijn de vakken wiskunde A, economie en geschiedenis verplicht. Daarnaast is er keuze voor één van de volgende profielkeuzevakken: management en organisatie, aardrijkskunde, maatschappijwetenschappen of een moderne vreemde taal
 • Cultuur en Maatschappij (CM): CM is het profiel dat de meest brede algemene kennis opbouwt. Binnen dit profiel is het vak geschiedenis verplicht. Op de havo is ook een moderne vreemde taal verplicht, op het vwo is wiskunde C verplicht. Daarnaast is er keuze voor twee profielkeuzevakken. De eerste keuze is tussen aardrijkskunde, maatschappijwetenschappen, of economie. Voor het tweede profielkeuzevak is de keuze tussen: kunstvakken, filosofie of een moderne vreemde taal.

Profielkeuzetest havo en vwo

The Bridge Career is een professionele profielkeuzetest. The Bridge Career is de meest uitgebreide profielkeuzetest die in Nederland verkrijgbaar is. Zoek je een test om betrouwbaar de profielvoorkeur bij scholieren te achterhalen?  Maak dan gebruik The Bridge Career.  Deze profielkeuzetest bevat 321 vragen die gericht zijn op mogelijke interessegebieden. De profielkeuze havo/vwo is een belangrijke stap en zeker de moeite waard om wat tijd aan te besteden. Zo voorkom je dat het verkeerde profiel wordt gekozen.  Na het invullen van de test krijg je een uitgebreid en betrouwbaar profielkeuze rapport. Hierin staat ook welke van de vier havo-/vwo-profielen het beste aansluit bij de interesses van de scholier.

Kenmerken van de havo/vwo test voor profielkeuze

 • De meest uitgebreide profielkeuzetest havo/vwo die verkrijgbaar is;
 • Beschikbaar voor bedrijven en particulieren;
 • Duur: 35 minuten;
 • Het rapport is direct beschikbaar;
 • Ook beschikbaar in het Engels.

Voorbeeldrapport: profielkeuzetest havo en vwo

Het Bridge Career profielkeuzerapport voor havo en vwo omschrijft jouw voorkeuren op de vier havo-/vwo profielen en op meer dan 200 hbo/wo beroepen en hbo/wo-studies. De profielen, opleidingen en beroepen worden van hoog naar laag weergeven, je weet zo precies waar de voorkeur zit.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€119
€119
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

In-company trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants