020 - 262 1630

Online assessments: kandidaten thuis en op afstand testen

woensdag 05 juni 2024

TestGroup biedt haar klanten de mogelijkheid om een online assessment op afstand (online, thuis) bij kandidaten af te nemen. In de 15 jaar dat wij actief zijn in online assessments hebben wij op dit gebied veel expertise en ervaring opgebouwd. De online assessments van TestGroup zijn de meest gebruikte assessments in Nederland en België. Een professionele en snelle oplossing dus in situaties waarin (online) assessments thuis kunnen worden ingevuld en niet op kantoor.

Wat is een online assessment van TestGroup?

Een online assessment van TestGroup is een digitale test die bedrijven en organisaties helpt om te begrijpen hoe goed iemand kan werken. Deze tests kijken naar wat iemand kan, hoe iemand is, en of iemand goed past bij een bepaalde baan of team. Ze worden gebruikt om de juiste mensen aan te nemen, medewerkers beter te maken, en teams goed te laten samenwerken. Een online assessment bestaat meestal uit en persoonlijkheidstest en een capaciteitentest.

De tests van TestGroup hebben verschillende onderdelen, zoals vragen over hoe iemand denkt en doet, en tests die meten hoe goed iemand bepaalde taken kan uitvoeren. Deze informatie helpt bedrijven om slimme keuzes te maken over wie ze aannemen of hoe ze hun team beter kunnen maken. Omdat deze tests online zijn, kan iedereen ze makkelijk en snel doen, wat helpt om eerlijke en goede beslissingen te nemen.

Online assessments: kandidaten thuis en op afstand testen

Wij passen het online assessment graag aan op de specifieke wens van je organisatie. Heb je vragen? Neem dan hier contact met ons op. Wij geven je graag advies over welk type online assessment het beste bij je vraag aansluit. Wij zorgen dat je vandaag nog aan de slag kunt met het afnemen van online assessments bij je kandidaten.

Online assessments van TestGroup:

  • Je kunt zelf de online assessments voor je kandidaten samenstellen;
  • Je kunt online assessments los bestellen of je kunt ze afnemen in eigen beheer op het Bridge assessment platform;
  • De online assessments zijn beschikbaar op mbo-, hbo- en wo-niveau;
  • Je kunt hierbij kiezen uit een capaciteitentest, persoonlijkheidstest, kleurentest, competentietest, loopbaantest hbo/wo en een beroepskeuzetest mbo;
  • Het online assessment is makkelijk online in te plannen;
  • Onze hightech IT-infrastructuur zorgt voor vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de data en het online assessment systeem;
  • 100% betrouwbaar en valide;
  • Zeer positieve ervaringen, zowel voor de klant als de deelnemer aan het assessment;
  • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

De capaciteitentests en vragenlijsten worden door de deelnemer ingevuld via ons beveiligde Bridge assessment systeem. Dit kunnen kandidaten doen op een zelfgekozen moment, waardoor dit als minder belastend wordt ervaren. Er wordt vanzelfsprekend wel een deadline gegeven.

Online assessments: aanvullen met een interview

Het interview op afstand is zeer goed te organiseren. Om je te helpen bij het afnemen van een goed interview op afstand, hebben we een artikel geschreven. Dit artikel tref je hier. Uit onze ervaring blijkt dat deelnemers aan online assessments(op afstand) zich vaak wat kwetsbaarder durven op te stellen. Dit komt omdat zij thuis zijn, in een vertrouwde omgeving.

Meer weten over online assessments op afstand?

Neem dan hier contact met ons op. Mailen kan ook: info@testgroup.eu.

Bestellen

Je kunt hier een online assessment voor je kandidaat of medewerker bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een assessment abonnement op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot