020 - 262 1630

Een assessment voor loopbaanadvies

woensdag 05 juni 2024

Wat is loopbaanadvies?

Loopbaanadvies is het ondersteunen van werkenden en werkzoekenden die vragen of problemen hebben met betrekking tot hun werk. Dit kan hulp zijn voor situaties waarin ze vastlopen of moeite hebben om een baan te vinden. In dergelijke gevallen wordt er diepere reflectie toegepast om de kwesties aan te pakken. Het kan ook gaan om het identificeren van talenten met een talent assessment, controleren van cv's of het evalueren van de algehele loopbaan.

Bij loopbaanadvies werkt een cliënt of medewerker samen met een persoonlijke begeleider om te ontdekken wat iemand kan bereiken en wat de andere mogelijkheden zijn. Dit alles met als doel het vinden van een nieuwe baan en/of een aangenamere werkervaring. Loopbaanadvies draait dus om het (her)ontdekken van een passende en gewenste loopbaanrichting. Loopbaanadvies kan op verschillende momenten in een carrière voorkomen, zoals het maken van een beroepskeuze, het nemen van de volgende carrièrestap, maar ook bijvoorbeeld in situaties van ontslag of burn-out. Tijdens loopbaanadvies worden vaak een capaciteitentest, Big Five persoonlijkheidstest of competentietest ingezet.

Een assessment voor loopbaanadvies

Heb je een medewerker of cliënt die een loopbaanstap wil (of moet) maken? Dan is een loopbaantest het beste instrument in het zoekproces naar een nieuwe baan. Deze test (The Bridge Career) geeft inzicht in loopbaanankers, beroepsvoorkeuren en mogelijke opleidingen.

Online loopbaantest 

The Bridge Career is een uitgebreide online loopbaantest (hbo/wo) – in te vullen in circa 45 minuten - met een analyse van drijfveren en interesses met een koppeling naar beroepsvoorkeuren en opleidingen. De uitkomsten worden in een mooie rapportage weergegeven. Er is ook een Bridge Career beroepskeuzetest voor mbo beschikbaar.

Voorbeeldrapport van het assessment voor loopbaanadvies

Download hier een voorbeeldrapport van The Bridge Career.

Voordelen van het assessment voor loopbaanadvies

 • The Bridge Career is een professioneel assessment voor loopbaanadvies;
 • Geeft je een overzicht van de opleidingen die bij jou passen (mbo/hbo/wo);
 • Gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek;
 • Het assessment wordt dezelfde dag nog klaargezet;
 • Zeer goed te combineren met een assessment test.

Daarom dit assessment voor loopbaanadvies

 • Geen wachttijden, direct getest;
 • Rapport meteen beschikbaar;
 • Geeft inzicht in de mogelijkheden voor het vervolg van je carrière;
 • Geeft je een overzicht van de opleidingen die bij jou passen (hbo/wo).

Waarom testen van TestGroup?

 • Dagelijks maken duizenden HR-medewerkers, managers en psychologen in Nederland gebruik van onze online assessments.
 • Jaarlijks vullen meer dan 500.000 kandidaten, in meer dan 40 landen, een test van TestGroup in.
 • TestGroup werkt samen met organisaties en universiteiten over de hele wereld.
 • Onze instrumenten zijn in meer dan 20 talen vertaald.

Video: The Bridge Career

Met The Bridge Career vind jij de antwoorden op je loopbaanvragen. The Bridge Career is de meest uitgebreide professionele loopbaantest van Nederland en daarbuiten. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is. The Bridge Career is ook in een mbo-versie beschikbaar.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?’ Omdat The Bridge Personality antwoord geeft op dit soort vragen, kunnen wij bij Aeres Agree sneller de juiste match maken.”

Silvie van Aanholt, senior consultant

Ervaring van Aeres Agree met The Bridge Personality