020 - 262 1630

De 16 types persoonlijkheidstest

De 16 types persoonlijkheidstest is een zeer accurate test om jouw werknemers beter te leren kennen. Gebaseerd op het persoonlijkheidsmodel van de Zwitserse psychiater Carl Jung brengt deze test verschillende gedragsvoorkeuren in kaart. Het biedt een houvast om je werknemers in te kunnen schatten op stressvolle momenten of sterke teams te kunnen vormen binnen je bedrijf.

Welke 16 types zijn er?

De uitkomst van de test bestaat uit zestien verschillende persoonlijkheden waarin de kandidaten worden opgedeeld. Deze 16 types worden verdeeld in 4 verschillende categorieën.

De analisten

De eerste categorie van de 16 types, zijn de analisten. Vindingrijke persoonlijkheden die vaak erg nieuwsgierig zijn en altijd op zoek zijn naar kennis. Het eerste type dat we in deze categorie tegenkomen is de architect (INTJ). Dit zijn verbeeldingsrijke en strategische denkers, die voor alles een plan hebben.

Daarnaast is er ook de logicus (INTP). Dit zijn werknemers die zeer innovatief uit de hoek kunnen komen en een onstilbare honger hebben voor kennis. Wie bevelhebbers (ENTJ) als werknemer heeft, zet ze beter in een leidersrol. Het zijn moedige mensen die altijd wel een weg vinden, of er één maken.

Als laatste in de groep van analisten is er de debater (ENTP). Dit zijn slimme, nieuwsgierige denkers die je gerust een intellectuele uitdaging kunt geven.

De diplomaten

De volgende categorie in de 16 types, zijn de diplomaten. Meer gereserveerde types die zeer creatief uit de hoek kunnen komen. Als eerste is er de advocaat (INFJ). Vaak wat stillere en mystieke werknemers, maar die toch zeer inspirerend uit de hoek kunnen komen.

Naast de advocaat, is er ook de bemiddelaar (INFP). Zeer poëtische, aardige en altruïstische mensen, die altijd het goede doel voor ogen hebben. Wie eerder een leiderstype is onder de diplomaten, is de protagonist (ENFJ). Zo charismatisch en inspirerend dat iedereen graag naar hem/haar luistert.

Uiteraard is er ook nog de campagnevoerder (ENFP), een enthousiaste, creatieve en sociale werknemer die je altijd zal zien lachen.

De schildwachten

De derde categorie van de 16 types zijn de schildwachten. Het zijn praktische en toegewijde karakters die een mooie toevoeging zijn aan elk bedrijf. Wie een logisticus (ISTJ) in zijn team heeft, kan rekenen op een zekere betrouwbaarheid, maar ook een praktische blik gericht op feiten.

Verdedigers (ISFJ) zijn zeer toegewijde, warme bewakers die – zoals hun naam al verraad – er alles aan doen om hun geliefden te verdedigen. De leiders uit de categorie van de schildwachten zijn, niet heel toevallig, de leidinggevenden (ESTJ). Ideale persoonlijkheden om in een managementrol te zetten, aangezien ze door niemand worden overtroffen.

Het laatste type van de schildwachten is de consul (ESFJ). Dit zijn werknemers die altijd klaarstaan om te helpen. Ze zijn erg verzorgend en vaak ook zeer populair omdat ze zo sociaal zijn.

De verkenners

De laatste categorie in de 16 types zijn de verkenners. Zeer energetische en spontane mensen die altijd klaarstaan om nieuwe dingen te verkennen. Zoals de virtuoos (ISTP), iemand die zeer snel weg is met verschillende instrumenten en tools, maar ook zeer moedig en praktisch is aangelegd.

De avonturiers(ISFP) daarentegen zijn flexibele en charmante artiesten. Ze staan altijd klaar voor nieuwe avonturen. Wie ondernemers (ESTP) in zijn bedrijf heeft, zal weten dat zij ervan genieten om altijd op het randje te leven. Het zijn sportieve mensen, maar ook erg slim en waarnemend.

Het allerlaatste van de 16 types is de entertainer (ESFP). De naam zegt het zelf: bij hen is het leven nooit saai. Entertainers zijn spontane, energieke mensen die altijd zin hebben in een teambuilding of drankje op vrijdagavond.

16 types persoonlijkheidstest bestellen

 • Je kunt hier voor je kandidaat of medewerker een 16 types persoonlijkheidstest bestellen;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Wij zetten de 16 types persoonlijkheidstest binnen 30 minuten klaar;
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar;
 • Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan;
 • Tarieven v.a. € 110,-;
 • Geen verplichte training nodig.

Ontdek ook onze andere testen

Veelgestelde vragen over de 16 types persoonlijkheidstest

Wie kan de test kopen?

De 16 types persoonlijkheidstest is beschikbaar voor bedrijven en organisaties die hun personeel beter willen leren kennen. Wil jij als bedrijf vaker online assessments en tests inzetten om je organisatie naar een hoger plan te tillen? Bekijk dan de voordelige abonnementen voor bedrijven.

Hoeveel kost de 16 types persoonlijkheidstest?

De test is beschikbaar vanaf €110,-. Na het invullen van de test is het resultaat direct beschikbaar. Indien gewenst kan een TestGroup consultant telefonisch met je door het resultaat gaan.

Waarvoor kan je de test gebruiken?

De 16 types persoonlijkheidstest is niet alleen handig om je huidige personeel beter te leren kennen én dus ook beter in te zetten in je bedrijf. Hij is daarnaast ook zeer eenvoudig toe te passen tijdens het screenen en werven van nieuwe werknemers.

Heb je nog vragen over deze test of een van onze andere testen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voorbeeldrapport

Het rapport van de 16 types persoonlijkheidstest geeft scores op 34 competenties en bepaalt het type van de kandidaat (uit 16 types). Zo heb je een compleet overzicht van de persoonlijkheid van je kandidaat. In het rapport krijg je per type informatie over Leiderschap, Communicatie, Stresshantering en Conflicthantering.

Tests en online assessments aanvragen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen​ voor je kandidaat of medewerker​.
 • Grote afname? Kies dan voor een voordelig abonnement.
 • Wij zetten de test of online assessment altijd binnen 30 minuten klaar.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Wil je weten welke test of online assessment het beste bij jouw vraag aansluit? Neem dan even contact met ons op.

Tests

Aantal

Assessments

Aantal

Trainingen

Aantal

Boeken

Aantal

Jouw gegevens

Na ontvangst van je aanvraag nemen wij op korte termijn contact met je op.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality vormt een mooi eerste hulpmiddel om het gesprek met elkaar aan te gaan.”

Jessica Kuijper, beleidsmedewerker P&O

ROC Horizon College