020 - 262 1630

Pre-employment assessment tools

Werkgevers vinden het vaak moeilijk om de juiste persoon voor hun team te kiezen. Dat komt omdat de meeste banen werknemers nodig hebben met bepaalde vaardigheden en persoonlijkheden. Een pre-employment assessment tool maakt het mogelijk om kandidaten nauwkeurig en snel te beoordelen en hun geschiktheid voor de organisatie te bepalen. Een goede assessment tool moet duidelijke en objectieve informatie bieden waarop je kunt vertrouwen bij het nemen van wervingsbeslissingen. Met zo'n tool kan jouw organisatie snel high-performers identificeren, de kosten van inhuren verlagen en gebieden herkennen die verdere coaching en ontwikkeling nodig hebben.

Wat is een pre-employment assessment tool?

Een pre-employment assessment tool verwijst naar een software systeem dat het selectieproces probeert te automatiseren. Zo'n tool is gebaseerd op inzichten om een ​​nauwkeurige voorspelling van het succes van medewerkers te genereren. Het systeem zou zowel het cognitieve vermogen als de persoonlijkheidskenmerken van een kandidaat moeten meten. Wanneer je een pre-employment assessment tool gebruikt, kun je niet alleen de beste kandidaat selecteren, maar ook iemand die past bij de cultuur van uw organisatie.

De assessment tool kan testen op:

 • Persoonlijkheid van kandidaten – Onze persoonlijkheidstest beoordeelt de kandidaten om te peilen of ze de competenties hebben die je zoekt.
 • Cognitief vermogen van kandidaten – De capaciteitentest is ontworpen om het cognitieve vermogen van je kandidaten te testen. Het geeft een nauwkeurig beeld van het vermogen van de persoon om de rollen van de nieuwe functie te vervullen of een nieuwe opleiding te volgen.
 • Online interview – Met behulp van de online interview tool kun je tijd en geld besparen tijdens de beginfase van het wervingsproces. Het incorporeren van kunstmatige intelligentie in het wervingsproces is cruciaal voor een snellere selectie en werving van kandidaten.

Voordelen van pre-employment assessment tools

Geen enkele werkgever kan het zich veroorloven om de relevantie van een pre-employment assessment tool te negeren. Zo’n assessment tool heeft enorme mogelijkheden zoals:

1. Testen op capaciteiten

Elke baan vereist specifieke vaardigheden en recruiters kunnen moeilijkheden ondervinden bij het evalueren van de vaardigheden van elke kandidaat. Of je focus nu ligt op het beoordelen van één kandidaat of meerdere kandidaten, het gebruik van pre-employment assessment tools geeft je toegang tot gemakkelijk te gebruiken testen. 

2. Een geweldige kandidaatbeleving

Wanneer een sollicitant voor je vacature een negatieve ervaring heeft met het wervingsproces, kan dit zich vertalen in een slecht beeld van je bedrijf. Het succes van je wervingsstrategie hangt nauw samen met het leveren van een geweldige kandidaat-ervaring. Assessment tools geven feedback aan kandidaten en kunnen hen adviseren over de gebieden waaraan ze moeten werken. Kandidaten kunnen zich aangemoedigd voelen om de boodschap onder hun vrienden en familie te verspreiden, wat leidt tot meer verwijzingen naar jouw bedrijf.

3. Beveiligingen tegen bedrog

Goede pre-assessment-tools zoals The Bridge Personality zijn voorzien van beveiligingen tegen valsspelen zodat je een beveiligd online assessment kunt uitvoeren zonder dat er toezicht nodig is.

4. Tijdbesparend

De tijd die nodig is om nieuwe kandidaten aan te nemen, heeft op veel manieren een aanzienlijke impact op het bedrijf. Het meest impactvolle nadeel is het verlies van productiviteit, tijd en inkomsten. Als gevolg van de lange en tijdrovende wervingsprocessen kunnen kandidaten hun interesse verliezen en zelfs alternatieve aanbiedingen accepteren. Onze pre-hire assessment tools zijn ontworpen om 50% tijd te besparen.

5. Betere rapporten

Het mooie van een pre-employment assessment tool is niet alleen om gemakkelijk sollicitatiegesprekken te voeren. Het heeft meer impact wanneer je gedetailleerde rapporten krijgt van het online assessment. Het rapport bevat een snelle analyse van hoe de kandidaat heeft gepresteerd en splitst deze analyse op in secties, zodat jij de juiste kandidaat aanneemt.

Belangrijke punten in het selecteren van de juiste pre-employment selectie tools

Als je een assessment tool selecteert, wil je er zeker van zijn dat het aan al je vereisten voldoet. Houd rekening met de volgende kenmerken bij het kiezen van een dergelijke tool:

1. Procesverbetering

De pre-employment assessment tool moet worden ingezet om het huidige wervingsproces te verbeteren. De gekozen tool moet geautomatiseerde elementen hebben en gemakkelijk te gebruiken zijn, zodat kandidaten hun sollicitatie voor een vacature in de kortst mogelijke tijd kunnen voltooien. Het verbeteren van je wervingsproces heeft een positieve invloed op de kandidaten waardoor ze je ook vaker als referentie zullen doorgeven.

2. Uitgebreide evaluatie

Je wilt een tool kiezen die je kandidaten effectief evalueert en het aantal gekwalificeerde kandidaten verkleint. De tool moet de vereiste kennis, capaciteiten en vaardigheden uitgebreid beoordelen.

3. Geautomatiseerde beoordeling

Er zijn bepaalde elementen van je assessmentproces die herhaaldelijk voorkomen. Het automatiseren van deze onderdelen kan je beoordeling aanzienlijk verbeteren en tijd besparen. Door middel van automatisering creëer je een centrale database voor het opslaan van al je gegevens. Dat vereenvoudigt het wervingsproces en verbetert de ervaring van de kandidaat.

4. Gunstige prijsstelling

De gekozen pre-employment assessment tool moet toegang bieden tot geweldige functies zonder jou onnodig financieel te belasten. Je moet verschillende prijsopties krijgen die bij jouw behoeften passen. De pre-employment assessment tools van TestGroup zijn op drie verschillende manieren in te zetten:

 • Eenmalige testaankoop – Werkt het beste als je af en toe een test inzet.
 • Aankoop met credits - Deze optie werkt het beste voor organisaties die regelmatig tests nodig hebben.
 • Onbeperkt testgebruik - Kies deze optie als je tests in een hoog volume nodig hebt.

De flexibiliteit in prijsstelling betekent dat je nooit een kans mist om een ​​pre-assessment tool te gebruiken vanwege de kostenfactor. Elke optie die je bij TestGroup kiest, stelt je in staat om achteraf per factuur te betalen.

Kunstmatige intelligentie in pre-employment assessment tools: The Bridge AI

Het opnemen van kunstmatige intelligentie in het wervingsproces is een game-changer voor pre-employment assessment tools. Met The Bridge AI kan deze techniek nauwkeurige resultaten opleveren tijdens de selectie van kandidaten in een pre-interviewfase.

Het gebruik van kunstmatige intelligentie in persoonlijkheidstests is een krachtige ontwikkeling die staat voor ongoing machine learning, procesautomatisering, natuurlijke taalverwerking en patroonherkenning. De online interview tool van TestGroup combineert deze factoren om een ​​enorme hoeveelheid gegevens te analyseren en interpreteren.

Kunstmatige intelligentie verbetert het online assessment door precisie toe te voegen, vooroordelen te verminderen, efficiëntie en transparantie te verbeteren.

Conclusie

Het implementeren van een pre-employment assessment tool kan een groot verschil maken als jij je selectieproces wilt verbeteren. Een dergelijke tool automatiseert niet alleen jouw wervingsproces, maar biedt ook bescherming tegen fraude, levert een geweldige kandidaat-ervaring op en genereert nauwkeurige rapporten voor snellere besluitvorming.

Omdat TestGroup zelf testen en assessments ontwikkelt, hebben wij de beschikking over zeer veel verschillende pre-employment assessment tools in veel talen. Zo kun je kiezen uit een persoonlijkheidstest, competentietest, capaciteitentest, een loopbaantest of een salestest. Je kunt zelf aangeven welke tool je in het online assessment wilt opnemen. Uiteraard adviseren wij je graag over de geschikte test voor een specifieke functie.

Tests en online assessments aanvragen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen​ voor je kandidaat of medewerker​.
 • Grote afname? Kies dan voor een voordelig abonnement.
 • Wij zetten de test of online assessment altijd binnen 30 minuten klaar.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Wil je weten welke test of online assessment het beste bij jouw vraag aansluit? Neem dan even contact met ons op.

Tests

Aantal

Assessments

Aantal

Trainingen

Aantal

Boeken

Aantal

Jouw gegevens

Na ontvangst van je aanvraag nemen wij op korte termijn contact met je op.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Artra