ROC Horizon College

ROC Horizon College is met TestGroup in contact gekomen toen de organisatie midden in een transitie van de bedrijfsvoering zat. Inmiddels wordt er regelmatig gebruikgemaakt van de persoonlijkheidstest (The Bridge Personality), de loopbaantest (The Bridge Career) en de beroepskeuzetest (The Bridge Career MBO) van TestGroup, wat mooie en vooral praktische resultaten oplevert.

ROC Horizon College
“The Bridge Personality vormt een mooi eerste hulpmiddel om het gesprek met elkaar aan te gaan.”

Jessica Kuijper, beleidsmedewerker P&O

ROC Horizon College

Wetenschappelijk gefundeerd

Kuijper: “We zaten midden in een transitie van de bedrijfsvoering en veel mensen gingen wisselen van functie, daarom wilden we onze mensen iets extra’s bieden met betrekking tot competenties en talent. Toen ben ik gaan zoeken en kwam ik bij TestGroup terecht. Ik haakte vooral aan toen ik zag dat de testen wetenschappelijk gefundeerd waren, dat vond ik erg belangrijk. Het is fijn dat TestGroup naast een hbo-loopbaantest nu ook een mbo-versie heeft ontwikkeld. Deze past goed bij onze doelgroep.”

Ook geschikt voor teams

ROC Horizon College heeft The Bridge Personality in eerste instantie gebruikt om inzicht te krijgen in de persoonlijkheid en competenties van individuele werknemers, maar hier gaat verandering in komen. Kuijper: “Op een gegeven moment hebben we de test extra onder de aandacht gebracht door hier met onze communicatie op in te spelen. Hierdoor zagen we dat ook enkele docententeams gebruik gingen maken van The Bridge Personality. We verwachten de test daarom in de toekomst actiever in te gaan zetten voor teams. Je hebt met The Bridge Personality namelijk een gevalideerde test die veel inzichten kan geven over de rollen binnen teams. Welke werkzaamheden passen bij de individuele teamleden, welke rollen zijn geschikt binnen het team en hoe kunnen de taken daarop afgestemd worden? Ook zijn we een leiderschapsprogramma gestart en richten we ons op talentontwikkeling, waar The Bridge Personality een mooi onderdeel van kan zijn.” Er is namelijk ook een Teamrapport beschikbaar voor The Bridge Personality, waardoor deze optimaal ingezet kan worden voor teams.

Verrassende resultaten

The Bridge Personality heeft diverse maatwerkrapporten als resultaat waar de kandidaat mee aan de slag kan. Kuijper: “Er wordt regelmatig aan ons teruggekoppeld dat de tests heel uitgebreid zijn en soms ook verrassende inzichten bieden. De informatie die eruit komt vinden we erg mooi. Collega’s geven aan dat ze het fijn vinden dat de tests mooie achtergrondinformatie geven waar je met elkaar over in gesprek kunt gaan. Op het moment dat je dus een loopbaangesprek met iemand hebt is het mooi dat je bijvoorbeeld eerst The Bridge Career (loopbaantest) kunt doen. Aan de hand daarvan kun je samen concrete stappen bepalen.”