020 - 262 1630

Doe-het-zelf teamworkshop, wat maakt een team succesvol?

dinsdag 25 oktober 2022

Geef een teamworkshop met een DIY pakket

Teamworkshops worden een steeds populairder middel voor brainstormen, communiceren en samenwerken. Of het nu gaat om een nieuw bedrijfsidee, project of programma. Als ze goed worden uitgevoerd, zijn ze zeer productief en een geweldige manier om het team erbij te betrekken, misschien op een manier die ze nog niet kennen. Als primair doel heeft een teamworkshop om tot een optimaal resultaat te komen wat te danken is aan het gehele team.

Wat maakt een team succesvol? TestGroup geeft je 6 eenvoudige tips voor het organiseren van een succesvolle doe-het-zelf teamworkshop. Ook bespreken we de doelen en hoe TestGroup bijdraagt aan een geslaagde workshop.

6 Tips bij het organiseren van een succesvolle team workshop

1. Bepaal en communiceer de doelen

Zorg voorafgaand aan de workshop dat je als organisator duidelijk de doelen van de workshop bepaalt en deze deelt met de deelnemers. Op de dag van de workshop is het een goed idee om het doel duidelijk op te schrijven zodat het voor alle teamleden zichtbaar is.

2. Bepaal het aantal deelnemers

Stel dat de teamworkshop bedoeld is om een complexer probleem te bespreken of te brainstormen. In dat geval wil je de workshop misschien beperken tot kleinere aantallen, dus 3-8 deelnemers. Gaat het om een algemener, wijdverspreid onderwerp of een interactieve teamworkshop, dan wil je dat alle teamleden aanwezig zijn, tot een maximum van 12 personen.

3. Agenda voorbereiden

Ten minste 48 uur voor de teamworkshop deel je als organisator de agenda met alle deelnemers. Vraag eventueel om commentaar/feedback, zodat je genoeg tijd hebt om op het laatste moment nog wijzigingen aan te brengen.

4. Kies een perfecte locatie

De locatie van je doe-het-zelf teamworkshop is cruciaal. Idealiter, afhankelijk van de aard en het onderwerp, kan je deze het beste op een externe locatie houden. Omdat dit jezelf en jouw team fysiek weghoudt van afleidingen. Je hoeft niet gelijk een dure locatie te huren, je kan ook een vergaderruimte van een andere vestiging gebruiken. Wees daar creatief in.

5. Tools & hulpmiddelen voorbereiden

De juiste middelen en tools van tevoren bepalen is een belangrijke stap voor de voorbereiding van een succesvolle teamworkshop. Zorg voor voldoende pennen, markers, plaknotities, papier, tape, apparatuur en andere zaken die je nodig hebt voor de teamworkshop. Dit zorgt voor een succesvolle betrokkenheid en deelname van alle teamleden.

Belangrijke regels tijdens de team building workshop

Er zijn aantal een aantal basisregels waar iedereen zich aan moet houden tijdens een team building workshop. Wanneer je als facilitator je eigen teamworkshop geeft, zorg dat de volgende regels worden nageleefd:

1. Begin op tijd

2. Luister naar elkaar

3. Blijf op schema

4. Vermijd nevengesprekken

5. Zet mobiele telefoons uit

6. Eindig op tijd

7. Maak plezier!

Doelen teamworkshop van TestGroup?

De Bridge Personality teamworkshop vergroot het inzicht in je eigen gedrag en dat van je collega’s. Hierdoor worden communicatie- en gedragspatronen duidelijk. Ook worden conflicten voorkomen waardoor het werk aangenamer is. Wanneer je met plezier met elkaar samenwerkt kom je ook toe een beter eindresultaat. En dat is natuurlijk wat je als bedrijf wilt bereiken. Een goede werksfeer, waarbij collega’s onderling goed samenwerken om te komen tot de een beter resultaat.

Elk teamlid ontvangt aan het eind van een workshop zowel het Bridge Personality teamrapport als zijn of haar eigen persoonlijke Bridge Personality Color rapport.

Een teamworkshop van TestGroup levert de volgende resultaten op:

  • Bewustwording van jouw eigen voorkeursstijlen en die van je team.
  • Optimaliseert en verbetert de onderlinge communicatie in het team.
  • Benut de diversiteit van de teamleden.
  • Draagt bij aan de individuele groei van de teamleden.
  • Het erkennen en waarderen van de diversiteit tussen teamleden verbetert de samenwerking.
  • Creëert een prettige werkomgeving waarin ieders talent optimaal wordt benut.

Meer informatie over doe-het-zelfpakket teamworkshop 

Wil je meer informatie ontvangen over de teamworkshop die TestGroup heeft ontwikkeld? Neem dan zeker eens contact met ons op. Het doe-het-zelfpakket teamworkshop is geschikt voor een groep van tenminste 3 en maximaal 12 collega’s.

Voor aanvang van de workshop ontvang je van elk teamlid het Bridge Personality Colour-rapport, welke de deelnemers nodig hebben tijdens de workshop. Daarnaast ontvangt iedereen het teamrapport. Aan de hand hiervan kan de workshop starten.

Met de instructies kan je deze DIY workshop soepel uitvoeren. Maar als je hulp nodig hebt, kunnen we deze workshop ook op afstand met je faciliteren en doorspreken. Neem daarvoor contact op met TestGroup. Weet je als HR manager, projectmanager of teamleider niet hoe je zelf de workshop moet uitvoeren? Geen probleem, wij helpen je daarmee.

Wil je ook je team hechter maken, beter leren kennen en zorgen dat de onderlinge communicatie optimaal verloopt? Vraag dan het doe-het-zelfpakket teamworkshop aan bij TestGroup en ga als team aan de slag.

Video: doe-het-zelfpakket teamworkshop 

Wil jij de communicatie en samenwerking met je team versterken, bijvoorbeeld tijdens een teamworkshop? Met het Team Workshop doe-het-zelfpakket kun je nu je eigen Bridge Personality teamworkshop organiseren. Je krijgt van TestGroup een doe-het-zelfpakket met daarin alle benodigde materialen om je teamworkshop uit te voeren. Een TestGroup-consultant kan je assisteren bij het doornemen van de rapporten en de presentatie van de teamworkshop.Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?’ Omdat The Bridge Personality antwoord geeft op dit soort vragen, kunnen wij bij Aeres Agree sneller de juiste match maken.”

Silvie van Aanholt, senior consultant

Aeres Agree

Tips & Advies

> Ga naar overzicht