020 - 262 1630

Ervaring van B. Amsterdam met The Bridge Personality

“Ik hoor nu in meetings wel eens: ‘Daar heb je die rode weer’, of: ‘Dat is wel heel blauw van je’. Naast dat we in ons team nu meer begrip voor elkaar hebben, kunnen we elkaar nu ook gemakkelijker op gedrag wijzen zónder dat iemand zich persoonlijk aangevallen voelt.” Aan het woord is Tessa Bakker, CEO van het unieke co-workconcept B. Amsterdam. Zij neemt voor haarzelf en haar team The Bridge Personality en het teamrapport af. En dat naar volle tevredenheid.

Ervaring van B. Amsterdam met The Bridge Personality
“De mensen in ons team zijn tussen de 22 en 40 jaar en zijn veel bezig met persoonlijke ontwikkeling. Zij zien The Bridge Personality echt als een meerwaarde.”
Tessa Bakker - Ervaring van B. Amsterdam met The Bridge Personality

Kleurenprofielen voor iedereen inzichtelijk

Bakker: “Voordat ik in 2017 bij B. Amsterdam startte, was ik advocaat op de Amsterdamse Zuidas. In die tijd heb ik zelf een keer een persoonlijkheidstest gedaan en dat vond ik heel interessant. Wat ik wel jammer vond, was dat ik niet wist hoe mijn collega’s scoorden. Want hoe schakel je met collega’s met een ander persoonlijkheidstype? Dat wilde ik met B. Amsterdam anders doen. Ongeveer 2,5 jaar geleden kwam na een korte online zoektocht TestGroup op mijn pad. Inmiddels hebben alle medewerkers The Bridge Personality gedaan. De verschillende kleurenprofielen binnen ons team zijn voor iedereen inzichtelijk, namelijk als teamrapport in ons online handboek. En treedt er een nieuwe collega in dienst, dan krijgt die persoon ook meteen de persoonlijkheidstest aangeboden.”

Prettige combinatie van theorie en praktijk

Naast de test en het bijbehorende teamrapport heeft Bakker ook voor een teamtraining van TestGroup gekozen. Bakker: “In de training hebben we geleerd hoe de verschillende kleurenprofielen in elkaar steken. Ook hebben we samen met de trainer gekeken wie in ons team welke kleur heeft en waarom, en hebben we besproken hoe de verschillende kleurenprofielen het beste kunnen samenwerken. Het was een prettige combinatie van theorie en praktijk: we gingen ook echt samen aan de slag. Het eerste advies vanuit TestGroup was trouwens om het team in twee of drie groepen op te splitsen, maar ik wilde graag iedereen tegelijk laten trainen. Zo heeft iedereen éxact hetzelfde gehoord en kunnen we daar samen op teruggrijpen. Voor TestGroup was dit geen enkel probleem en het heeft ook goed uitgepakt.”

Meer onderling begrip met The Bridge Personality

“Er is nu onderling meer begrip voor elkaar”, gaat Bakker verder. “Ik ben bijvoorbeeld zelf vrij rood. Collega’s met een ander kleurenprofiel werden voorheen nog wel eens ondergesneeuwd door mijn enthousiasme en mijn dominantie in gesprekken. Ik wilde tijdens een vergadering het liefst meteen in actie komen. Nu weet ik dat ik beter kan zeggen: ‘We komen hier de volgende meeting op terug, laat het in de tussentijd weten als je ideeën hebt.’ Sommige mensen hebben simpelweg meer tijd nodig, en die tijd krijgen ze nu ook. Iedereen in ons team pakt nu zijn of haar rol, op zijn of haar éigen manier. Het benoemen van iemand profiel werkt soms ook goed. In plaats van dat we de persoonlijke aanval aangaan, zeggen we nu wel eens tegen elkaar: ‘Je gedraagt je wel erg rood’.”

Een positieve samenwerking

Over de samenwerking met TestGroup als leverancier is Bakker ook positief. “In de online assessment omgeving kan ik gemakkelijk testen toekennen aan een (nieuwe) medewerker. Ook vind ik hier alle gemaakte testen terug en kan ik hier de teamrapporten laten opmaken. De online omgeving werkt intuïtief en daardoor kan ik veel zelf. Heb ik toch een vraag? Dan denken ze bij TestGroup hands-on mee en komen we snel tot een oplossing. En tot slot vind ik het een fijn gevoel dat al onze vertrouwelijke gegevens veilig zijn opgeslagen in hun systeem. Al met al kan ik TestGroup als organisatie én hun dienstverlening dus zeker aanraden.”

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality