020 - 262 1630

Meest gebruikte competenties in online assessments: resultaatgericht en contact leggen

donderdag 30 november 2017

Welke competenties worden het meest gebruikt tijdens assessments?

Werkgevers in Nederland zijn op zoek naar resultaatgerichte kandidaten tijdens de selectie van kandidaten voor een vacature. Voor commerciële functies is de meest geselecteerde competentie: ‘contact leggen’. Dit blijkt uit onderzoek van TestGroup, internationale uitgever van persoonlijkheidstesten, capaciteitentesten en online sales assessments. Het betreft onderzoek waarin meer dan 15000 afgenomen online assessments zijn opgenomen, in meer dan 10 talen.

De competentie ‘resultaatgericht’ wordt het meest geselecteerd bij het selecteren van personeel voor vacante posities. Dit kwam naar voren tijdens de functie-analyse die klanten samen met TestGroup uitvoerden. Naast resultaatgerichtheid hebben werkgevers bij het selecteren van geschikt personeel een voorkeur voor ‘zelfstartend’, een competentie die de pro-activiteit bij kandidaten meet. Als derde meest geselecteerde competentie komt ‘creativiteit’ naar voren.

Verder blijkt uit de analyse dat organisaties steeds vaker een online assessment inzetten voor het selecteren van kandidaten voor een functie. Waar online assessments vroeger met name voor de ‘zwaardere’ functies werden ingezet, worden kandidaten tegenwoordig op vrijwel elk functieniveau getest met een online assessment.

Competenties voor commerciële functies

Er is ook gekeken naar de drie competenties die het meest worden gebruikt voor de selectie van commercieel personeel. TestGroup heeft een wetenschappelijk ontwikkeld online sales assessment beschikbaar waarin 6 competenties te selecteren zijn. De meest geselecteerde competenties zijn: ‘contact leggen’ (37%), ‘de deal maken’ (34%) en ‘behoefte creëren’ (29%)

Online assessments van TestGroup

Wilt u meer informatie over de testen en online assessments van TestGroup? Neem dan hier contact met ons op.

Bestellen

Je kunt hier een online assessment voor je kandidaat of medewerker bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments afnemen. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Voor ons bieden de uitkomsten van The Bridge Personality niet alleen inzichten bij het werven. Ze vormen ook een leidraad voor de lange termijn, zowel voor de leidinggevende als voor de ontwikkeling van de medewerker zelf”

Anne Huijgen

Young Group

Tips & Advies

> Ga naar overzicht