020 - 262 1630

Testen inzetten tijdens coaching

donderdag 03 juni 2021

Tijdens een coachtraject is het belangrijk om meer inzicht te krijgen in het functioneren en de vaardigheden en talenten van de coachee. Hiervoor heeft TestGroup een groot aanbod van testen beschikbaar die tijdens coaching ingezet kunnen worden.

Testen kunnen in verschillende situaties ingezet worden, bijvoorbeeld in situaties waar mensen graag meer zelfkennis willen krijgen en aan de slag willen met zelfontwikkeling. Testen kunnen dan worden ingezet om coachees inzicht te bieden in hun functioneren of om zich bewust te worden van hun krachten en ontwikkelpunten. Voor dit doel wordt vaak een persoonlijkheidstest, capaciteitentest of competentietest ingezet. 

Ook voor een team kan een test worden ingezet om bijvoorbeeld de groep te analyseren op teamrollen, groepsprocessen en samenwerking. TestGroup heeft hiervoor een teamtest beschikbaar. Tijdens loopbaancoaching kan ook een test afgenomen worden, hiervoor is een loopbaantest op mbo-, hbo- of wo-niveau beschikbaar.

Voorbeeldrapport

Omdat TestGroup zelf een testuitgever is, hebben wij de beschikking over zeer veel verschillende testen in veel talen. Je kunt zelf aangeven welke test je tijdens de coaching wilt gebruiken. Uiteraard adviseren wij je graag over de geschikte test voor een specifieke situatie. Je kunt hier een voorbeeldrapport van een test voor coaching bekijken.

Hoe werkt het?

Coaches kunnen bij TestGroup losse testen afnemen of testen afnemen via een eigen account op het Bridge Assessment Platform.

Bestellen

 • Je kunt hier per coachee een test bestellen;
 • Geen verplichte training nodig;
 • Selecteer de gewenste test op de bestelpagina;
 • Tarieven v.a. € 89,-;
 • Wij zetten de test dezelfde dag nog voor je coachee klaar;
 • Je coachee vult de test in;
 • Indien gewenst kun je na afloop even met een TestGroup-consultant telefonisch door de rapporten gaan;
 • Grote afname? Neem dan een eigen account op het Bridge Assessment Platform.

Testen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Alle Bridge testen zijn ontwikkeld door TestGroup in samenwerking met universiteiten in binnen- en buitenland. TestGroup is gespecialiseerd in het voorspellen van werkgedrag met persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietesten. Wij adviseren wereldwijd organisaties over het toepassen van online assessments. TestGroup publiceert samen met universiteiten wetenschappelijke artikelen over online assessments. Via deze link kun je wat van ons onderzoek bekijken. Heb je vragen over het gebruik van online assessments? Je kunt hier contact opnemen met TestGroup.

Kenmerken

 • Testen beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans;
 • Geen wachttijden, vandaag nog getest;
 • Het rapport is direct beschikbaar;
 • Wetenschappelijk onderbouwd, betrouwbaar en valide;
 • Beschikbaar op mbo- hbo- en wo-niveau.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer testen afnemen? Met een account op hetBridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen en online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

GP Groot