020 - 262 1630

Twee theorieën: The Big Five en de 16 Jung Types

De Bridge Personality is gebaseerd op twee theorieën: de Big Five persoonlijkheidstheorie en de Type-theorie van Carl Jung. Kandidaten krijgen 240 stellingen, waarop zij zichzelf moeten beoordelen in een werksituatie. De stellingen richten zich op vier hoofdgroepen: Besturen,Mentaal, Houding en Output. Deze zijn opgesplitst in twaalf groepen (o.a. Aanpak, Ondersteuning en Visie). De twaalf groepen zijn onderverdeeld in 34 dimensies (o.a. Zelfverzekerd, Resultaatgericht en Behulpzaam).

Wetenschappelijk onderzoek: validiteit

Naar de Bridge Personality is veel (internationaal) wetenschappelijk onderzoek gedaan. Een voorbeeld van dit onderzoek tref je hier. Hieruit blijkt dat deze persoonlijkheidstest een goede constructvaliditeit heeft met de Big Five en de 4 dimensies van Jung. Daarnaast heeft de Bridge Personality een uitstekende criteriumvaliditeit voor het voorspellen van werkgedrag.

Wetenschappelijk onderzoek: betrouwbaarheid

TestGroup hecht een zeer grote waarde aan betrouwbaarheid en validiteit. Om deze reden is The Bridge Personality ontwikkeld volgens de laatste wetenschappelijke theorieën binnen de testpsychologie. Daarnaast gebruiken we de laatste inzichten op het gebied van online testen. Wil je meer weten over onderzoeksgegevens van The Bridge Personality? Bekijk dan de onderstaande tabel voor een overzicht van de betrouwbaarheidsscores van de Bridge Personality.

Normatief en ipsatief

De eindresultaten zijn gebaseerd op zowel normatieve als ipsatieve scores. Normatief betekent dat een kandidaat scoort op een schaal van 1 tot en met 9 (1 = zeer sterk mee oneens, 9 = zeer sterk mee eens). Ipsatief staat voor ‘gedwongen keuze’ en betekent dat kandidaten vragen moeten rangschikken (1 = minst op mij van toepassing, 6 = meest op mij van toepassing).

Waarom deze combinatie van scores? Omdat uit onderzoek binnen de testtheorie blijkt dat het combineren van deze scores een betrouwbaarder beeld geeft van zelfbeeld en persoonlijkheid.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Voor ons bieden de uitkomsten van The Bridge Personality niet alleen inzichten bij het werven. Ze vormen ook een leidraad voor de lange termijn, zowel voor de leidinggevende als voor de ontwikkeling van de medewerker zelf”

Anne Huijgen

Young Group