020 - 262 1630

Professioneel intelligentie assessment

zaterdag 04 maart 2023

Wat is een intelligentie assessment?

Een intelligentie-assessment, ook wel bekend als een capaciteitentest, bestaat uit verschillende onderdelen die onder tijdsdruk worden afgenomen. Het doel is om het intelligentieniveau van de kandidaat te meten en te kijken of dit aansluit bij wat er voor de functie vereist is. Het is belangrijk om op te merken dat de vragen in de test niet noodzakelijk overeenkomen met de werkzaamheden van de functie. Ervaring in vergelijkbare functies speelt geen rol, maar het oefenen van de test kan wel helpen. Door te oefenen kan de kandidaat wennen aan de tijdsdruk en bekend raken met de vraagstelling. Het intelligentie-assessment meet verschillende vaardigheden, zoals rekenvaardigheid, ruimtelijk inzicht, logisch redeneren, verbanden kunnen leggen en woordenschat.

The Bridge Ability Suite is een professioneel intelligentie-assessment dat bestaat uit drie intelligentietesten: Bridge Verbaal, Bridge Numeriek en Bridge Abstract. Dit intelligentie-assessment is beschikbaar op mbo-, hbo- en wo-niveau.

Professioneel intelligentie-assessment bestellen

 • Te bestellen als losse test (per kandidaat) of via een eigen account op de Bridge assessment software;
 • De professionele intelligentietest bestaat uit drie intelligentietesten: verbale capaciteiten, numerieke capaciteiten en logisch denken;
 • De online intelligentietesten worden afzonderlijk of gecombineerd afgenomen;
 • Beschikbaar op mbo-, hbo- en wo-niveau;
 • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans;
 • Online, betrouwbaar en wetenschappelijk onderbouwd.

Voorbeeldrapport van het intelligentie-assessment

Download hier een voorbeeldrapport van het intelligentie-assessment. Het assessment bestaat uit 3 onderdelen, een abstract test, een numerieke test en een verbale test. Je ontvangt van elk onderdeel een rapport. Het is ook mogelijk om onderdelen weg te laten en bijvoorbeeld alleen een verbale test af te nemen. Je ziet in het rapport hoe de kandidaat heeft gepresteerd op de test (totaalscore t.o.v. de normgroep), je kunt zien hoe snel de kandidaat heeft gewerkt en je ziet ook hoe accuraat de kandidaat is geweest tijdens het invullen. Je kunt ook zien of een kandidaat gegokt heeft.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Verbaal intelligentie-assessment

Wil je weten hoe goed kandidaten complexe teksten begrijpen en analyseren? Deze test meet de vaardigheid om de juiste conclusies te trekken uit schriftelijke informatie. Daarnaast biedt dit online intelligentie-assessment inzicht in de volgende deelgebieden: woordbegrip, tekstbegrip en argumenten begrijpen.

 • Aantal vragen: 25
 • Beschikbare tijd: 17 minuten

Numeriek intelligentie-assessment

Ben je op zoek naar een betrouwbaar online assessment dat numerieke vaardigheden meet? Kandidaten moeten in dit online intelligentie assessment o.a. berekeningen uitvoeren, data en tabellen vergelijken.

 • Aantal vragen: 25
 • Beschikbare tijd: 17 minuten

Abstract intelligentie-assessment

Wil je weten of kandidaten geschikt zijn voor financiële, technische of wetenschappelijke functies? Binnen dertig minuten meet je de vaardigheid om strategisch te denken, processen te analyseren en getallen te begrijpen en te verwerken.

 • Aantal vragen: 25
 • Beschikbare tijd: 17 minuten

Prijs van het online intelligentie-assessment

Je kunt ervoor kiezen om dit intelligentie assessment los af te nemen (per kandidaat), de prijs is dan 155 euro (excl. btw). Ga je het assessment veel inzetten? Overweeg dan een eigen account op het Bridge Assessment Platform. Je kunt dan in eigen beheer online assessments inzetten. De prijzen per assessment zijn dan een stuk lager.

Voorbeeldrapporten intelligentie-assessment

Er zijn drie rapporten beschikbaar voor The Bridge Ability Suite:

Bestellen: intelligentie-assessment

 • Je kunt een intelligentie assessment bestellen voor je kandidaat of medewerker op de bestelpagina;
 • Dit assessment is uitsluitend beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Binnen 30 minuten na je bestelling ontvang je per e-mail de inlogcodes;
 • Deze test blijft beschikbaar totdat de deelnemer deze heeft afgerond;
 • Nadat de test is ingevuld, wordt het rapport direct aan je verzonden;
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf betalen per factuur;
 • Indien gewenst kun je telefonisch het rapport doornemen met een consultant van TestGroup;
 • Als je grote aantallen afneemt, bieden wij voordelige abonnementen aan.

Video: zelf intelligentie-assessments afnemen

Wil je in eigen beheer professionele intelligentie-assessments afnemen? Met een account op de Bridge assessment software kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality vormt een mooi eerste hulpmiddel om het gesprek met elkaar aan te gaan.”

Jessica Kuijper, beleidsmedewerker P&O

ROC Horizon College