020 - 262 1630

Horecapersoneel selecteren met online assessments

woensdag 05 juni 2024

Het is een van de grootste uitdagingen in de horecasector: goed personeel selecteren. Gemotiveerd, sociaal en kundig personeel is een cruciaal onderdeel van het horecabedrijf. Het personeel fungeert als aanspreekpunt voor de klant en heeft daarom een grote invloed op de beleving of ervaring van de klant in een horecazaak.

Online assessment voor functies in de horeca

Om je te helpen met de selectie van de juiste horecamedewerkers heeft TestGroup een online assessment voor de horeca ontwikkeld. Dit assessment is beschikbaar op verschillende functieniveaus en meet de competenties die belangrijk zijn voor werken in de horeca.

Stap 1 : maak een functieprofiel met competenties

Welke verwachtingen heb je op het vlak van persoonlijkheid, werkervaring en andere vereisten voor de nieuwe medewerker? Een duidelijk beeld hebben van de ideale medewerker is essentieel om later de juiste selectiebeslissing te nemen. In het online assessment voor functies in de horeca worden (standaard) 8 competenties gemeten die belangrijk zijn voor het werken in de horeca. Uiteraard is het ook mogelijk om andere competenties in het assessment op te nemen.

Belangrijke competenties voor het werken in de horeca

 • Samenwerken
 • Analyseren en overzicht houden
 • Werk structureren (hoofd- en bijzaken scheiden)
 • Klanten tevreden houden (relatiebeheer)
 • Behoeften van klanten achterhalen
 • Commercieel denken en werken
 • Ondernemend ingesteld
 • Proactief (zelfstartend)

Stap 2: Test je sollicitant met een online assessment voor de horeca

Denk je dat je de juiste kandidaat gevonden hebt? Om na te gaan of de beoogde kandidaat over de nodige competenties beschikt, kan je een online assessment voor de horeca laten afnemen. Dit assessment bestaat standaard uit een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest. Een kandidaat is ongeveer 1.5 uur met het online assessment bezig. De rapporten zijn direct na afloop beschikbaar.

Het is uiteraard ook mogelijk om andere testen in het assessment op te nemen zoals een drijfverentest, een loopbaantest hbo/wo of een beroepskeuzetest voor mbo.

Met een online assessment voor de horeca krijg je meteen een helder antwoord op je vraag of een kandidaat geschikt is voor de functie. Je test kandidaten op eigenschappen die bepalend zijn voor succes in je organisatie: persoonlijkheid, competenties en intelligentie. Een online assessment geeft je een objectief beeld van de kwaliteiten en aandachtspunten van een kandidaat. Ongeschikte sollicitanten pik je er meteen uit.

Voorbeeldrapport van het assessment voor functies in de horeca

Je kunt hier een voorbeeldrapport van het assessment voor horeca functies bekijken. Dit rapport geeft uitgebreid inzicht in de scores op de 34 Big Five competenties, de 4-kleuren en de 8 specifieke competenties die belangrijk zijn voor het werken in de horeca. Het is ook mogelijk om het rapport aan te passen door andere competenties toe te voegen. Voor de capaciteitentesten wordt een apart rapport opgesteld.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Online assessment voor horeca functies bestellen

 • Je kunt het online assessment voor de horeca per kandidaat (los) bestellen op de bestelpagina;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Wij zetten het online assessment dezelfde dag nog voor je klaar;
 • Je kandidaat vult het online assessment in;
 • Indien gewenst kun je na afloop even met een TestGroup-consultant telefonisch door de rapporten gaan;

Prijs

Je kunt ervoor kiezen om dit assessment los af te nemen (per kandidaat), de prijs is dan 320 euro (excl. btw). Ga je het assessment veel inzetten? Overweeg dan een eigen account op het Bridge Assessment Platform. Je kunt dan in eigen beheer online assessments inzetten. De prijzen per assessment zijn dan een stuk lager.

Voor het aanmelden van een kandidaat voor een online assessment gelden geen wachttijden. Ons cliënt supportteam kan je direct helpen met het klaarzetten van een online assessment voor je kandidaat. Daarnaast ben je flexibel in de keuze van een testlocatie, bij de kandidaat thuis of op kantoor.

Maatwerk online assessments

De competenties kunnen ook worden aangepast in de vorm van een maatwerk online assessment. Je bepaalt dan zelf de competenties die in het assessment worden opgenomen.

Onderdelen

Persoonlijkheidstest - 45 minuten

Capaciteitentest - 60 minuten

Meer informatie

 Zoek je meer informatie over dit assessment? Je kunt hier contact met ons opnemen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot