020 - 262 1630

360 graden feedback tool

woensdag 01 maart 2023

Het maken van loopbaankeuzes wordt eenvoudiger wanneer je weet waar jouw sterke punten liggen. Door middel van een 360 graden feedback tool kun je dit ontdekken. Maak gebruik van onze 360 feedback-tool om jouw talenten te identificeren en valkuilen te vermijden. Zet The Bridge 360 in voor je medewerkers. 

The Bridge 360: gebruiksvriendelijke 360 graden feedback tool

 • Inzicht in de capaciteiten van medewerkers;
 • Veel maatwerkmogelijkheden;
 • 360º feedback biedt inzicht in de capaciteiten van medewerkers en teams;
 • Door de input van anderen te gebruiken, kun je beoordelingen minder eenzijdig maken;
 • Gebruiksvriendelijke beheeromgeving;
 • Eigen huisstijl en competenties;
 • Snel van start.

Bij persoonlijke ontwikkeling is het van belang om te weten waar jouw sterke en zwakke punten liggen. Alleen dan kun je je talenten bewuster benutten en jouw minder sterke eigenschappen verbeteren. Helaas heb je niet altijd zicht op je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten. Dit komt doordat iedereen 'blinde vlekken' heeft in zijn of haar zelfbeeld, van onbewust gedrag en terugkerende valkuilen tot onvermoede kwaliteiten.

Met een 360 graden feedback tool breng je deze blinde vlekken in kaart door anderen te vragen hoe zij jouw gedrag en vaardigheden ervaren. Dit gebeurt vaak aan de hand van een vragenlijst die is onderverdeeld in verschillende thema's, ook wel competenties genoemd. Denk hierbij aan samenwerken, creativiteit of assertiviteit.

Het doel van de 360 graden feedback vragenlijst is niet om fouten uit het verleden te benadrukken, maar om inzichten en tips te verzamelen voor de toekomst. Het gaat om progressiegerichte feedback. De reacties op de vragenlijst worden samengevoegd in een feedbackrapport. Als testpersoon kun je, als je zelf ook de vragen hebt beantwoord, jouw zelfreflectie vergelijken met de feedback van anderen. Zo kun je per thema zien of je jezelf overschat of onderschat.

Door de feedbackgevers in verschillende categorieën in te delen, kun je scores vanuit verschillende invalshoeken bestuderen. Bijvoorbeeld om te kijken of de feedback van jouw collega's verschilt van die van jouw leidinggevende.

Een 360 graden tool is waardevol voor ontwikkeling

360 graden feedback is vooral waardevol voor jezelf, omdat je hierdoor inzicht krijgt in het effect van jouw gedrag en input ontvangt voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook leidinggevenden maken graag gebruik van een 360º feedback tool, omdat het een beproefde methode is om opleidingsbehoeften in kaart te brengen. Het helpt ook om beoordelingen minder eenzijdig te maken door signalen van anderen mee te wegen.

Geen zin in dure trainingen of lange 360 graden feedback-projecten? Geen punt, wij zetten de 360 feedback vandaag nog voor jou of je collega’s op. Wij begeleiden de Bridge 360-afname en helpen je bij het gebruiken van het Bridge 360-rapport.

360 feedback: besteed het uit met The Bridge 360 feedback tool

Je zult je misschien afvragen: waarom 360 graden feedback? Omdat de ouderwetse, hiërarchische manier van feedback geven niet meer van deze tijd is. Wanneer je als werknemer op jouw functioneren wordt beoordeeld door alleen je leidinggevende, is deze beoordeling niet objectief. Een beoordeling vanuit meerdere hoeken van de organisatie is dat wel.

360 graden feedback is er om feedback te verzamelen uit verschillende hoeken van de organisatie. Denk aan collega's, managers, teamleden en klanten. Een goede manager hecht waarde aan deze feedback, omdat het hem helpt om zo objectief mogelijk het gesprek aan te gaan over het functioneren van de werknemer.

360 feedback: vandaag nog voor je opgezet

TestGroup kan 360 graden feedback snel voor je organisatie inzetten. Hierbij maken we gebruik van de online Bridge 360 feedback tool. 

Kenmerken van The Bridge 360 tool:

 • Volledig aan te passen aan de wensen van de organisatie;
 • Zeer makkelijk in eigen beheer af te nemen;
 • Te koppelen aan The Bridge Personality persoonlijkheidstest;
 • Uitgerust met modules die sales competenties en capaciteiten meten;
 • Beschikbaar in verschillende talen;
 • Gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek;
 • Zeer fraaie vormgeving van de rapporten;
 • Makkelijk te koppelen aan Persoonlijke Ontwikkelplannen (POP's).

Wil je tijdens een training leren hoe je een 360 graden feedback tool gebruikt?

In de kwalificatietraining: 360 graden feedback van een halve dag leer je hoe je The Bridge 360 tool toepast in je organisatie. Je leert dit 360 graden feedback assessment af te nemen, het rapport te interpreteren en terug te koppelen aan deelnemers. Deze in-company training duurt een halve dag. Je kunt zelf een datum kiezen, er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Voorbeeldrapport van de 360 graden feedback tool

Je kunt hier een voorbeeldrapport van The Bridge 360 tool bekijken.

Ervaringen van deelnemers:

Tarief voor de 360 graden feedback tool

Voor de kosten van een Bridge 360-afname, inclusief rapportage, Bridge 360-boekje en terugkoppeling kun je contact opnemen met TestGroup, of je kunt direct bestellen op de bestelpagina.

Meer weten over The Bridge 360?

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Wij vertellen je graag meer over de 360 graden feedback tool. Je kunt ons bereiken tijdens kantooruren op 020 - 2621630.

Video: in eigen beheer de 360 feedback tool inzetten

Wil je liever in eigen beheer 360 graden feedback afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig The Bridge 360 inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“De mensen in ons team zijn tussen de 22 en 40 jaar en zijn veel bezig met persoonlijke ontwikkeling. Zij zien The Bridge Personality echt als een meerwaarde.”

Tessa Bakker - CEO

Ervaring van B. Amsterdam met The Bridge Personality