020 - 262 1630

Online assessment voor accountmanagers

zondag 12 maart 2023

Meestal wordt een online assessment voor accountmanagers ingezet voor de selectie van account managers en andere salesfuncties. Echter, dit assessment is ook bij uitstek geschikt voor de ontwikkeling en training van accountmanagers en sales personeel. Verhoog je verkoop met de inzet van een online assessment voor accountmanagers.

Volgens jarenlang onderzoek binnen de verkoopbranche zou 50 procent van de verkopers ongeschikt zijn voor het vak. Hoe komt dit en hoe kunt je zorgen dat je meer geschikte verkopers binnen de organisatie krijgt? Of de juiste competenties van verkopers ontwikkelt? Met het online assessment voor accountmanagers van TestGroup kun je de beste accountmanagers selecteren en ontwikkelen.

Proactieve verkopers

Verkopen is een vak. Een goede verkoper luistert, kan goed met mensen omgaan en leeft zich makkelijk in. Hij of zij is alert, kan snel schakelen en kent alle eigenschappen van het product dat wordt verkocht. De praktijk is echter anders. De ervaring leert dat zeker 50 procent van de accountmanagers ongeschikt is voor het vak van verkoper. Klanten weten, door het internet, vaak meer over het product dan de verkoper zelf. Als accountmanager moet je deze klanten een stap voor zijn. Proactief zijn dus. Niet afwachten maar klanten actief benaderen, bellen en reageren op sociale media. Dat heeft lang niet iedere verkoper in zich.

Het gedrag van verkopers achterhalen

Om het gedrag van verkopers inzichtelijk te krijgen en te verbeteren, heeft TestGroup een online assessment voor accountmanagers ontwikkeld. Accountmanagers en kandidaten voor andere salesfuncties doen dit online assessment om te analyseren welke vaardigheden om verbetering vragen. De uitslag is nuttig voor beide partijen. Het maakt duidelijk welke competenties een medewerker moet bijleren om geschikt te zijn voor het veeleisende vak van verkoper. En als hieruit ook blijkt dat de accountmanager niet op zijn plaats zit, moet je daar als organisatie actie op ondernemen.

Uit het online assessment voor accountmanagers komen verschillende mogelijke uitkomsten naar voren: de verkoper is geschikt voor zijn werk, of hij heeft wat extra training en begeleiding nodig, of hij is helemaal niet geschikt als verkoper en kan beter op zoek gaan naar een andere baan.

Online assessment voor accountmanagers

Het online assessment voor accountmanagers is een assessment dat niet alleen inzicht geeft in persoonlijkheid, werkgedrag en competenties, maar ook het salestype van je verkoper in kaart brengt. Is jouw medewerker een Hunter, een Farmer, een Consultant of een Negotiator? Zal je medewerker in de planningsfase hoge ogen gooien, of juist uitblinken in het maken van de deal? Het online sales assessment is het instrument wanneer je snel, maar ook op een duidelijke en betrouwbare manier antwoorden op deze vragen wenst.

Inhoud van het online assessment voor accountmanagers

Het online assessment voor accountmanagers bestaat standaard uit een persoonlijkheidstest (met salesmodule) en een capaciteiteitentest. Uiteraard is maatwerk mogelijk en kunnen er ook andere testen in het account worden opgenomen, zoals een drijfverentest. Een kandidaat is ongeveer 1 uur met het assessment bezig. Het rapport is direct na afloop beschikbaar.

Voorbeeldrapport: online assessment voor accountmanagers

Bekijk hier een voorbeeldrapport van het online assessment voor accountmanagers. Dit rapport meet o.a. de volgende sales competenties: Plannen & voorbereiden, Contact leggen, Behoefte creëren, Oplossingen presenteren, De deal maken en Relatiebeheer.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Hulp nodig met een online assessment voor accountmanagers?

Wil je meer informatie over het online assessment voor accountmanagers? Je kunt hier contact met ons opnemen.

Online assessment voor accountmanagers bestellen

  • Je kunt een online assessment voor accountmanager bestellen op de bestelpagina voor online assessments;
  • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
  • Wij zetten het assessment binnen 30 minuten klaar;
  • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar;
  • Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan.
  • Ga je veel testen afnemen? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Video: hoe test je een accountmanager?

Ben je op zoek naar de perfecte test om accountmanagers te selecteren? Met het online assessment voor accountmanagers kun je jouw onderbuikgevoel onderbouwen met gevalideerde wetenschap. Zo voorkom je dat je een 'false-positive' aanneemt. Met dit verkoop assessessment selecteer je de kandidaat met het meeste sales talent. Het online sales assessment zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij in een overzichtelijk en compact rapport.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality vormt een mooi eerste hulpmiddel om het gesprek met elkaar aan te gaan.”

Jessica Kuijper, beleidsmedewerker P&O

ROC Horizon College