020 - 262 1630

Heb je een online assessment? Oefenen helpt.

woensdag 05 juni 2024

De uitslag van een e-assessment is vaak doorslaggevend in een selectiebeslissing. Een belangrijk moment dus voor de sollicitant. De dag kan mislopen doordat kandidaten zenuwachtig zijn, slecht geslapen hebben of een mindere dag hebben. Pech voor de kandidaat en de opdrachtgever want een online assessment wordt meestal niet overgedaan. Wat is daaraan te doen?

Krijg de sollicitant een online assessment? Oefenen helpt

De uitslag van een online assessment is vaak doorslaggevend in een selectiebeslissing. Een belangrijk moment dus voor de sollicitant. De dag kan mislopen doordat kandidaten zenuwachtig zijn, slecht geslapen hebben of een mindere dag hebben. Pech voor de kandidaat en de opdrachtgever want een e-assessment wordt meestal niet overgedaan. Wat is daaraan te doen?

Oefenen met capaciteitentesten

  • Uit onderzoek blijkt dat deelnemers die geoefend hebben met bijvoorbeeld capaciteitentesten, hoger scoren dan kandidaten die niet hebben geoefend.
  • Deelnemers die hebben geoefend, zijn niet alleen beter voorbereid op de vragen, ze blijken ook minder zenuwachtig te zijn, waardoor ze ook beter scoren op capaciteitentesten.
  • Voor een opdrachtgever betekent een goed voorbereide kandidaat een beter testresultaat. Je betaalt voor het online assessment, dan wil je ook een optimale prestatie zien van de kandidaat.

Hoe kan een deelnemer oefenen met online assessments?

Kandidaten kunnen oefenen, en zich zo voorbereiden op het (online) assessment door een psychologische test, intelligentietest, capaciteitentest en persoonlijkheidstest in te vullen. Hiervoor zijn boeken beschikbaar, o.a. van Wim Bloemers.

Oefenen met testen helpen de kandidaat beslagen ten ijs te komen. Zo kan een kandidaat meet zelfvertrouwen opbouwen voorafgaand aan het online assessment. De deelnemer weet beter wat er wordt verwacht en wordt daardoor ook minder verrast tijdens het online assessment.

Voorbereiden op de online assessments van TestGroup

TestGroup heeft een speciale instructiepagina voor kandidaten samengesteld. Hier staat instructie over de persoonlijkheidstest (The Bridge Personality) en de capaciteitentest (The Bridge Ability Suite). Kandidaten kunnen deze pagina gebruiken om zich met o.a. oefenvragen voor te bereiden op een online assessment van TestGroup.

Online assessments bij TestGroup bestellen

Je kunt hier een online assessment voor je kandidaat of medewerker bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?’ Omdat The Bridge Personality antwoord geeft op dit soort vragen, kunnen wij bij Aeres Agree sneller de juiste match maken.”

Silvie van Aanholt, senior consultant

Ervaring van Aeres Agree met The Bridge Personality