020 - 262 1630

Ontwikkel assessment

zaterdag 16 oktober 2021

Onderzoek potentieel met een ontwikkel assessment

Ontwikkel assessments worden meestal ingezet om een objectieve onderbouwing te verkrijgen voor ontwikkelgesprekken en Management Development trajecten of bij andere loopbaangeoriënteerde vraagstukken. In een ontwikkel assessment krijgt een kandidaat meestal een persoonlijkheidstest, een capaciteitentest, een loopbaantest en een online interview voorgelegd. 

Tijdens een ontwikkel assessment worden competenties van de medewerker in kaart gebracht, om een uitspraak te doen over de functies waar de medewerker op dat moment of in de toekomst het beste tot zijn recht komt.

Ontwikkel assessments worden vaak op papier en op locatie afgenomen. TestGroup heeft het nu ook mogelijk gemaakt om een ontwikkel assessment online af te nemen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Daarnaast kan je medewerker de testen op kantoor of thuis invullen.

Online ontwikkel assessment

De rapportages zijn direct na het online ontwikkel assessment beschikbaar, en niet pas na een week zoals bij een normaal ontwikkel assessment.

Met het online ontwikkel assessment van TestGroup breng je de potentie en de huidige prestatie van een medewerker op een specifiek competentieprofiel in kaart. Het online ontwikkel assessment maakt in één oogopslag duidelijk waar de medewerker nog ruimte heeft om zich te ontwikkelen.

Onderdelen van het online ontwikkel assessment

Wil jij de persoonlijke en professionele ontwikkeling van je medewerkers stimuleren? Het online ontwikkel assessment van TestGroup geeft belangrijke inzichten om gericht aan de slag te gaan en ontwikkeling écht in beweging te zetten. Uit jarenlang wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het selecteren van de juiste onderdelen (testen) in het assessment zorgen voor de beste resultaten. De volgende onderdelen zijn beschikbaar om in het online assessment op te nemen. Uiteraard adviseren wij je graag over de optimale samenstelling van het online ontwikkel assessment.

Loopbaantest hbo/wo

The Bridge Career hbo/wo is een professionele hbo-/wo-loopbaantest. De test geeft antwoord op vragen als: welke loopbaanstap past het beste bij mij? Wat vind ik belangrijk in een (nieuwe) baan? Wat vind ik belangrijk in een (nieuwe) studie? The Bridge Career is de meest uitgebreide loopbaantest die in Nederland verkrijgbaar is.

Beroepeskeuzetest mbo

De Bridge Career mbo is een professionele beroepskeuzetest. Met deze test kun je de mbo-studie uitkiezen die het beste bij jou past. The Bridge Career mbo bestaat uit 312 vragen en is daarmee de meest uitgebreide mbo-beroepskeuzetest van Nederland. Toch ben je maar 30 minuten met deze test bezig, dit komt door de algoritmes (AI) die in de test zijn verwerkt.

Persoonlijkheidstest

The Bridge Personality is een zeer betrouwbare en valide persoonlijkheidstest voor het verkrijgen van inzicht in de persoonlijkheid en competenties van je werknemers en sollicitanten. Omdat The Bridge Personality door het gebruik van algoritmes meet of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen, krijg je altijd een betrouwbaar en valide beeld van je kandidaat of medewerker.

Capaciteitentest

The Bridge Ability Suite capaciteitentest (of intelligentietest) meet de cognitieve capaciteiten van personen met een opleidingsniveau van mbo t/m wo en een leeftijd vanaf 15 jaar tot 65 jaar. Met behulp van The Bridge Abillity Suite kan een voorspelling gedaan worden over iemands maximale prestatieniveau (opleidingsniveau of beroepsniveau) en daarnaast kan een indicatie van de intelligentie (IQ) worden gegeven.

Online interview

The Bridge AI is een online interview tool dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie. In het interview worden kandidaten uitgenodigd om 3 open vragen te beantwoorden. De software gebruikt de antwoorden op deze vragen om een kandidaatrapport te maken dat scores geeft op de Big Five persoonlijkheidskenmerken en zes competenties (Six Drives). Hoewel het een normaal face-to-face gesprek niet helemaal kan vervangen, geeft The Bridge AI je voldoende informatie over het ontwikkel potentieel van je kandidaat.

Voorbeeldrapport ontwikkel assessment

De rapportage van het online ontwikkel assessment is toegankelijk en makkelijk te begrijpen voor managers, medewerkers en HR-professionals. Het online ontwikkel assessment biedt concrete punten voor functioneren en ontwikkeling.

Online ontwikkel assessment bestellen

Wil je meer informatie over het online ontwikkel assessment? Neem dan hier contact met ons op.

Je kunt hier een online ontwikkel assessment voor je kandidaat of medewerker bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je liever in eigen beheer een ontwikkel assessment afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Andere interessante tips

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality vormt een mooi eerste hulpmiddel om het gesprek met elkaar aan te gaan.”

Jessica Kuijper, beleidsmedewerker P&O

ROC Horizon College