020 - 262 1630

Zo gebruik je assessment software om de juiste kandidaat te vinden

maandag 14 november 2022

Het vervullen van een nieuwe functie is een tijdrovende klus. Niet alleen zullen er geschikte kandidaten moeten worden geworven, maar vervolgens zal uit de groep geïnteresseerden een goede match moeten worden gevonden. Sollicitaties worden doorgenomen, referenties worden gecontroleerd en talloze gesprekken worden gevoerd om tot de juiste match te komen. En dan begint het echte werk pas: het onboardingsproces. Hoe kun je als organisatie dit alles zo effectief en efficiënt mogelijk vormgeven?

Met behulp van assessment software kan dit proces worden gestroomlijnd en flink effectiever worden. Door een belangrijk deel van deze procedure te automatiseren wordt de recruitment slimmer en efficiënter voor zowel de organisatie als de kandidaten. Je kunt bovendien het platform en de assessmenttools gebruiken die jij nodig acht binnen de sollicitatieprocedure. Zo creëer je een waardevolle toevoeging aan jouw recruitmentstrategie waarmee je tijd, moeite en geld bespaart.

Wat is het nut van assessment software?

Een recruitmentstrategie waarmee je flink kunt besparen klinkt natuurlijk fantastisch, maar wat voegt deze assessment software concreet toe? Dat hangt volledig af van wat jij nodig hebt om tot een effectieve selectieprocedure te komen.

Met assessment software kun je jouw sollicitanten eenvoudig toetsen op allerlei gebieden. Persoonlijkheidskenmerken, competenties, voorkeuren, werkstijl en niveau kunnen aan de hand van vragenlijsten en online scenario’s effectief worden getoetst. Al deze resultaten worden vervolgens gecombineerd tot een overzichtelijk rapport waaruit direct blijkt wat de kandidaat in kwestie te bieden heeft.

Het afnemen van een online assessment maakt de sollicitatieprocedure flink efficiënter, maar er zijn meer voordelen te benoemen. Zo biedt het afnemen van deze vragenlijsten ook een uniek inkijkje in het functioneren en de vaardigheden van de kandidaat; meer dan een eenvoudig gesprek of een cv zou kunnen doen. Bovendien kun je door gebruik te maken van deze software eenvoudig kandidaten van diverse afkomsten toetsen. De software is verkrijgbaar in diverse talen en dat is ideaal bij internationale recruitment.

Met assessment software kun je bovendien, beter dan in een gesprek, toetsen of een kandidaat sociaal wenselijke antwoorden geeft. Online tools maken gebruik van ingebouwde controlevragen om de sociale wenselijkheid van de antwoorden te toetsen. Zo wordt het eenvoudiger om door dit gedrag heen te prikken en tot de kern van de kandidaat te komen.

The Bridge online assessment software

Op het gebied van online assessment software is de software van The Bridge toonaangevend. Deze testinstrumenten zijn ontwikkeld door het research- en developmentteam van TestGroup. Er wordt nauw samengewerkt met universiteiten in binnen- en buitenland om tools aan te kunnen bieden die gebruik maken van de meest recente wetenschappelijke inzichten en de meest effectieve testmethoden.

Met The Bridge assessment software kun je jouw kandidaten toetsen op persoonlijkheidseigenschappen en competenties. Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van The Bridge Personality: een zeer uitgebreide persoonlijkheidstest waarbij de kandidaat wordt getoetst op diverse dimensies die relevant zijn voor het functioneren op de werkvloer: Besturen, Uitvoer, Mentaal, Houding, Omgang, Management, Invloed, Aanpak, Energie, Uitwerking, Ondersteuning, Veerkracht, Dynamiek, Visie, Denkbeeld en Analyse. Een uitgebreid rapport geeft inzicht in de scores op al deze gebieden en aan de hand daarvan wordt direct inzichtelijk hoe een kandidaat zal passen bij de organisatie en de functie.

De assessment software van The Bridge is bovendien niet alleen onmisbaar tijdens de selectieprocedure. Ook voor ontwikkelprojecten binnen de organisatie kan de software uitkomst bieden. Het biedt een uniek kijkje in de competenties van medewerkers en kan zo bijdragen aan optimale functievervulling en werktevredenheid binnen de organisatie.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

GP Groot