020 - 262 1630

Internationale assessments: selectie van buitenlandse medewerkers

vrijdag 03 maart 2023

De Nederlandse arbeidsmarkt wordt steeds internationaler. Omdat online assessments niet meer weg te denken zijn uit de huidige selectiepraktijk, zijn ook voor buitenlandse sollicitanten online assessments beschikbaar. De testen van TestGroup zijn beschikbaar in het Nederlands, Duits, Engels, Frans, Pools, Portugees, Russisch, Litouws, Roemeens, Spaans en Tsjechisch.

Internationale assessments

In Nederland werken steeds meer mensen met verschillende nationaliteiten. Met name Amsterdam en de Randstad zijn zeer aantrekkelijk voor organisaties die internationaal opereren. Deze organisaties hebben vaak werknemers met verschillende nationaliteiten in dienst en zijn continu bezig met het selecteren van expats. Het is de verwachting dat het aantal buitenlandse werknemers in Nederland de komende jaren stevig zal groeien. 

Een andere reden voor het aannemen van buitenlandse werknemers is krapte op de arbeidsmarkt. Tekorten in personeel worden ingevuld met werknemers uit het buitenland. Vooral goed opgeleide werknemers uit Frankrijk, Duitsland, Oost-Europa, Spanje en Engeland zijn in trek. 

Het is belangrijk om internationale kandidaten tijdens selectie en recruitment in hun eigen taal te testen. TestGroup heeft hiervoor internationale online assessments en testen beschikbaar in veel talen.

The Bridge Personality - Persoonlijkheidstest

The Bridge Personality is een hoogwaardige persoonlijkheidstest die zeer geschikt is voor internationale sollicitanten. Om deze reden gebruiken veel bedrijven in binnen- en buitenland deze test voor de selectie van internationale werknemers.

The Bridge Personality is o.a. beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Tsjechisch en Nederlands.

The Bridge Ability Suite - Capaciteitentest

The Bridge Ability Suite is een uitgebreide capaciteitentest die verbale, numerieke en abstracte capaciteiten meet. Deze capaciteitentest wordt door veel organisaties gebruikt om de capaciteiten van internationale sollicitanten in kaart te brengen. De Bridge Ability Suite is o.a. beschikbaar in het Engels, Russisch, Tsjechisch en Portugees.

The Bridge Career - Loopbaantest

The Bridge Career is een professionele loopbaantest voor mb-/hbo-/wo-niveau. Door middel van deze test kan men antwoorden vinden op vraagstukken als: welke loopbaanstap zou het beste bij mij passen? Welke aspecten vind ik belangrijk in een eventuele (nieuwe) functie? En welke aspecten vind ik belangrijk bij een (nieuwe) studiekeuze? The Bridge Career is een zeer complete loopbaantest. Deze test is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Pools en Duits.

Internationaal online assessment bestellen

  • Je kunt een internationaal online assessment bestellen op de bestelpagina voor online assessments;
  • Selecteer de test(en) en geef aan in welke taal je de test wilt afnemen;
  • Wij zetten het online assessment binnen 30 minuten voor je kandidaat of medewerker klaar;
  • Het online assessment blijft gereed staan totdat de kandidaat het heeft afgerond;
  • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar;
  • Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan;
  • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf betalen via factuur.

Voor het aanmelden van een kandidaat voor een online assessment gelden geen wachttijden. Ons cliënt support team helpt je direct met het klaarzetten van een online assessment voor je kandidaat. 

Hoogwaardig testen voor de selectie van buitenlandse werknemers

TestGroup geeft kwalitatief hoogwaardige testen uit voor internationale recruitment, ontwikkeling en HRM. Wij garanderen de kwaliteit van onze testen door continu wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met internationale wetenschappers op het gebied van testontwikkeling.

Video: in eigen beheer testen afnemen

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen inzetten. Beschikbaar in 20 talen. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality vormt een mooi eerste hulpmiddel om het gesprek met elkaar aan te gaan.”

Jessica Kuijper, beleidsmedewerker P&O

ROC Horizon College