020 - 262 1630

Profielkeuze havo en profielkeuze vwo

The Bridge Career is een zeer uitgebreide profielkeuzetest havo/vwo en achterhaalt op betrouwbare wijze bij welk profiel de voorkeur ligt. Deze
profielkeuzetest bevat 321 vragen die gericht zijn op mogelijke interessegebieden. Na het invullen van de test krijg je een uitgebreid en betrouwbaar profielkeuzerapport. Hierin staat ook welke van de vier havo-/vwo-profielen het beste aansluit.

In het derde jaar van havo en vwo kiezen leerlingen een profiel. Er zijn vier verschillende profielen, maar ook combinaties zijn mogelijk. Een vervolgopleiding vraagt soms een bepaald vak of profiel. Belangrijk om daar bij de profielkeuze rekening mee te houden. Twijfels over de profielkeuze? The Bridge Career is een zeer uitgebreide profielkeuzetest havo/vwo en achterhaalt op betrouwbare wijze bij welk profiel de voorkeur ligt.

De vier profielen

Er is keuze uit vier verschillende profielen. Daarnaast wordt een keuze gemaakt voor één of twee profielkeuzevakken. Vrijwel elke middelbare school biedt alle vier de profielen aan. Dit zijn de vier profielen:

 • Natuur en Techniek (NT): bij NT gaat het om het bedenken van oplossingen voor natuurwetenschappelijke problemen. Binnen dit profiel zijn de vakken wiskunde B, natuurkunde en scheikunde verplicht. Daarnaast is er keuze voor één van de volgende profielkeuzevakken: natuur, leven en technologie, informatica, biologie of wiskunde D.
 • Natuur en Gezondheid (NG): bij de keuze voor NG gaat de beroepskeuze richting de medische, biologische of agrarische sector. Binnen dit profiel zijn de vakken wiskunde A, biologie en scheikunde verplicht. Daarnaast is er keuze voor één van de volgende profielkeuzevakken: natuur, leven en technologie, aardrijkskunde of natuurkunde.
 • Economie en Maatschappij (EM): EM is net als CM een breed profiel, maar waar bij CM taal en cultuur centraal staat, ligt hier de nadruk op economie. Binnen dit profiel zijn de vakken wiskunde A, economie en geschiedenis verplicht. Daarnaast is er keuze voor één van de volgende profielkeuzevakken: management en organisatie, aardrijkskunde, maatschappijwetenschappen of een moderne vreemde taal
 • Cultuur en Maatschappij (CM): CM is het profiel dat de meest brede algemene kennis opbouwt. Binnen dit profiel is het vak geschiedenis verplicht. Op de havo is ook een moderne vreemde taal verplicht, op het vwo is wiskunde C verplicht. Daarnaast is er keuze voor twee profielkeuzevakken. De eerste keuze is tussen aardrijkskunde, maatschappijwetenschappen, of economie. Voor het tweede profielkeuzevak is de keuze tussen: kunstvakken, filosofie of een moderne vreemde taal.

Profielkeuzetest

The Bridge Career is een professionele profielkeuzetest. The Bridge Career is de meest uitgebreide profielkeuzetest die in Nederland verkrijgbaar is. Zoek je een test om betrouwbaar de profielvoorkeur bij scholieren te achterhalen?  Maak dan gebruik The Bridge Career.  Deze profielkeuzetest bevat 321 vragen die gericht zijn op mogelijke interessegebieden. De profielkeuze havo/vwo is een belangrijke stap en zeker de moeite waard om wat tijd aan te besteden. Zo voorkom je dat het verkeerde profiel wordt gekozen.  Na het invullen van de test krijg je een uitgebreid en betrouwbaar profielkeuze rapport. Hierin staat ook welke van de vier havo-/vwo-profielen het beste aansluit bij de interesses van de scholier.

 • Nu: tijdelijke actieprijs: € 89,- (inclusief BTW: € 107,69);
 • De meest uitgebreide profielkeuzetest havo/vwo die verkrijgbaar is;
 • Beschikbaar voor bedrijven en particulieren ;
 • Duur: 35 minuten;
 • Het rapport is direct beschikbaar;
 • Ook beschikbaar in het Engels.

Voorbeeldrapport

Het Bridge Career rapport omschrijft jouw voorkeuren op de vier havo-/vwo profielen en op meer dan 200 hbo/wo beroepen en hbo/wo-studies. De profielen, opleidingen en beroepen worden van hoog naar laag weergeven, je weet zo precies waar de voorkeur zit.

Tests en online assessments aanvragen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen​ voor je kandidaat of medewerker​.
 • Grote afname? Kies dan voor een voordelig abonnement.
 • Wij zetten de test of online assessment altijd binnen 30 minuten klaar.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Wil je weten welke test of online assessment het beste bij jouw vraag aansluit? Neem dan even contact met ons op.

Tests

Aantal

Assessments

Aantal

Trainingen

Aantal

Boeken

Aantal

Jouw gegevens

Na ontvangst van je aanvraag nemen wij op korte termijn contact met je op.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality vormt een mooi eerste hulpmiddel om het gesprek met elkaar aan te gaan.”

Jessica Kuijper, beleidsmedewerker P&O

ROC Horizon College