020 - 262 1630

De 4 kleuren in The Bridge Personality

woensdag 05 juni 2024

De kleurentaal van The Bridge Personality persoonlijkheidstest

De kleurentaal van The Bridge Personality gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. Jung, een Zwitserse psycholoog en psychiater, bedacht het concept van psychologische voorkeuren. Elke persoon heeft een favoriete manier van omgaan met de wereld en de mensen om zich heen. Hoewel het mogelijk is om anders te handelen, is deze manier de gemakkelijkste en meest natuurlijke. Als mensen weten wat hun voorkeuren zijn en wat hen drijft en energie geeft, kunnen ze zich richten op hun persoonlijke groei.

The Bridge Personality linkt deze voorkeuren aan 4-kleuren. Deze kleuren geven op een begrijpelijke manier inzicht in iemands reacties en gedrag. Bovendien helpen ze om te begrijpen waarom anderen zich op een andere manier gedragen. De kleuren zijn gemakkelijk te onthouden en voorkomen dat discussies of conflicten persoonlijk en onprettig worden. Een kleur heeft namelijk geen waardeoordeel. Het is bijvoorbeeld vriendelijker om te zeggen: "Ik zie veel Rood op een slechte dag" dan om te zeggen: "Je gedraagt je drammerig en dominant."

Iedereen gebruikt alle 4 kleuren in verschillende mate. Elke persoon heeft zijn eigen unieke kleurenmix. Het is als een toren van gekleurde blokjes waarbij de kleur bovenaan de meest gebruikte kleur is en de kleur onderaan de minst gebruikte kleur is. De volgorde van de kleuren kan veranderen afhankelijk van de situatie. Bovendien gebruikt iedereen de kleuren met een andere intensiteit. Twee personen kunnen dezelfde kleurenvolgorde hebben, maar als de ene persoon bijvoorbeeld een 98% voorkeur voor Blauw heeft en de andere persoon slechts een 85% voorkeur heeft, zullen ze toch ander gedrag vertonen.

Met The Bridge Personality leer je jouw voorkeurskleur kennen. Je laat teams beter functioneren met het Bridge Personality teamrapport. Met het Bridge Personality-teamrapport heb je de perfecte tool voor je teamsessie.

De 4 kleuren in The Bridge Personality

De 4 kleuren in The Bridge Personality zijn: Rood, Geel, Groen en Blauw. Elke kleur staat voor een vorm van voorkeursgedrag. In meer of mindere mate gebruiken we allemaal deze kleuren, maar je hebt wel altijd een voorkeurskleur. De volgorde en intensiteit van ons kleurengebruik bepalen onze persoonlijke stijl. Onze voorkeur voor een bepaalde kleur geeft aan welke manier van denken, werken en communiceren voor ons het meest natuurlijk is.

4 kleuren in The Bridge Personality

The Bridge Personality persoonlijkheidstest is ontworpen om inzichtelijk te maken wat een team of een persoon motiveert en welke valkuilen hun gedrag met zich meebrengt. Het biedt daarmee een instrument om gedrag bespreekbaar te maken en gebruik te maken van de kracht van het team en van elk individu. Met het Bridge Personality-teamrapport wordt het mogelijk om samenwerking binnen teams te optimaliseren. Zo wordt het makkelijker om positieve verandering vast te houden.

Vooruitgang door inzicht in teams

Een organisatie wil ieder jaar de doelstellingen halen. Dat kan de realisatie van groei zijn, het lanceren van een nieuw product of meer winst maken. Voor iedere organisatie geldt hiervoor: het zijn de mensen die het doen. Een organisatie is zo sterk als de mensen die er werken en ieder team is zo sterk als de zwakste schakel. The Bridge Personality geeft je organisatie een krachtige tool om je doelen te bereiken. Organisatorisch, in teamverband en individueel. Door inzicht te geven in de persoonlijkheid van individuen en te weten wat jou en je collega’s motiveert, wordt de samenwerking beter.

Het 4-kleurenmodel

The Bridge Personality hanteert het 4-kleurenmodel, dat individuen en teams kan verbinden. Want inzicht in jezelf betekent ook inzicht in elkaar. Het model bestaat uit 4 kleuren. Iedere kleur staat voor een stijl van gedrag of organisatiecultuur. Zo ontstaat een kleurenwiel, op basis waarvan mensen met uiteenlopende karakters beter met elkaar kunnen communiceren. Het biedt leidinggevenden houvast bij het samenstellen en aansturen van hun team.

Individueel rapport

Iedere deelnemer krijgt inzicht in zijn of haar eigen kleur in het Bridge Personality 4-kleuren-rapport. Welke denkpatronen en welk gedrag vertoon jij en welke invloed heb jij op je werk? Wat zijn je valkuilen? Door je hiervan bewust te worden kun je gedragspatronen veranderen en persoonlijk groeien.

Teamrapport

Het Bridge Personality-teamrapport zorgt niet alleen voor inzicht in het eigen gedrag. Het laat je ook zien wat je collega’s beweegt en motiveert. Verbeter samenwerken, probleemoplossing, communicatie en conflicthantering. Het is een handzaam en fraai teamrapport met praktische tips. Er is geen licentie nodig, je kunt direct aan de slag.

The Bridge Personality bestellen

The Bridge Personality of het Bridge Personality-teamrapport is los te bestellen of te gebruiken via een eigen account op het Bridge Assessment Platform.

Video: organiseer zelf een teamsessie met de 4 kleuren

Doe-het-zelfpakket: teamsessie met het 4-kleurenmodel

Met het doe-het-zelfpakket kun je nu je eigen teamsessie met het 4-kleurenmodel organiseren. Je krijgt van TestGroup een doe-het-zelfpakket met daarin alle benodigde materialen om je teamsessie te organiseren. Als je eenmaal de juiste tools in handen hebt, ben je er klaar voor om zelf met je team aan de slag te gaan, op een tijd een plek die jij kiest - geen externe trainer vereist.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot