+31 (0)20 - 262 1630

Profielkeuze havo en profielkeuze vwo

The Bridge Career profielkeuzetest is een methode voor havo en vwo. Het helpt bij het maken van de juiste keuze voor een profiel. In de Bridge Career maak je ook kennis met beroepen en opleidingen. The Bridge Career is een zeer uitgebreide profielkeuzetest havo/vwo en achterhaalt op betrouwbare wijze bij welk profiel de voorkeur ligt. Deze profielkeuzetest bevat 321 vragen die gericht zijn op mogelijke interessegebieden. Na het invullen van de test krijg je een uitgebreid en betrouwbaar profielkeuzerapport. Hierin staat ook welke van de vier havo-/vwo-profielen het beste aansluit.

In het derde jaar van havo en vwo kiezen leerlingen een profiel. Er zijn vier verschillende profielen, maar ook combinaties zijn mogelijk. Een vervolgopleiding vraagt soms een bepaald vak of profiel. Belangrijk om daar bij de profielkeuze rekening mee te houden. Twijfels over de profielkeuze? The Bridge Career is een zeer uitgebreide profielkeuzetest havo/vwo en achterhaalt op betrouwbare wijze bij welk profiel de voorkeur ligt.

De vier profielen

Er is keuze uit vier verschillende profielen. Daarnaast wordt een keuze gemaakt voor één of twee profielkeuzevakken. Vrijwel elke middelbare school biedt alle vier de profielen aan. Dit zijn de vier profielen:

 • Natuur en Techniek (NT): bij NT gaat het om het bedenken van oplossingen voor natuurwetenschappelijke problemen. Binnen dit profiel zijn de vakken wiskunde B, natuurkunde en scheikunde verplicht. Daarnaast is er keuze voor één van de volgende profielkeuzevakken: natuur, leven en technologie, informatica, biologie of wiskunde D.
 • Natuur en Gezondheid (NG): bij de keuze voor NG gaat de beroepskeuze richting de medische, biologische of agrarische sector. Binnen dit profiel zijn de vakken wiskunde A, biologie en scheikunde verplicht. Daarnaast is er keuze voor één van de volgende profielkeuzevakken: natuur, leven en technologie, aardrijkskunde of natuurkunde.
 • Economie en Maatschappij (EM): EM is net als CM een breed profiel, maar waar bij CM taal en cultuur centraal staat, ligt hier de nadruk op economie. Binnen dit profiel zijn de vakken wiskunde A, economie en geschiedenis verplicht. Daarnaast is er keuze voor één van de volgende profielkeuzevakken: management en organisatie, aardrijkskunde, maatschappijwetenschappen of een moderne vreemde taal
 • Cultuur en Maatschappij (CM): CM is het profiel dat de meest brede algemene kennis opbouwt. Binnen dit profiel is het vak geschiedenis verplicht. Op de havo is ook een moderne vreemde taal verplicht, op het vwo is wiskunde C verplicht. Daarnaast is er keuze voor twee profielkeuzevakken. De eerste keuze is tussen aardrijkskunde, maatschappijwetenschappen, of economie. Voor het tweede profielkeuzevak is de keuze tussen: kunstvakken, filosofie of een moderne vreemde taal.

Profielkeuzetest

The Bridge Career is een professionele profielkeuzetest. The Bridge Career is de meest uitgebreide profielkeuzetest die in Nederland verkrijgbaar is. Zoek je een test om betrouwbare de profielvoorkeur bij scholieren test achterhalen?  Maak dan gebruik The Bridge Career.  Deze profielkeuzetest bevat 321 vragen die gericht zijn op mogelijke interessegebieden. De profielkeuze havo/vwo is een belangrijke stap en zeker de moeite waard om wat tijd aan te besteden. Zovoorkom je dat het verkeerde profiel wordt gekozen.  Na het invullen vande test krijg je een uitgebreid en betrouwbaar profielkeuze rapport. Hierin staat ook welke van de vier havo-/vwo-profielen het beste aansluit bij de interesses van de scholier.

 • Nu: tijdelijke actieprijs: € 89,- (inclusief BTW: € 107,69);
 • De meest uitgebreide profielkeuzetest havo/vwo die verkrijgbaar is;
 • Beschikbaar voor bedrijven en particulieren ;
 • Duur: 35 minuten;
 • Het rapport is direct beschikbaar;
 • Ook beschikbaar in het Engels.

Voorbeeldrapport

Het Bridge Career rapport omschrijft jouw voorkeuren op de vier havo-/vwo profielen en op meer dan 200 hbo/wo beroepen en hbo/wo-studies. De profielen, opleidingen en beroepen worden van hoog naar laag weergeven, je weet zo precies waar de voorkeur zit.

Order your test & online assessments here

 • You can order a test or online assessment here.
 • We will create & send the online assessment within 30 just minutes.
 • Please contact us if you need advice on which type of test or online assessment to use.
 • All prices of the tests & online assessments can be found on the price page.

Tests

Quantity

Assessments

Quantity

Training

Quantity

Books

Quantity

Your details

After receiving your request, we will contact you shortly.

This is what our satisfied customers say about us

“The Bridge Personality is a very nice tool to start the conversation with each other.”

Jessica Kuijper, senior P&O policy staff member

ROC Horizon College